publicat la 12.01.2015
publicat la 11.01.2015
publicat la 10.01.2015
“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.
Bucataras.ro
[email protected]
Clatite Umplute cu Salata de Pui
Pentru clatite amestecam toate ingredientele lichide si ouale.Adaugam faina putin cate putin pana obtinem un aluat moale. Coacem clatitele in tigaia unsa cu ulei Pentru salata de pui, fierbem pieptul de pui,il tocam marunt,adaugam ciupercile tocate si ele mai marunt,castravetii la fel ,iar in...
Ciuperci umplute cu pui / sunca
Pentru inceput taiem ceapa marunt si o punem in putin ulei la foc mic. Taiem carnea de pui cubulete mici si o adaugam peste ceapa. Calim putin, apoi adaugam toate piciorusele ciupercutelor, tocate si ele. Punem dupa gust, sare si piper si lasam pana se rumenesc putin. Punem umplutura intr-o...
Cartofi taranesti
Fierbem cartofii in coaja. Cand sunt fierti ii curatam de coaja si ii taiem cubulete. Separat punem putin ulei in tigaie, tocam ceapa julien si o calim bine. Cand ceapa este aproape gata, adaugam kaizerul taiat fasiute si mai calim putin pana se rumeneste putin si kaizerul. Adaugam cartofii peste...
Frigarui reci
Amestecam carnea tocata cu oul,ceapa taiata marunt,cartoful dat pe razatoarea cu gauri mici si stors de zeama,usturoiul tocat marunt,sare si piper dupa gust si putin marar.Formam cu mana umeda bilute de carne pe care le tavalim prin faina si le prajim in ulei. Luam cate o chifteluta rece si o...
Rulada aperitiv
Acum trebuie doar sa ungeti o foaie de lipie cu 1-2 linguri de almette, sa puneti frunze de salata si sa rulati, apoi taiati felii si seriviti :). Mai simplu de atat nu se poate. Incercati si o sa va placa.
Rulada de porc
Luam frumusel bucata de carne si o desfacem apoi o batem bine sa o intindem.O ungem cu mustar,dupa gust vom pune sare,piper si oregano.Punem carnaciorul si rulam carnita.O fixam cu 2-3 scobitori sau o puteti lega in folie... ungem o tava cu ulei si punem rulada pe care o bagam la cuptor...
Ciuperci umplute pe pat de friptura
In primul rand,curatam ciupercutele si rupem coditele.Taiem cubulete mici carnita.Ceapa si usturoiul le tocam marunt.Punem putin ulei intr-o tigaie,adaugam ceapa si carnea.Calim bine.Adaugam coditele de la ciuperci tocate,nu foarte marunt.Mai lasam 4-5 minute pana se patrund toate,apoi...
Orez cu ou,porumb si ciuperci
In primul rand vom pune 2 cani de orez spalat in 2-3 ape cu 4 cani de apa si o lingurita sare la fiert.Fierbem pana absoarbe toata apa.Acoperim cu un capac si ne continuam treaba. Tocam ceapa marunt si o punem in 5-6 linguri de ulei incins si o calim bine dar sa nu o ardem.Adaugam ciupercile...
Ciuperci umplute
Se curata si spala bine ciupercile si se pun cu coditele in jos ca sa se scurga de apa.Intr-o tava punem o folie de aluminiu sau hartie de copt,o ungem cu ulei si asezam ciupercile cu coditele in sus.Presaram putina sare si piper,punem sunca taiata cubulete si apoi cascaval deasupra.Dati la...
Rulada de pui
Asa...in primul rand incercam sa desfacem pieptul de pui cu grija sa il intindem pe un tocator pe care o sa il batem ca la snitel pana obtinem o foaie de carne nu prea groasa dar nici subtire sa se rupa. Punem sare,piper,cimbru,etc,presaram cascaval dat de razatoare un strat destul cat sa acopere...