Pregatim legumele. Le spalam, le curatam si le tocam dupa preferinta.
Intr-o oala incapatoare, punem 3 litri de apa rece si adaugam legumele in mai multi pasi (in functie de timpul de fierbere). Incepem cu morcovii, urmand albitura, ceapa si cartofii. Cand toate au ajuns la jumatatea timpului...
Spălăm, curățăm și tăiem legumele după cum v-am sugerat la "ingrediente" sau după placul personal.
Într-o oală înaltă (de 4 litri) punem la înfierbântat apă puțină și începem să adăugăm legumele pregătite (în funcție de...
Într-o oală înaltă (oala în care vom pregati ciorba) punem 500 ml. de apă rece la încălzit. Cănd apa bolborosește ușor punem rondelele de morcovi la fiert (pentru 20 de minute, morcovul fierbând mai greu).
După ce s-a scurs timpul și rondelele de morcov...
Într-o oală înaltă punem supa (curată) la înfierbântat.
Între timp ne apucăm de curățat legumele. Pe măsură ce sunt curățate și spălate le adăugăm întregi sau tăiate in jumătăți în supă.
Începem cu morcovul, continuând...
Se tranşează puiul iar bucăţile de carne se pun la fiert cu 3 l de apă rece.
Între timp ne ocupăm de legume: le spălăm, le curăţăm şi le tocăm (radem) după preferinţă.
Când deasupra lichidului s-a făcut spumă curăţăm bine suprafaţa cu spumiera şi ştergem...
Într-o oală înaltă punem la fiert pieptul de pui în apă rece.
Între timp, spălăm şi curăţăm legumele.
Spumuim carnea cât se poate de bine, ştergem pereţii vasului cu un şervet umed şi adăugăm legumele. Pentru început punem morcovii (ei...
Legumele se spala, se curata, se toaca si se pun la fiert in ordinea timpului de fierbere, astfel supa va avea un gust "viu" si va fi plina de nutrienti.
Intr-o oala (de 4 kg) se pune putina apa usor sarata si se adauga morcovii, cartofii, ceapa, prazul, ardeiul, albitura, tulpinile de telina...
Portionam carnea, o spalam si o punem la fiert in apa rece. Cand a facut spuma se curata bine cu lingura (spumiera) si se sterg si peretii vasului (oalei in care fierbe).
Lasam sa fiarba pe foc mic sau in oala sub presiune.
Cand carnea este pe jumatate fiarta adaugam legumele:...
Cu o zi inainte de a prepara borsul, scoatem hribii din congelator si ii lasam in frigider sa se dezghete lent.
Spalam si curatam legumele.
Tocam ceapa marunt si o punem la calit in cateva linguri de ulei.
Adaugam radacinoasele date pe razatoarea mare (morcov, pastarnac, telina)...
Bors cu legume si boabe
Pregatim legumele. Le spalam, le curatam si le tocam dupa preferinta. Intr-o oala incapatoare, punem 3 litri de apa rece si adaugam legumele in mai multi pasi (in functie de timpul de fierbere). Incepem cu morcovii, urmand albitura, ceapa si cartofii. Cand toate au ajuns la jumatatea timpului...
Dresala cu legume noi si verdeata
Spălăm, curățăm și tăiem legumele după cum v-am sugerat la "ingrediente" sau după placul personal. Într-o oală înaltă (de 4 litri) punem la înfierbântat apă puțină și începem să adăugăm legumele pregătite (în funcție de...
Dresală (sărbușcă) de legume
Într-o oală înaltă (oala în care vom pregati ciorba) punem 500 ml. de apă rece la încălzit. Cănd apa bolborosește ușor punem rondelele de morcovi la fiert (pentru 20 de minute, morcovul fierbând mai greu). După ce s-a scurs timpul și rondelele de morcov...
Supa crema de legume
Într-o oală înaltă punem supa (curată) la înfierbântat. Între timp ne apucăm de curățat legumele. Pe măsură ce sunt curățate și spălate le adăugăm întregi sau tăiate in jumătăți în supă. Începem cu morcovul, continuând...
Borş cu carne de pui
Se tranşează puiul iar bucăţile de carne se pun la fiert cu 3 l de apă rece. Între timp ne ocupăm de legume: le spălăm, le curăţăm şi le tocăm (radem) după preferinţă. Când deasupra lichidului s-a făcut spumă curăţăm bine suprafaţa cu spumiera şi ştergem...
Supă cremă de legume
Într-o oală înaltă punem la fiert pieptul de pui în apă rece. Între timp, spălăm şi curăţăm legumele. Spumuim carnea cât se poate de bine, ştergem pereţii vasului cu un şervet umed şi adăugăm legumele. Pentru început punem morcovii (ei...
"Dresala" de cartofi
Legumele se spala, se curata, se toaca si se pun la fiert in ordinea timpului de fierbere, astfel supa va avea un gust "viu" si va fi plina de nutrienti. Intr-o oala (de 4 kg) se pune putina apa usor sarata si se adauga morcovii, cartofii, ceapa, prazul, ardeiul, albitura, tulpinile de telina...
Bors de curcan
Portionam carnea, o spalam si o punem la fiert in apa rece. Cand a facut spuma se curata bine cu lingura (spumiera) si se sterg si peretii vasului (oalei in care fierbe). Lasam sa fiarba pe foc mic sau in oala sub presiune. Cand carnea este pe jumatate fiarta adaugam legumele:...
Bors manastiresc (de post)
Cu o zi inainte de a prepara borsul, scoatem hribii din congelator si ii lasam in frigider sa se dezghete lent. Spalam si curatam legumele. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in cateva linguri de ulei. Adaugam radacinoasele date pe razatoarea mare (morcov, pastarnac, telina)...