Pregatim fructele, salatiera si bolurile individuale de servire.
Desfacem compotul de ananas si il punem in salatiera.
Spalam fructele, le uscam, le curatam de coji, membranele interioare si seminte.
Le taiem in bucati potrivite si le punem peste ananas.
Adaugam mixul de stafide si o...
Intr-o salatiera, amestecam toate ingredientele.
Condimentam dupa gust.
O servim simpla sau insotita de diverse preparate (gratar, piureuri, pilafuri, paste, etc.).
Spalam frunzele de salata, in mai multe ape reci si le lasam la scurs pe prosoape absorbante.
Spalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta.
Curatam maslinele de samburi, scurgem boabele de porumb, rupem frunzele de salata (daca sunt mai ferme, puteti folosi cutitul) si amestecam....
Intr-o oala mica, punem ouale si le acoperim cu apa. Dizolvam un praf de sare si cateva picaturi de otet si le dam la foc mic. Fierbem maxim 15 minute (de cand le-am pus pe flacara).
Spalam, curatam si tocam toate celelalte ingrediente, dupa preferinta.
Amestecam totul in salatiera....
Se curăță ceapa, se taie în două, după care felii subțiri.
Se amestecă cu un praf de sare și ulei, în salatieră.
Se scot boabele din conservă (dacă vreți, le puteți clăti de apă; eu am trecut peste acest pas) și se adaugă peste ceapă.
Se scot sâmburii...
Pentru început spălăm bine cartofii și îi punem la fiert (într-o oală încăpătoare, cu apă ușor sărată cât să-i acopere). Când au fiert suficient (se pătrund ușor cu furculița) îi scurgem de apă și îi lăsăm să se...
Într-un ibric punem ouăle la fiert (în apă ușor sărată și cu o linguriță de oțet să nu se spargă) timp de 10 minute maxim.
Spălăm, curățăm și tocăm legumele și frunzele de salată după preferință, punându-le în bolul în care urmează să le...
Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj (în apă ușor sărată, clocotită și timp de 6-8 minute, după care le scurgem lichid și le clătim cu apă rece).
Cât timp fierb pastele, spălăm legumele și verdeața. Le curățăm și le tocăm după...
Într-o oala mică, punem la fiert ouăle pentru cel mult 20 de minute (în funcție de aragazul și oala folosită puteți prelungi sau scurta timpul de fierbere; la mine este suficient, asta și pentru că nu îmi doresc ouă fierte foarte tari, cu gălbenușul în nuanțe...
Legumele se spală foarte bine sub jet de apă rece, după care se șterg ușor cu un prosop absorbant.
Le curățăm și le tocăm după preferință.
Se curăță cepele de foi, se toacă mărunt și se freacă cu un praf de sare și o lingură de ulei (își lasă iuțeala și...
Pentru început, spălăm frunzele de salată (în mai multe ape, pentru a îndepărta nisipul), după care le lăsăm la scurs pe prosoape absorbante.
Spălăm și curățăm și legumele de coji, după care le tăiem după preferință:
- cepele le tocăm mărunt și le...
Pentru inceput, fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (in apa clocotita, usor sarata, timp de 8-10 minute, pana la consistenta al dente). Se scurg foarte bine (optional, se clatesc cu apa rece).
Cat timp fierb pastele pregatim celelalte ingredinte:
- taiem chiftelutele (in...
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (in apa clocotita, usor sarata, timp de 8-10 minute pana ajung la consistenta al dente, dupa care le strecuram de apa; de regula se clatesc dar eu am sarit peste acest pas ca am vrut o salata calduta).
Separat, fierbem ouale (10-15 minute)....
După ce am adunat pe masă toate ingredientele pentru reţetă, am fiert pastele al dente (conform instrucţiunilor de pe ambalaj, în apă uşor sărată) şi am prăjit cârnăciorii tăiaţi bucăţi (în tigaie, cu 2 linguri de ulei încins, până s-au schimbat un...
Pentru început fierbem pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj (în apă clocotită, uşor sărată, timp indicat pe ambalaj, scurse şi clătite sub jet de apă rece; proporţia este 100 gr. paste uscate / 1 litru de apă).
Cât timp fierb pastele, pregatim celelalte...
Curăţăm cepele, le spălăm şi le tocăm mărunt.
Le frecăm cu un pic de sare şi 1 lingură cu ulei de măsline pentru a ieşi iuţeala din ele.
Ardeii copţi îi tăiem fâşii după care îi tocăm foarte fin.
Spălăm castraveţii şi roşiile şi le tăiem...
Spălăm bine cartofii şi ouăle şi le punem la fiert în vase separate (cartofii îi fierbem în jur de 30 de minute iar ouăle 10 minute, la foc mic).
Între timp curăţăm peştele de piele şi oase (nu e musai şi de piele dar la mine s-a îndepărtat uşor)....
Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Tăiem rondelele de ananas în bucăţi potrivit de mici ( puteţi folosiţi compot de ananas bucăţi, bine scurs de suc).
Într-un vas larg pregatim şi celelalte ingrediente.
Separat, amestecăm toate...
Fierbem cartofii, morcovii, ouăle şi pastele în oale separate, în funcţie de timpul de fierbere (cartofii şi morcovul 30 de minute, ouăle 10 minute, pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj). Lăsăm să se răcorească uşor după care le curatăm şi le tăiem după...
Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert le trecem prin jet de apă rece.
Pregătim legumele. Le spălăm, le curătăm, le tăiem cuburi sau felii.
Rondelele de ceapă le frecăm cu un praf de sare şi o lingură de ulei pentru a ieşi iuţeala din ele....
Spălăm ardeiul, îl ştergem de apă şi îl coacem pe flacăra aragazului. Îl punem în pungă de nailon să se aburească bine (se va curăţa mai uşor). Îl curăţăm de coji şi îl tocam mărunt.
Spălăm, curăţăm şi tocăm mărunt şi celelalte...
Tăiam brânza cubuleţe şi o rumenim uşor în tigaie cu câteva picături de ulei (8-10 minute). O scoatem pe o farfurie şi pănă pregătim celelalte ingrediente o pastrăm la cald.
Între timp, tocăm mărunt ardeiul şi ceapa, pe care le punem în bolul de...
Curatam ceapa, o taiem rondele si o calim cateva minute la foc mic.
Pregatim si celelalte legume: tocam varza rosie, cea chinezeasca, morcovul il taiem betigase (sau il radem), ceapa verde o taiem in fasii, tocam coriandrul.
Intr-un bol amestecam ceapa calita cu celelalte...
Spalam salata in mai multe ape pentru a indeparta nisipul dupa care o punem la scurs pe servete absorbante.
Spalam legumele si le curatam. Incepem sa le taiem.
Fierbem ouale tari (10 minute din momentul punerii pe flacara).
Intr-un vas punem ceapa taiata rondele, salata verde scursa bine...
Cu ajutorul unui cuţit mic, scobim mijlocul căpsunilor atât cât să le rămană coaja fermă.
Le taiem şi vârful cât să poată sta vertical.
Le umplem cu cubuleţe de fructe.
Le consumam proaspete, simple sau alături de fursecuri, biscuiţi,...
Spalam frunzele de salata si le lasam la scurs pe servete absorbante.
Curatam cepele si le tocam marunt.
Spalam morcovul, il curatam si il dam pe razatoarea mica.
Spalam ardeiul, indepartam cotorul si il taiem fasii (cubulete).
Scurgem porumbul de lichid.
Taiem branza...
Spalam cartofii foarte bine si ii punem la fiert in apa cat sa-i acopere, cu putina sare, la foc mediu.
Separat, fierbem ouale (10 minute). Curatam si le taiem felii la final, cand vom orna salata.
Dupa ce au fiert cartofii (maxim 30 de minute), ii scurgem de apa si ii lasam...
Salata de fructe
Pregatim fructele, salatiera si bolurile individuale de servire. Desfacem compotul de ananas si il punem in salatiera. Spalam fructele, le uscam, le curatam de coji, membranele interioare si seminte. Le taiem in bucati potrivite si le punem peste ananas. Adaugam mixul de stafide si o...
Salata de castravete si ridichi
Intr-o salatiera, amestecam toate ingredientele. Condimentam dupa gust. O servim simpla sau insotita de diverse preparate (gratar, piureuri, pilafuri, paste, etc.).
Salata de legume si verdeata, cu ton
Spalam frunzele de salata, in mai multe ape reci si le lasam la scurs pe prosoape absorbante. Spalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta. Curatam maslinele de samburi, scurgem boabele de porumb, rupem frunzele de salata (daca sunt mai ferme, puteti folosi cutitul) si amestecam....
Salata "mic dejun"
Intr-o oala mica, punem ouale si le acoperim cu apa. Dizolvam un praf de sare si cateva picaturi de otet si le dam la foc mic. Fierbem maxim 15 minute (de cand le-am pus pe flacara). Spalam, curatam si tocam toate celelalte ingrediente, dupa preferinta. Amestecam totul in salatiera....
Salata cu mai multe feluri de boabe (naut, porumb,fasole)
Se curăță ceapa, se taie în două, după care felii subțiri. Se amestecă cu un praf de sare și ulei, în salatieră. Se scot boabele din conservă (dacă vreți, le puteți clăti de apă; eu am trecut peste acest pas) și se adaugă peste ceapă. Se scot sâmburii...
Salata de cartofi cu resturi de friptura
Pentru început spălăm bine cartofii și îi punem la fiert (într-o oală încăpătoare, cu apă ușor sărată cât să-i acopere). Când au fiert suficient (se pătrund ușor cu furculița) îi scurgem de apă și îi lăsăm să se...
Salată cu ouă și telemea
Într-un ibric punem ouăle la fiert (în apă ușor sărată și cu o linguriță de oțet să nu se spargă) timp de 10 minute maxim. Spălăm, curățăm și tocăm legumele și frunzele de salată după preferință, punându-le în bolul în care urmează să le...
Salata mediteraneana
Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj (în apă ușor sărată, clocotită și timp de 6-8 minute, după care le scurgem lichid și le clătim cu apă rece). Cât timp fierb pastele, spălăm legumele și verdeața. Le curățăm și le tocăm după...
Salată de legume cu crenvuști, ouă și telemea
Într-o oala mică, punem la fiert ouăle pentru cel mult 20 de minute (în funcție de aragazul și oala folosită puteți prelungi sau scurta timpul de fierbere; la mine este suficient, asta și pentru că nu îmi doresc ouă fierte foarte tari, cu gălbenușul în nuanțe...
Salata cu somon afumat
Legumele se spală foarte bine sub jet de apă rece, după care se șterg ușor cu un prosop absorbant. Le curățăm și le tocăm după preferință. Se curăță cepele de foi, se toacă mărunt și se freacă cu un praf de sare și o lingură de ulei (își lasă iuțeala și...
Salată
Pentru început, spălăm frunzele de salată (în mai multe ape, pentru a îndepărta nisipul), după care le lăsăm la scurs pe prosoape absorbante. Spălăm și curățăm și legumele de coji, după care le tăiem după preferință: - cepele le tocăm mărunt și le...
Salata de chiftelute (din carne) cu paste si sos de rosii
Pentru inceput, fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (in apa clocotita, usor sarata, timp de 8-10 minute, pana la consistenta al dente). Se scurg foarte bine (optional, se clatesc cu apa rece). Cat timp fierb pastele pregatim celelalte ingredinte: - taiem chiftelutele (in...
Salata de paste cu ton
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (in apa clocotita, usor sarata, timp de 8-10 minute pana ajung la consistenta al dente, dupa care le strecuram de apa; de regula se clatesc dar eu am sarit peste acest pas ca am vrut o salata calduta). Separat, fierbem ouale (10-15 minute)....
Salată de iarnă
După ce am adunat pe masă toate ingredientele pentru reţetă, am fiert pastele al dente (conform instrucţiunilor de pe ambalaj, în apă uşor sărată) şi am prăjit cârnăciorii tăiaţi bucăţi (în tigaie, cu 2 linguri de ulei încins, până s-au schimbat un...
Salată de paste cu somon afumat şi sos de roşii
Pentru început fierbem pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj (în apă clocotită, uşor sărată, timp indicat pe ambalaj, scurse şi clătite sub jet de apă rece; proporţia este 100 gr. paste uscate / 1 litru de apă). Cât timp fierb pastele, pregatim celelalte...
Salată de toamnă
Curăţăm cepele, le spălăm şi le tocăm mărunt. Le frecăm cu un pic de sare şi 1 lingură cu ulei de măsline pentru a ieşi iuţeala din ele. Ardeii copţi îi tăiem fâşii după care îi tocăm foarte fin. Spălăm castraveţii şi roşiile şi le tăiem...
Salată cu macrou afumat
Spălăm bine cartofii şi ouăle şi le punem la fiert în vase separate (cartofii îi fierbem în jur de 30 de minute iar ouăle 10 minute, la foc mic). Între timp curăţăm peştele de piele şi oase (nu e musai şi de piele dar la mine s-a îndepărtat uşor)....
Salata hawaiana
Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Tăiem rondelele de ananas în bucăţi potrivit de mici ( puteţi folosiţi compot de ananas bucăţi, bine scurs de suc). Într-un vas larg pregatim şi celelalte ingrediente. Separat, amestecăm toate...
Salată de cartofi
Fierbem cartofii, morcovii, ouăle şi pastele în oale separate, în funcţie de timpul de fierbere (cartofii şi morcovul 30 de minute, ouăle 10 minute, pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj). Lăsăm să se răcorească uşor după care le curatăm şi le tăiem după...
Salată de paste cu legume proaspete, caş şi salam uscat
Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert le trecem prin jet de apă rece. Pregătim legumele. Le spălăm, le curătăm, le tăiem cuburi sau felii. Rondelele de ceapă le frecăm cu un praf de sare şi o lingură de ulei pentru a ieşi iuţeala din ele....
Salată de vară cu avocado
Spălăm ardeiul, îl ştergem de apă şi îl coacem pe flacăra aragazului. Îl punem în pungă de nailon să se aburească bine (se va curăţa mai uşor). Îl curăţăm de coji şi îl tocam mărunt. Spălăm, curăţăm şi tocăm mărunt şi celelalte...
Salata de post cu paste si branza tofu
Tăiam brânza cubuleţe şi o rumenim uşor în tigaie cu câteva picături de ulei (8-10 minute). O scoatem pe o farfurie şi pănă pregătim celelalte ingrediente o pastrăm la cald. Între timp, tocăm mărunt ardeiul şi ceapa, pe care le punem în bolul de...
Salată chinezească
Curatam ceapa, o taiem rondele si o calim cateva minute la foc mic. Pregatim si celelalte legume: tocam varza rosie, cea chinezeasca, morcovul il taiem betigase (sau il radem), ceapa verde o taiem in fasii, tocam coriandrul. Intr-un bol amestecam ceapa calita cu celelalte...
Salată bulgărească
Spalam salata in mai multe ape pentru a indeparta nisipul dupa care o punem la scurs pe servete absorbante. Spalam legumele si le curatam. Incepem sa le taiem. Fierbem ouale tari (10 minute din momentul punerii pe flacara). Intr-un vas punem ceapa taiata rondele, salata verde scursa bine...
Căpşuni umplute cu fructe
Cu ajutorul unui cuţit mic, scobim mijlocul căpsunilor atât cât să le rămană coaja fermă. Le taiem şi vârful cât să poată sta vertical. Le umplem cu cubuleţe de fructe. Le consumam proaspete, simple sau alături de fursecuri, biscuiţi,...
Salata rapida
Spalam frunzele de salata si le lasam la scurs pe servete absorbante. Curatam cepele si le tocam marunt. Spalam morcovul, il curatam si il dam pe razatoarea mica. Spalam ardeiul, indepartam cotorul si il taiem fasii (cubulete). Scurgem porumbul de lichid. Taiem branza...
Salata orientala
Spalam cartofii foarte bine si ii punem la fiert in apa cat sa-i acopere, cu putina sare, la foc mediu. Separat, fierbem ouale (10 minute). Curatam si le taiem felii la final, cand vom orna salata. Dupa ce au fiert cartofii (maxim 30 de minute), ii scurgem de apa si ii lasam...