
publicat la 16.07.2019
Se anunţă zile toride. Cuptorul în care te coace destinul e mai mult decât strâmt şi lipsit de comfort. Putea şi ei să te frăgezească într-un spaţiu mai generos. În altă ordine de idei, nu uita că joia viitoare ai repetiţie la teatrul de păpuşi. Ţi-au luat sfori noi.
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro
Cum se face sucul de rosii
Cum se face sucul de rosii : Alegem rosii mari, carnoase si coapte. Le spalam bine, le taiem in jumatate sau in sferturi (in functie de cat este de mare rosia), apoi indepartam coditele. Le trecem prin masina speciala de tocat rosii. Sucul rezultat (fara coji si seminte) il punem la fiert...
Castraveti murati in saramura
Alegem castraveti tineri si sanatosi. Ii spalam, ii aranjam in borcane cat mai compact, apoi punem peste ei usturoiul, piperul, frunzele de visin si mararul. Cat timp pregatim borcanele punem la fiert saramura. O turnam fierbinte peste castraveti. Nu umplem borcanele complet, turnam doar cat...
Ardei umpluti cu varza si stafide
Punem pe fundul borcanului cateva boabe de piper, 1/4 lingurita boabe de mustar si o frunza mica de busuioc. Radem varza, o saram foarte putin si adaugam stafidele. Amestecam pentru ca stafidele sa fie raspandite uniform. Umplem ardeii cu varza si stafide, apoi ii punem in borcan. Pe langa...
Zacusca de ciuperci
Coacem pe gratar vinetele, gogosarii si ardeii kapia. Cand ardeii si gogosarii sunt luati de pe foc ii saram pentru a se curata mai usor. Curatam legumele de coaja si le lasam la scurs cateva ore bune. Fierbem ciupercile si apoi le tocam mai grosolan. Taiem ceapa si o calim pana se face aurie si...