Intr-o oala puneti un pic de apa pe fund si adaugati laptele si smantana.
Aduceti la fierbere (apa va ajuta ca compozitia sa nu se prinda pe fundul oalei).
Cand laptele incepe sa fiarba, adaugati zeama filtrata de lamaie si luati oala de pe foc.
Cu o lingura cu gauri amestecati un pic si...
Curatati perele si taiati-le cubulete.
Puneti-le intr-o oala pe foc cu untul si lasati-le sa fiarba la foc potrivit.
Se vor transforma treptat in piure.
Gatiti pana cand apa lor se va evapora complet.
Amestecati.
Daca lasa prea multa apa le puteti scurge sau gati mai mult.
Dupa...
Curatati si tocati marunt usturoiul.
Taiati carnatul rondele si rumeniti-l intr-o tigaie cu o lingura de ulei impreuna cu usturoiul, ghimbirul si curcuma.
Scoateti carnatul intr-o farfurie si lasati deoparte.
In aceeasi tigaie varsati ghiveciul de legume, adaugati bulionul de rosii si...
Scurgeti branza de zer daca este netransformata.
Amestecati branza cu smantana, sarea si piperul.
Este baza garniturii Bibeleskaes.
Curatati ceapa si usturoiul.
Taiati marunt ceapa, usuturoiul si arpagicul.
O puteti pune in centrul tablei cu cele 3 garnituri in jurul ei.
Fiecare...
Fierbeti buchetelele de broccoli in apa sarata aproximativ 15 minute.
Lasati sa se răcească un pic si reduceti in piure cu ajutorul unei furculite.
Se dizolvă drojdia în laptele caldut și reservati timp de 10 minute.
Se amesteca faina cu oul si sarea.
Adaugati treptat...
Se pune la fiert laptele cu vanilia si zaharul.
Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana cand compozitia se ingroasa.
Luati de pe foc si adaugati stafidele,romul si amestecati.
Curatati marul si taiati-l felii.
Intr-o tigaie incalziti 3 linguri de zahar la...
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,untul moale, maiaua si sarea. Amestecam totul bine. Turnam laptele si apa calduta pana se incorporeaza tot.
Framantam...
Cu un rulou intindem feliile de paine.
Taiem cercuri cu ajutorul unui pahar.
Ungem cu iaurt si decoram cu fructe de padure si cu tot ce mai dorim.
Gustare placuta !
Cu un rulou intindem feliile de briosa ca pentru un aluat, pana obtinem felii subtiri de 3 mm grosime.
Tartina cu fulgi de ciocolata:
Ungem felia cu o lingura de iaurt. Punem fulgii de ciocolata si rulam cu atentie.
Tartina cu stafide:
Ungem felia cu o lingura de...
Branza de vaci de casa cu arpagic si usturoi (Boursin)
Intr-o oala puneti un pic de apa pe fund si adaugati laptele si smantana. Aduceti la fierbere (apa va ajuta ca compozitia sa nu se prinda pe fundul oalei). Cand laptele incepe sa fiarba, adaugati zeama filtrata de lamaie si luati oala de pe foc. Cu o lingura cu gauri amestecati un pic si...
Unt din pere cu cacao (fara zahar)
Curatati perele si taiati-le cubulete. Puneti-le intr-o oala pe foc cu untul si lasati-le sa fiarba la foc potrivit. Se vor transforma treptat in piure. Gatiti pana cand apa lor se va evapora complet. Amestecati. Daca lasa prea multa apa le puteti scurge sau gati mai mult. Dupa...
Ghiveci de legume cu carnat afumat
Curatati si tocati marunt usturoiul. Taiati carnatul rondele si rumeniti-l intr-o tigaie cu o lingura de ulei impreuna cu usturoiul, ghimbirul si curcuma. Scoateti carnatul intr-o farfurie si lasati deoparte. In aceeasi tigaie varsati ghiveciul de legume, adaugati bulionul de rosii si...
Bibeleskaes- Branza alsaciana
Scurgeti branza de zer daca este netransformata. Amestecati branza cu smantana, sarea si piperul. Este baza garniturii Bibeleskaes. Curatati ceapa si usturoiul. Taiati marunt ceapa, usuturoiul si arpagicul. O puteti pune in centrul tablei cu cele 3 garnituri in jurul ei. Fiecare...
Vafe- Gaufres sarate cu broccoli
Fierbeti buchetelele de broccoli in apa sarata aproximativ 15 minute. Lasati sa se răcească un pic si reduceti in piure cu ajutorul unei furculite. Se dizolvă drojdia în laptele caldut și reservati timp de 10 minute. Se amesteca faina cu oul si sarea. Adaugati treptat...
Budinca de gris cu mere si stafide
Se pune la fiert laptele cu vanilia si zaharul. Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. Luati de pe foc si adaugati stafidele,romul si amestecati. Curatati marul si taiati-l felii. Intr-o tigaie incalziti 3 linguri de zahar la...
Covrigi Bretzel in forma de Iepurasi
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,untul moale, maiaua si sarea. Amestecam totul bine. Turnam laptele si apa calduta pana se incorporeaza tot. Framantam...
Tartine cu iaurt si fructe
Cu un rulou intindem feliile de paine. Taiem cercuri cu ajutorul unui pahar. Ungem cu iaurt si decoram cu fructe de padure si cu tot ce mai dorim. Gustare placuta !
Tartine dulci rulate
Cu un rulou intindem feliile de briosa ca pentru un aluat, pana obtinem felii subtiri de 3 mm grosime. Tartina cu fulgi de ciocolata: Ungem felia cu o lingura de iaurt. Punem fulgii de ciocolata si rulam cu atentie. Tartina cu stafide: Ungem felia cu o lingura de...