publicat la 27.12.2021
publicat la 27.12.2021
publicat la 27.12.2021
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Milkshake cu caramel
Se pun intr-un blender: bananele taiate, iaurtul,mierea si 1 lg sos de caramel. Se mixeaza, pana obtineti o consistenta fina.Acum, adaugati frisca lichida si amestecati cu o lingura. Se toarna sos de caramel in interiorul paharelor,apoi se pune milkshake-ul....
Ciocolata calda cu lapte de migdale
Pudra de cacao se amesteca cu o parte din lapte pana rezulta o pasta fara cocoloase. Restul de lapte se pune pe foc, ochiul mic de la aragaz. Se adauga amestecul de cacao, zaharul de cocos,un praf scortisoara si esenta de vanilie. Amestecati cu un tel ,timp de 2...
Ceai rooibos
Se pune apa la fiert, iar cand clocoteste, se adauga ceaiul rooibos si coaja de portocala. Puneti capacul si asteptati 10 minute. Se pune zaharul de cocos, scortisoara si cine doreste, praful de ghimbir (eu am facut fara). Se amesteca, iar apoi se strecoara. ...
Mango lassi
Se pun intr-un blender iaurtul, mango taiat cubulete (eu am avut in casa compot,dar se gaseste si in magazine) si mierea,pana obtineti o bautura fina. Au iesit doua pahare de 350 ml, fiecare.
Ciocolata calda
Laptele se fierbe cu batonul de scortisoara,coaja de portocala si zaharul vanilinat,timp de 8-10 minute. Se strecoara laptele . Se amesteca cacao cu amidon,zahar brun si putin lapte din oala.Se toarna amestecul peste laptele fierbinte si...
Limonada de zmeura cu sirop de agave
Zmeura congelata (nu este nevoie sa o dezghetati) se pune intr-un blender cu 300 ml apa . Cand a devenit fina ca o pasta, se adauga restul de apa . Se strecoara cu ajutorul unei site si a unei spatule.Va dura ceva timp,dar merita efortul! Semintele se arunca. ...
Cartofi la cuptor cu salata de naut
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie .Se face un amestec de ulei,oregano, cimbru,pudra de usturoi si sare. Se toarna uleiul cu condimente peste cartofi si se amesteca . Pregatiti o tava mare, cu hartie de copt si puneti cartofii. Se introduc...
Supa de telina si crutoane cu unt
Se pregateste o oala mare, in care se toarna apa si se pune ceapa intreaga. Telina se curata de coaja, se taie cubulete si se adauga in oala. La fel se procedeaza si cu pastarnacul. Inainte de a aprinde focul, se toarna 1 lg ulei (am facut supa mai dietetica-cine...
Granola
Se pun intr-un vas adanc, urmatoarele ingrediente: fulgii de ovaz/orz , fulgii de migdale, cocosul,semintele,stafidele si zaharul brun. In alt vas, se amesteca siropul de artar ,uleiul si scortisoara. Se toarna compozitia lichida peste cea...
Ceai negru cu condimente
Se pune apa intr-o cratita. Se adauga condimentele si se pune pe foc, pana da in clocot. Reduceti flacara si lasati sa fiarba 10 minute. Se adauga zahar si amestecati,apoi puneti ceaiul negru si lasati la infuzat 5 minute.Se strecoara si se poate...
Vin fiert
Se pune vinul intr-o oala, impreuna cu coaja si sucul de la o lamaie, de la o portocala si jumatate (restul este pentru ornat) si condimentele. Se fierbe 20 minute,iar la sfarsit, se adauga zaharul brun,se amesteca si se inchide focul. ...
Desert pere in vin alb
Se pregateste siropul: se pun la fiert apa ,vinul zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara si coaja de lamaie. Se lasa sa dea in clocot, iar cand s-a dizolvat zaharul se pun perele. Perele se curata de coaja si se taie in jumatati. Se scoate cotorul cu...
Desert brazi de Craciun
Aluat: Untul si ciocolata se topesc la bain-marie.Se lasa la racit. In acest timp se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, pana se albesc.Albusurile se bat spuma cu putina sare. Se adauga ciocolata topita cu unt, peste galbenusuri ,apoi faina cu...
Desert tarta cu pere si migdale
Aluat: Se amesteca faina cu sarea si untul rece,pana rezulta un aluat nisipos. Adaugati apa si framantati putin, pana se leaga compozitia. Daca este prea tare sau moale aluatul, se adauga putina apa sau faina. Nu am adaugat praf de copt ,pentru ca este aluat fraged. Se...
Desert briose cu sirop de artar
Se pregateste o tava de briose,cu forme de silicon (sau cu hartie de copt - unse cu ulei ). Untul se freaca cu zaharul brun si zaharul vanilinat, pana devine cremos. Adaugati siropul de artar (e posibil sa se taie, dar isi revine ,in momentul in care adaugati faina si nuca) si ouale ,pe...
Sangria alba
Se pune vinul intr-o oala. Se curata mango si para de coaja si se taie cubulete . Se pun fructele in vasul cu vin ,alaturi de 3-4 rondele de ananas (taiate) si struguri. Se adauga 3 lg zahar (in cazul in care vinul este dulce ,puneti mai putin zahar ) si 300 ml sirop din...
Limonada de mango
Daca folositi mango congelat, atunci trebuie sa-l lasati sa se dezghete, apoi il scurgeti. In cazul in ca folositi fructul proaspat (copt neaparat, alfel nu are aroma) , atunci se poate folosi asa,taiat cubulete. Se pune intr-un blender mango si un...
Budinca de paste cu branza
Stafidele se pun in apa cu esenta rom.Nu am scris ce cantitate, pentru ca fiecare pune dupa cum doreste. Daca branza este prea sarata, atunci se tine cateva ore in apa.Apoi, se rade sau se marunteste cu furculita si se amesteca cu 200 g zahar, 6 oua, 4...
Desert crostata cu crema de vanilie si piersici
Aluatul: se amesteca toate ingredientele , mai putin apa, care se adauga la sfarsit.Se pune aluatul intr-o punga, in frigider 1-2 ore (depinde cat timp aveti la dispozitie). Crema: se amesteca amidonul cu galbenusurile de ou. Apoi se toarna 3 lg lapte (din cei 500 ml) si se amesteca. Restul...
Hummus cu lipii
Lipii: se amesteca cele doua tipuri de faina ,cu sarea si bicarbonatul (eu nu l-am stins).Se adauga apa si uleiul de masline.Se amesteca putin, doar cat sa se formeze coca.Daca este prea lipicios, mai adaugati putina faina.Sa nu-l framantati prea mult, pentru ca se va intari! Se...
Coaste la cuptor
Se amesteca condimentele si se presara peste coaste, masand usor. Se pun in frigider 2-3 ore,dupa care se scot si se pun intr-o tava unsa cu ulei. Se toarna apa si se pun 2 frunze de dafin.Pentru inceput, am pus 600 ml apa si am...
Sangria
Eu am cumparat un vin dulce, la sticla si nu a fost nevoie de prea mult zahar. Trebuie gustat inainte,de a face sangria! Se spala fructele. Apoi, se taie portocala in doua jumatati. Una din ele trebuie stoarsa, iar cealalta se taie felii (cu tot cu coaja).O jumatate din mar si lamaia , se taie...
Salata Caesar
Pentru crutoane: uleiul se amesteca cu ierburile uscatate si usturoiul presat si sarea. Se taie painea cubulete,se toarna cu lingura din uleiul condimentat. Se amesteca cu 2 linguri cubulete de paine si se coc in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc.Trebuie verificate , la fiecare 5-10...
Desert cataif cu nuca
Eu am gasit cei mai subtiri taitei, numiti taitei de nunta.Mi se par potriviti pentru acest desert. Umplutura: se macina nucile, se amesteca cu zaharul, untul topit si apa de trandafiri (am pulverizat de 10 ori). Eu am gasit apa de trandafiri cu pulverizator si am gustat-o inainte, pentru a...
Dorada la cuptor cu orez basmati
Pentru peste : Se amesteca uleiul de masline cu ierburile uscate, sare si usturoi maruntit. Pestii se spala, se taie coditele, apoi se introduce in burta amestecul de ulei cu ierburi si sare si se ung pe ambele parti( cu acelasi amestec) .Se impacheteaza fiecare (de data asta, eu...
Snitele de pui la cuptor cu piure
Snitele pui: pieptul de pui se spala, se taie, se bate (folosind o punga-care vine asezata peste carne), se presara sare si curry (neaparat sa-l folositi, pentru ca da un gust bun). Se pregatesc 3 farfurii: una cu faina, una cu oua batute cu sare si curry (si aici se adauga) si in ultima pesmet....
Ciuperci umplute
Se unge o tava cu ulei (36x23 cm).Ciupercile se curata, se spala,se rup coditele.Ungeti cu ulei, ciupercile, iar coditele le taiati marunt. Presarati sare peste ele si puneti coditele tocate, in fiecare palarie. Se face un amestec din : patrunjel tocat marunt ,usturoi zdrobit, sare si 2...
Capsuni/zmeura cu sirop
In cazul in care folositi capsuni congelate: puneti un strat de fructe ,presarati zahar si continuati cu alt strat de capsuni si zahar, pana folositi toate fructele. Se lasa 2 ore fara sa amestecati,dupa care puteti folosi o lingura si intoarceti usor ( fructele).Dupa alte 3-4 ore (depinde in ce...
Desert biscuiti cu seminte
Semintele se calesc intr-o tigaie, pana se rumenesc putin si se lasa la racit. Se macina intr-un robot de bucatarie,dar sa nu fie pudra . Separat ,intr-un bol combinati oul ,cu untul moale cu zaharul. Faina integrala se amesteca cu praful de copt,esenta de vaniilie, semintele si...
Aperitiv biscuiti sarati
Se amesteca faina, praful de copt cu untul, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi puneti sare si lapte (daca e prea tare aluatul,mai adaugati lapte) .Se tine la rece, cam 30 minute. Decupati formele dorite ,le intepati cu furculita si le ungeti cu un amestec de lapte cu sare. Se coc in cuptorul...