claudiaO

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 22.11.2013

RETETE200
PRIETENI135
Retete / Dulciuri

Desert tort diplomat fara piscoturi

In Torturi la 5 Mai 2017

Batem albusurile spuma cu sarea si adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le frecam cu uleiul, apoi le incorporam in spuma de albusuri. Adaugam apoi faina si esenta. Coacem cca. 20-30 min in tava tapetata cu hartie de copt -30/40 cm. Curatam fructele si le taiem in cuburi mici, ananasul il...

Desert tort Popples

In Torturi la 22 Mar 2017

Incepem cu blatul. Batem albusurile spuma cu sarea si adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le frecam cu uleiul, apoi le incorporam in spuma de albusuri. Adaugam apoi faina si esenta. Coacem cca. 20-30 min in tava tapetata cu hartie de copt -30/40 cm. Pentru crema, pasam la blender...

Cosulet festiv

In Dulciuri la 16 Oct 2016

Rupem ciocolata in bucati mici si o punem intr-o punga de plastic, in colt. O dam cateva ture la microunde, pana se topeste bine. Intoarcem farfuria, aplicam o bucata de folie de aluminiu  astfel incat sa nu prinda prea multe pliuri. Luam punga cu ciocolata topita si incepem sa crosetam...

Melcisori cu lapte - Desertul delicios al copilariei

In Dulciuri la 11 Oct 2016

Iata cum se prepara Melcisori cu lapte - Desertul delicios al copilariei Punem o oala cu APA LA fiert. Cand clocoteste, punem putina sare si adaugam melcisori. Fierbem cateva minute al-dente, apoi ii scurgem si ii trecem prin APA rece. In aceeasi oala punem laptele la  clocotit; cand da...

Fantezie de toamna

In Prajituri la 5 Oct 2016

Curatam gutuile de cotoare si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. LA fel procedam cu merele, IAR perele, dupa CE le curatam le taiem cubulete mici. Topim.untul  intro tigaie si adaugam gutuile; le claim.pana se inmoaie apoi adaugam si restul fructelor. Amestecam nine, adaugam esenta devrom...

Rulouri cu vanilie si frisca

In Dulciuri la 28 Mai 2016

Aluatul foietaj îl lasam la dezghețat de seara in frigider. A doua zi ne apucam cu spor de treabă :) Tăiem aluatul în fâșii late de 1,5 cm si il așezăm răsucit pe tuburile speciale. Dam la foc iute până se rumenesc. Procedam la fel cu toate până terminăm...

Tort amandina

In Dulciuri la 24 Mai 2016

Începem cu crema: punem smântâna la încălzit ;până să înceapă să fiarba adăugam ciocolata rupta bucatele si amestecam ușor până se topeste. Lăsăm amestecul să se răcească. Când s-a racit bine mixam pana obținem o cremă...

Gogoșele indragostite

In Dulciuri la 13 Feb 2016

Cernem făină, punem oul,sarea,zahărul,untul topit,drojdia, coaja de lamaie si zaharul vanilat și adăugam apă până obținem un aluat elastic și molcuț. Lăsăm aluatul acoperit la crescut până își dublează volumul. După ce a crescut, ungem puțin masă cu ulei...

Briose cu ciocolata

In Dulciuri la 11 Feb 2016

Ouăle se freacă cu praful de sare și cu zahărul câteva minute,apoi punem uleiul. După ce terminăm uleiul turnam laptele și la final făină amestecată cu praful de copt. La final punem lămâia și semințele de vanilie. Punem hârtii de brioșe în forme și...

Saratele picante cu seminte

In Prajituri la 8 Feb 2016

Se framata un aluat omogen și se da cca jumătate de oră la rece. Se întinde in foaie, se unge cu ou bătut, presăram amestecul de seminte apoi radem brânză. Tăiem cu rolul fâșii de 1 cm pe care le punem în tavă la copt până se rumenesc ușor.

Prajitura Rudy

In Dulciuri la 8 Feb 2016

Pregătim coca: untul topit îl amestecam cu zahărul, adăugam oul, sarea și la final făina peste care am pus praful de copt și cacaoa. Frământam un aluat destul de tăricel pe care îl împărțim în 2 și îl dam la congelator până facem crema....

Tort Strumpfesc cu branza si caramel

In Torturi la 3 Dec 2014

Am inceput cu blatul: separam albusul de galbenus;galbenusurile le-am frecat cu uleiul, iar albusurile le-am batut spuma tare impreuna cu zaharul; am adaugat galbenusurile peste albusuri, am pus esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt si am amestecat usor de jos in sus.Am dat...

Prajitura Rudy

In Prajituri la 2 Dec 2014

Mai intai pregatim aluatul: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si esenta de vanilie le amestecam pe toate intrun castron; adaugam untul moale,galbenusurile si framantam cu putina apa /lapte ca sa obtinem un aluat grasut si vartos. Impartim aluatul in doua bucati, le infoliem si le dam la...

Dovleac copt

In Dulciuri la 26 Noi 2014

Dovleacul il spalam, il taiam in doua si scoatem semintele, apoi il portionam dupa preferinta. Bucatile obtinute le crestam in interior si le asezam intro tava. Le punem in cuptorul incins pt cca 50-60 minute- pana se patrunde si devine moale. Presaram peste el zaharul si mai dam pt cca 10...

Fursecuri cu seminte si stafide

In Dulciuri la 24 Noi 2014

Spargem ouale intr-un castron si frecam impreuna cu zaharul pana se albesc.Adaugam uleiul cate putin si amestecam cu lingura pana se incorporeaza tot; adaugam bicarbonatul stins, esenta si coaja de portocala;punem si semintele si stafidele si amestecam bine;incepem sa punem faina putin cate...

Tort cu crema de nuci si rom

In Torturi la 10 Noi 2014

Mai intai separam ouale; galbenusurile le frecam cu o lingura cu uleiul, iar albusul il batem spuma tare cu praful de sare. Dupa ce s-au batut bine, adaugam cate putin din galbenus, iar la final adaugam faina si esenta de vanile. Tapetam o tava de 30x40  cu hartie de copt si dam la cuptor pt...

Fursecuri cu nuca si cocos

In Dulciuri la 29 Oct 2014

Batem albusurile cu praful de sare pana obtinem spuma tare; adaugam cate putin zaharul si continuam sa batem pana obtinem bezea. Nuca o prajim putin apoi o maruntim la robot. O adaugam peste bezea, apoi punem nuca de cocos si vanilia si amestecam de jos in sus. Punem in tava pe hartie de...

Briose cu banane,portocala confiata si crema choco

In Prajituri la 23 Oct 2014

Ouale intregi le-am pun in robot ,impreuna cu zaharul; le-am lasat la "batut" vreo 3 minute, apoi am adaugat uleiul in fir subtire. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o si pe ea in compozitia de ou, mixand usor.Am pus esenta de vanilie, coaja de portocala si bananele...

Cornuri cu mere si ciocolata

In Prajituri la 10 Oct 2014

Am urmat pasii de aici: http://www.bucataras.ro/retete/cornuri-cu-ciocolata-31155.html Dupa ce a stat la frigider, am intins aluatul conform indicatiilor Mihaelei, apoi am taiat o parte in trunghiuri si o parte in dreptunghiuri. Pe trunghiuri am pus cate o lingurita sanatoasa cu gem de...

Tort botez "Andrei"

In Torturi la 10 Oct 2014

Blat 1: Topim ciocolata cu untul si nessul, dupa care o lasam sa se raceasca putin;adaugam zaharul, apoi ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Punem faina amestecata cu sarea si la sfarsit punem nuca si amestecam cu o spatula. Intindem compozitia in tava 30x40cm acoperita cu hartie de copt si...

Prajitura pufoasa cu visine si ciocolata

In Prajituri la 29 Iul 2014

Pentru inceput ne apucam de curatat visinele de samburi,dupa care le amestecam cu 100 gr zahar si le dam deoparte sa lase putin sirop. Ouale le frecam spuma cu zaharul si praful de sare, apoi adaugam untul topit si racit si laptele. La final adaugam usor faina amestecata cu praful de copt....

Crema de zahar ars

In Prajituri la 27 Iun 2014

200 gr zahar le punem la caramelizat in cratita; cand este de culoarea chihlimbarului il tragem de pe foc si tapetam cu grija peretii cratitei si lasam sa se raceasca bine. Intre timp frecam ouale cu restul de zahar cateva minute, punem esenta de vanilie si coaja de laie si la final adaugam...

Nugat glacee cu nuci

In Dulciuri la 18 Iun 2014

Punctul de inspiratie a venit de aici : http://www.bucataras.ro/retete/nugat-glace-by-radu-popovici-49942.html Am batut frisca si am lasat-o la rece. Pentru crant, pregatim un caramel brun din 200 gr zahar.Cand este gata caramelul, adaugam nucile prajite usor si amestecam bine ca sa...

Friganele

In Dulciuri la 17 Iun 2014

Punem laptele la incalzit impreuna cu zaharul si adaugam vanilia. Ouale le batem bine cu un praf de sare. Punem uleiul la incins. Trecem feliile de franzela prin lapte ca sa se inmoaie bine, apoi prin oul batut si apoi punem la prajit in uleiul incins pana se rumenesc frumos pe ambele...

Prajitura cu mere si scortisoara/mere si capsuni

In Prajituri la 10 Iun 2014

Incepem cu merele - le curatam de cotoare si le taiem cubulete; incingem 50 gr unt intro cratita incapatoare si punem merele la calit putin;adaugam zaharul,esebnta de rom si scortisoara, si tinem pe foc ca sa se inmoaie usor; la final adaugam si 3 linguri de gris ca sa absoarba din zeama...

Tort "Trandafir albastru" cu crema de vanilie

In Torturi la 10 Mai 2014

Pentru blat frecam galbenusurile cu uleiul si dam deoparte pana batem albusurile spuma tare impreuna cu zaharul. Amestecam usor de sus in jos albusul batut cu galbenusul si adaugam la final faina. Tapetam o forma detasabila cu hartie de copt si punem blatul la cuptor pt cca 30 minute. Verificam...

Deliciu cu nuci si visine bete

In Prajituri la 6 Mai 2014

Pregatim budincile conform indicatilor de pe plic cu 500 ml lapte cu 4 linguri de zahar la 1 plic -la cea dde vanilie am mai adaugat esenta de vanilei iar la cea de ciocolata, rom. Amestecam cafea calda cu Nesquik-ul si adaugam putina esenta de rom. Luam cate un biscuit,il trecem prin...

Pasca cu branza dulce si stafide

In Prajituri la 24 Apr 2014

Aluatul a fost framantat si pus la crescut si intre timp m-am ocupat de umplutrura. Ouale le-am frecat cu zaharul cateva minute, am adaugat branza de vaci scursa, grisul, stafidele (pe care nu am apucat sa le mai tin la inmuiat in rom), esenta de rom si coaja de lamaie. Am amestecat totul si...

Cozonac cu nuca, rahat si stafide

In Dulciuri la 24 Apr 2014

Mai intai am pregatit maiaua - drojdia o pasam cu furculita impreuna cu 3 linguri de zahar, punem putin lapte caldut si cateva linguri de faina; lasam la crescut vreo 15-20 minute...pana mai pregatim una alta :) Acum separam galbenusurile si le frecam cu sare, apoi adaugam jumatate din...

Gogosi cu bors

In Dulciuri la 11 Apr 2014

Incalzim laptele - in jumatate din cantitate dizolvam drojdia ,iar in cealalta jumatate dizolvam zaharul. Lasam maiaua sa creasca. Intre timp, punem faina in lighean si o amestecam cu sarea, coaja de citrice si vanilia. Adaugam drojdia si laptele si incepem sa framantam , punand cate...

Afisate 31 - 60 din 80 retete    

Postari recente

publicat la 25.01.2021

SHAKSUKA

publicat la 09.02.2020

Aperitiv bilute fantezie

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]