Schinduful

Postat de Mitinita in Condimente pe 10 Ian 2012, 21:01

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza
Schinduful

Schinduful are un miros picant, iar frunzele si crengutele se folosesc la pregatirea mancarurilor cu varza, mai ales la varza murata. Semintele se pot praji usor, pentru a diminua gustul amarui.

 

Reprezinta un ingredient pentru pulberea de curry. Semintele pot fi lasate la incoltit,ca mustarul, adaugandu-se apoi la salate. Semintele macinate se pun la muraturi.

In Etiopia,Yemen si Libia, se face din ele o pasta, ulitlizata apoi pe post de condiment sau adaugata in paine si mancarurile de legume.

Se mai pot folosi si la prajeli,friptura la tava sau produse de patiserie. Are un continut bogat de proteine si este intrebuintat des in bucataria vegetariana. Semintele nu trebuie consumate de femeile insarcinate, contin saponina, un agent prezent si in contraceptive orale si poate provoca avort spontan.

 Are totusi multiple indicatii terapeutice. Este indicat in tratamentul diabetului, eczemelor, ajura redcucerea colesterolului si este recomandat femeilor care sunt la menopauza.

 

 

Sursa articol: cartea "Plante si mirodenii"

Sursa foto: tarabaverde.ro

Comentarii (3)

10.01.2012, 21:31

10.01.2012, 21:42

11.01.2012, 20:10

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]