Mr DeSenvis si povestea lui

Postat de Mitinita in Concurs pe 10 Apr 2014, 22:40

Articol pe placul a 20 bucatarasi
comenteaza

Tarziu am intrat in concurs,pentru ca de cand s-a postat si a venit vestea lui am stiut ca trebuie sa ma gandesc la ceva special. Si pana n-au venit ideile,stateam cu cascavalul in frigider si ma documentam. Padre imi spunea ca nu e nici o graba. Sa fi avut el o presimtire divina?

Primul lucru care mi-a venit in minte a fost nedumerirea copilului meu si n-am stiut ce sa-i spun cand m-a intrebat de ce toti au aceleasi sandvisuri la scoala. Adica sandvisul scolarului. De obicei primeste muffins,pogacele si ce mai coacem noi pe acasa. Cand i-am propus sa-i pun un sandvis,s-a opus cu vehementa.

Si zilele urmatoare am incercat sa-i fac ceva mai altfel,care stiam ca va fi pe gustul ei,sandvisul bavarez cu salam german,cascaval,castraveti murati,mustar si piper. Care imi place mult mai mult cu jambon.

Apoi a urmat sandvisul italian cu prosciutto si rosii uscate la soare. Tare bun,dar neaparat sa fie prospata chifla. 

Dar stiam ca niciunul dintre ele nu sunt ceea ce caut si cum vroiam ceva cu fructe,am hotarat sa fac unul vertical dintr-o para.Lumina nu era buna,para era stramba,nicicum nu mi-a placut cum a iesit poza si m-am cam bucurat cand mi-a  spus Gaby ca ii lipseste sticker-ul. Tocmai luasem pere bio,asa ca am trecut la treaba si am mai facut inca unul.

Parca a meritat sa nu pun sticker-ul la primul :)) Al doilea a fost mult mai reusit si multi mi-au spus ca il vedeau pe el castigator.

Dar asa ceva mai facusem.Cam atunci mi-a venit ideea de a imprima diferite ingrediente colorate pe felia de cascaval. Am vrut sa creez un covor,care sa se intinda pe feliile de vinete pe gratar si marinate in ulei de masline si zeama de masline.

Nu stiam ca chiar acesta va deveni Mr DeSenvis,dar probabil a meritat cel mai mult,pentru ca m-am gandit zile in sir la el si l-am creat eu. Oricine zice ca el l-a facut inaintea mea,minte. :))) Deci chiar a fost unul special creat pentru acest concurs.

A mai urmat unul simplu,la care am folosit muguri de linte,aici am mers mai mult pe efectul vizual. Descoperisem deja ca sandvisurile pot fi foarte fotogenice.

La urma a ramas un sandvis care poate a trecut neobservat,asta trebuie sa fie gustat ca sa intelegeti cat de bun e.El este sandvisul cu pesto.

Era sau uit de sandvisul secuiesc,unde am folosit crema gulas,carnat secuiesc,cascaval ras si pe care l-am bagat putin la cuptor.

Toate pozele din acest concurs au fost acceptate si pe Dreamstime si desi nu am facut sute de poze fiecarui sandvis, am fost atenta la detalii si am pus suflet in pozele acestea.

Inca o marturisire. Dupa ce a plecat jumatatea mea,m-a sunat sa-mi spuna ca a luat un aparat foto. Pentru ca a vazut cat il folosesc pe al meu si cata placere imi face. Mi-a luat mie unul ,desi si el avea nevoie. Ma credeti ca m-am dezumflat putin cand mi-a spus ca e Nikon? Nu stiu de ce,dar eu mereu am vrut Canon. I-am spus si lui vestea cea mare si a fost si el tare bucuros,mai ales ca acum va avea si el aparatul lui. 

Sunt inca destul de coplesita,nu doar pentru premiu. Sa stiti ca nu e putin ca ceva facut de tine sa fie ales primul dintre atatea altele. Cu asta simt o responsabilitate,sa continui si sa ma perfectionez.

Multumesc bucataras.ro si Delaco pentru ca mi-ati implinit visul. Multumesc celor care m-ati votat si m-ati sustinut. Multumesc tuturor care ati participat si ati facut concursul acesta atat de frumos. 

 

Comentarii (21)

11.04.2014, 23:33

12.04.2014, 19:12

bravoo

14.04.2014, 10:12

Miha,Sylvia Va multumesc,fara voi cei din juriu,nici n-ar fi fost posibil

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]