Leustean

Postat de Miha in Condimente pe 28 Oct 2009, 10:03

Articol pe placul a 0 bucatarasi
comenteaza
Leustean

Este o planta perena, ce are o radacina cu multe ramificatii din care rasar plante tinere, formand frunze in forma de pana.

Frunzele contin uleiuri ce scad tensiunea si stimuleaza diureza, tanin si substante amare ce au o puternica actiune terapeutica asupra aparatului respirator, sistemului endocrin si a celui imunitar.

Ceaiul preparat din seminte de leustean diminueaza rapid durerile de stomac.

Este folosit pentru asezonarea supelor, tocanitelor, a muraturilor si a otetului.

Il gasim in piata pana in luna septembrie sau chiar mai tarziu.Se pastreaza la frigider pana la 7 zile. Se poate pune la uscat, apoi se va macina si se va pastra intr-un recipient etans.

Pentru a-si pastra aroma se recomanda a pune leusteanul doar la sfasitul prepararii mancarii.

Poate fi combinat cu oregano, piper negru si marar.

Retete recomandate:

Ciorba de fasole in paine

Ciorba de miel

Fasole cu ciolan afumat

Bors moldovenesc de vita

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]