Dragii mei bucatarasi, asa cum am promis, va dezvalui juriul celei de-a 11-a editii a celui mai important concurs al anului de pe site-ul nostru drag, Bucataras.ro, Reteta Anului 2020.
Profit de ocazie si vreau sa urez mult succes fiecarui participant curajos. Va doresc sa acumulati cat mai multe voturi pana la sfarsitul perioadei de votare, iar retetele voastre inscrise in concurs sa intre in faza jurizarii.
Stim deja care sunt sunt premiile, ne-am familiarizat cu regulamentul, am aflat si care sunt retetele participante, iar in curand se va incheia perioada de inscriere, urmand sa intram in cea de votare.
Mai este un singur detaliu important de aflat: componenta juriului.
Iata ca a venit timpul sa va dezvalui si componenta juriului extraordinar de care ne bucuram in acest an.
Pe langa prezenta speciala a bucataraselor noastre dragi, ne bucuram anul acesta de prezenta unui invitat surpriza, indragit de catre toti bucatarasii.
IATA COMPONENTA JURIULUI NOSTRU DE EXCEPTIE:
Invitat special, in juriul Reteta Anului:
Gusti Roman, cel dintai Bucataras al comunitatii, initiatorul Bucatarasului, actualmente Managing Partner la Brand Tube, prietenul care aduce zambete pe buzele tuturor.
Gaby Duceag, blogger culinar si membru de seama al comunitatii Bucataras care ne incanta cu retetele ei pe blogul sau retetepapabun.ro
***
Miha Simiuc, blogger culinar si membru de seama al comunitatii Bucataras, maestra a prajiturilor, cu al sau blog foarte apreciat dulciurifeldefel.ro
***
Adina Ciocalau , blogger culinar si membru de seama al comunitatii Bucataras, specialista in preparate asiatice, dar nu numai, care ne bucura cu retetele sale deosebite pe blogul sau culinar cartederetete.ro
***
Jurizarea se va realiza individual de fiecare membru al juriului, iar castigatorii vor fi desemnati prin realizarea mediei clasamentelor.
Sper ca va place componenta de exceptie si din acest an, care are toate ingredientele unui juriu. Spor la votare si mult succes in concurs!
Criteriile jurizarii (note de la 1-10) per reteta:
- complexitatea retetei
- calitatea fotografiei
- claritatea descrierii modului de preparare
- originalitate
Faza jurizarii, stabilirea castigatorilor: 12.04.2021 – 16.04.20219
Jurizarea va fi efectuata de un juriu format din 4 (patru) membri. Fiecare membru al juriului va face un top 10 al sau pentru fiecare categorie de concurs. Retetele din fiecare top 10 al juriului vor primi puncte astfel:
Locul 1 – 10 puncte
Locul 2 – 9 puncte
Locul 3 – 8 puncte
Locul 4 – 7 puncte
Locul 5 – 6 puncte
Locul 6 – 5 puncte
Locul 7 – 4 puncte
Locul 8 – 3 puncte
Locul 9 – 2 puncte
Locul 10 – 1 punct
Pe fiecare categorie si pe fiecare reteta se vor aduna punctele obtinute de la membrii juriului si se vor face clasamentele in functie de aceste puncte. Reteta cu cel mai mare numar de puncte va fi desemnata castigatoarea categoriei.
La egalitate de puncte, va castiga reteta cu numar mai mare de voturi obtinute in faza de votare.
Marele premiu si incoronarea cu titlul de Reteta anului 2020 vor fi acordate retetei cu cele mai multe puncte din cele 4 clasamente. Premiul de pe categoria acesteia va reveni celei de-a doua clasate in top 10 al categoriei.
Retetele castigatoare la fiecare dintre cele patru categorii de concurs, precum si reteta castigatoare a titlului "Reteta Anului 2020" vor fi anuntate pe 20 aprilie 2021.
Succes, dragi bucatarasi!