Fasolea uscata

Postat de Oana in Legume pe 2 Mai 2009, 17:58

Articol pe placul a 0 bucatarasi
comenteaza
Fasolea uscata

Fasolea are foarte putina grasime si aproape deloc colesterol. Are virtuti deosebite, printre altele fiind cunoscuta si sub denumirea de „mancator de zahar” pentru ca este foarte bogata in fibre vegetale care împiedica absorbtia zaharurilor si reduc secretia de insulina. Fasolea este o sursa de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu si chiar calciu.

Mancand fasole in mod constant veti obtine nenumarate avantaje pentru ca:

• Micsoreaza riscul de cancer la colon
• Reduce colesterolul din sange, ca si LDL sau “colesterolul rau” care provoaca boli de inima
• Reduce riscul de aparitie a diabetului de tip 2
• Obunatateste controlul diabetului de tip 1 si 2
• Intareste sistemul imunitar

In fasole gasim cel mai bun tip de carbohidrati complecsi - nutrientii care furnizeaza energie pentru muschi si creier. Acestia au un indice glicemic foarte mic cu abilitatea unica de a oferi energie pe o perioada de timp foarte lunga pentru ca se elibereaza foarte incet in sistemul circulator.

Comentarii (1)

12.02.2011, 20:24

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]