Cum sa ai visine „bete” pentru prajiturile de iarna, pastrate cu ajutorul aparatului Food Saver

Postat de Bucataras in Stop risipei alimentare pe 16 Oct 2015, 12:48

Articol pe placul a 14 bucatarasi
comenteaza

Culinary Rainbow adica Rita Ilies, bloger culinar si bucataras indragit, s-a alatura campaniei FoodSaver "Stop risipei alimentare". Iata experientele Ritei cu aparatul de vidat FoodSaver:

Știu că sună amuzant titlul acestui articol, însă chiar asta am vidat. :)

Vișinata este o băutură populară la noi și toată lumea o apreciază, mai puțin eu. Dar, mă rog, asta e o altă poveste.

Cele care contează pentru mine sunt vișinele care rămân după ce băutura e numai bună de servit. Rămân multe și nici nu știți cât sunt de bune în prăjituri sau chiar la sosuri și supe cremă de fructe. La fierbere, alcoolul se evaporă, deci nu trebuie să vă faceți griji. :)

Anul acesta am aruncat vreo două pungi cu vișine puse anul trecut la congelator. Motivul e lesne de înțeles; în primul rând alcoolul cu care sunt îmbibate nu le dă voie să înghețe decât pe jumătate. Au prins un oarecare gust și am fost nevoită să le arunc.

Acum sunt convinsă că Food Saver mă va ajuta ca vișinele conservate de această dată să rămână la fel de bune și proaspete de până la 5 ori mai mult timp.

Aparatul de vidat FoodSaver vine în dotare cu diverse accesorii, dar ce este și mai important e faptul că nici caserolele și nici pungile nu conțin BPA ( Bisfenol A ), un compus sintetic suspectat de anomalii congenitale, pubertate precoce și anumite tipuri de cancer.

Din punct de vedere al depozitării, Food Saver ocupă extrem de puțin spațiu datorită faptului că este conceput cu un loc special pentru rola de pungi. De asemenea, după închidere, aparatul poate fi depozitat atât pe orizontală, cât și pe verticală, astfel că încape în locuri foarte înguste.

Procesul de vidare este simplu și curat. Am stors pe cât posibil vișinele și le-am cântărit, după care le-am așezat în pungă. Am pus punga pe blatul de bucătărie și am aranjat puțin vișinele, să se așeze uniform în pungă. Acest lucru ne ajută să obținem o vidare perfectă și să ocupăm cât mai puțin spațiu în congelator.

Am așezat partea superioară a pungii în tava de picurare a lichidelor, aflată în interiorul aparatului.

Am închis aparatul, apăsând apoi butoanele laterale de două ori, până când am observat banda verde.

Am apăsat butonul central pentru a iniția vidarea. Am urmărit ledurile verzi pentru a ști în ce fază se află procesul. Când s-a aprins și ledul roșu, înseamnă că vidarea s-a efectuat cu succes, iar sigilarea automată a pungii este gata să înceapă.

Durează doar câteva secunde, după care se aprinde ledul verde, ceea ce înseamnă că vidarea și sigilarea s-au efectuat cu succes. Iar în tava de picurare detașabilă am găsit, desigur, vișinată. :)

Am scos tava, am spălat-o, iar când s-a uscat, am așezat-o la locul ei. Tava de picurare este lavabilă și în mașina de spălat vase.

Abia aștept să pregătesc ceva bun din vișinele acestea.

În următorul articol am să vă vorbesc despre carnea proaspătă vidată. Am tăiat câțiva pui de țară care merită să fie congelați în deplină siguranță. :)

 

 

 

Comentarii (3)

16.10.2015, 14:02

numai Rita putea sa puna din astea ))))))

16.10.2015, 22:42

Păi dacă-s bete, măi Lăurica!

17.10.2015, 09:30

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]