Cocktailuri de cafea

Postat de bizcafeshop in Bauturi pe 16 Noi 2010, 21:52

Cocktailuri de cafea

 

Spirit of cream – Spiritul cremei

Cocktail de cafea cu gheata. Espresso in versiunea ce iti da fiori reci

Ingrediente

  • 30 ml (jumatate de ceasca mica de cafea) de espresso illy
  • 15 ml (3 lingurite) de illy Espresso Liqueur (lichior de cafea, e.g. Kahlua)
  • 40 ml (8 lingurite) de frisca lichida
  • Cuburi de gheata

Preparare

Aveti nevoie de: mixing glass, boston shaker, mixing spoon

  • Raciti un pahar Freddo mare (250 ml)
  • Preparati un espresso lung
  • Puneti gheata in mixing glass, apoi adaugati lichiorul de cafea si cafeaua
  • Amestecati imediat si turnati continutul in pahar
  • Agitati energic frisca lichida pana devine consistenta
  • Turnati frisca foarte incet in pahar, ajutandu-va de lingurita
  • Decorati cu cafea macinata

Aceasta reteta poate fi preparata si cu cafea fara cofeina.

 

illy’s irish coffee

Cocktail de cafea fierbinte. O bautura clasica in care cantitatile sunt adaptate la volumul potrivit de espresso

Ingrediente

  • 50 ml (aproape o ceasca mica de cafea) de espresso illy
  • 40 ml (8 lingurite) de Irish whisky
  • 2 lingurite de zahar de trestie lichid
  • 40 ml (8 lingurite) de frisca lichida

Preparare

  • Agitati putin frisca lichida in shaker
  • Incalziti whisky-ul si zaharul lichid direct in pahar (cu bagheta steamer de la espressor)
  • Turnati espresso-ul si la sfarsit frisca batuta, lasand-o la suprafata (va puteti ajuta de o lingurita)
  • Decorati cu 2 boabe de cafea prajita si cu un praf de cacao

Aceasta reteta poate fi preparata si cu cafea fara cofeina.

 

Affogato – Cafea cu inghetata

Cocktail de cafea cu inghetata. Doua cupe de inghetata de vanilie in espresso fierbinte

Ingrediente

  • 30 ml (jumatate de ceasca mica de cafea) de espresso illy lung
  • 2 cupe inghetata de vanilie (ca alternative, puteti folosi inghetata de ciocolata sau fior di latte)
  • 30 ml (jumatate de ceasca mica de cafea) de frisca

Preparare

  • Puneti cupele de inghetata intr-un pahar Freddo mare (250 ml)
  • Adaugati espresso
  • Adaugati frisca
  • Decorati cu fulgi de ciocolata

Note:

Puteti decora inghetata cu o bucata de vafa.

Aceasta reteta poate fi preparata si cu cafea fara cofeina.

Poate fi servita si fara frisca, dar efectul vizual este mai putin atragator.

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]