Cardamonul

Postat de Pasiune pentru bucatarie in Condimente pe 28 Feb 2011, 10:58

Articol pe placul a 0 bucatarasi
comenteaza

 Cardamonul este fructul plantei vesnic verzi Ellettaria cardamonum, din familia Zingiberaceae;este unul din condimentele cele mai vechi din lume.

 Cardamonul  a aparut pentru prima data in padurile din vestul Ghats,sudul Indiei,unde crestea in salbaticie.Astazi,creste in Sri Lanka, Guatemala, China, Indo şi Tanzania.

 Cardamonul este un condiment scump,al doilea dupa sofran.De multe ori este inlocuit cu plante inferioare cum ar fi: cardamom Siam, cardamom Nepal,nucsoara sau cardamom.

Cardamom indian este cunoscută în două varietăţi principale: Malabar cardamom si cardamom Mysore.Varietatea Mysore contine niveluri mai ridicate de cineol si limonen si,prin urmare,este mult mai aromat.

Păstăile sunt aproximativ triunghiulară în secţiune transversală şi ovale sau turtit.Suprafata lor uscata este dura si brazdata.

Este utilizat pentru aromatizarea mancarilor(in special a preparatelo din orez),prajiturilor sau produselor de patiserie.Este folosit in mancarurile indiane,dar si la muraturi si bauturi(vin fiert,cafea)

 

Comentarii (3)

LUK

LUK
28.02.2011, 23:36

foarte interesant

10.03.2011, 11:42

interesant

Lau

Lau
18.07.2011, 16:05

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]