Absinth

Postat de Alexandru29 in Bauturi pe 16 Apr 2013, 02:47

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

Continut

Absinth-ul este o bautura alcoolica tare de regula 70 de grade de origine elvetiana, de culoare verzuie (in functie de arome este comercializat si in alte culori : rosu, negru,albastru), preparată din frunzele unei specii de pelin (denumire istorica zana verde), anason, angelica şi alte plante aromatice. Este un excitant al secreţiei gastrice, deoarece conţine substante amare (absintină). Nu este recomandat a fi baut sec.

Faptul ca producea excitari cerebrale (stari creationiste)si hipersensibiliza îl facea amicul artistilor. Asa se face ca pe listele bautorilor de elita se afla numele lui Manet, Baudelaire, Verlaine, Rimbaud, O. Wilde, Degas, Toulouse-Lautrec, Van Gogh, A. Monticelli, Gauguin, A. Jarry, Picasso, Hemingway etc.,alaturi de”grupa mica” formata din Eminem,Johnny Deep,Sting,Tom Cruise,Pink,Puff Daddy,Arnold Schwarzenegger etc.

Preparare traditionala 

 Se pune un cub de zahar in lingurita speciala, se toarna absint peste cubul de zahar, se flambeaza zaharul (a se avea grija sa nu se aprinda si absintul din pahar), se asteapta ca zaharul sa se caramelizeze si se stinge flacara. Se amesteca zaharul cu absintul din pahar. Apoi se adauga apa rece, se amesteca din nou continutul si bautura este gata.

Comentarii (2)

17.04.2013, 10:07

29.01.2016, 09:43

La multi ani !!!
Intr-un film ,, Vacanta in Europa '' , dupa ce au baut absinth [ erau i Cehia ] , Au vazut spiridusi verzi zburand )
Sincer eu am consumat si flambat si ne ,dar nu am identificat nici un simptom extra

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

ULTIMELE COMENTARII

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]