publicat la 03.05.2021
publicat la 29.04.2021
publicat la 29.04.2021
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Salata de icre de crap
Speli icrele, delicat, ajutându-te de două strecurători puse una în alta. Le scurgi bine de apă. Mai departe, freci icrele cu sare grunjoasă. Eu am pus o linguriță la toată cantitatea mea de icre, adică 200 g. Mai bine pui o cantitate mai mică la început...
Peste la tigaie, cu garnitura de cartofi copti
Mai întâi se pregătesc cartofii, pentru că iau mai mult timp. Aceștia se curăță, se spală, se feliază în jumătăți și se așază într-o tavă cu un strat subțire de ulei (aprox 70 ml), se mai adaugă mirodenii și sare, după gust, dar și apa și...
Peste in crusta de malai prajit, cu mamaliga
Se curăță peştele de solzi, se spală și se taie felii. Se sărează peștele şi se tăvălește prin mălaiul cu făina amestecate pe o tavă. Într-o tigaie cu ulei încins, se prăjeşte fiecare bucată întâi cu pielea în jos, iar după ce...
File de crap in aluat de bere, cu mamaliga
Se prepară aluatul amestecând berea cu oul bătut şi făina. Se spală peştele, se taie felii, se sărează şi se dă prin aluat. Aluatul trebuie să fie mai gros ca să rămână pe peşte. Se prăjeşte, întâi cu pielea în jos, iar după ce prinde...
Macrou la cuptor
Se spala si se curata pestele, se taie file si se dezoseaza. Se asaza pestele intr-o tava unsa cu putin ulei, se mai stropesc cu putin ulei, apoi se presara sare, coriandru macinat si cateva foi de dafin. Coriandrul mi se pare o mirodenie interesanta si aromata. Are note...
Peste cu coriandru la cuptor
Se spala si se curata pestele, se taie file si se dezoseaza. Se unge fiecare bucata de peste cu putin ulei, apoi se condimenteaza dupa gust. Eu am pus cateva foi de dafin, putina sare si coriandru. Coriandrul mi se pare o mirodenie interesanta si aromata. Are note piperate (dar nu e...
Reteta de primavara cu peste picant
Se spala si se curata pestele, se taie file si se dezoseaza. Se unge fiecare bucata de peste cu putin ulei de masline, apoi se condimenteaza astfel: cate o foaie de dafin, putina sare si rozmarin. Se adauga piper mozaic, e colorat si mai picant ca cel negru, asa ca o sa va puna...