Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI166
Retete

Desert tort cu trandafiri si capsuni

In Torturi la 5 Mai 2020

  Notă: sosul de căpșuni l-am pregătit înainte de a mă apuca de restul rețetei, pentru a da timp sosului să se răceasca. Am fiert pe foc mic 500 g căpșuni (spălate și tăiate cuburi), 100 g zahăr, 100 ml apă, până ce sosul a scăzut și s-a îngroșat...

Desert tort cu portocala, arahide si ciocolata

In Torturi la 28 Apr 2020

  Blatul: Se bat, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, se adaugă sucul de portocală (eu am avut o jumătate de portocală), vanilia, uleiul, apoi și praful de copt și făina lingură cu lingură, amestecând după fiecare, la viteză mică, ușor,...

Floricele cu carne

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2020

  Timp de pregătire: 2 h Timp de coacere: 27 min, foc mediu Porții: 10   Mod de preparare: Pentru aluat: Într-un castron adânc, se amestecă apa cu praful de copt, uleiul și sarea, apoi se adaugă făină cât cuprinde (aprox 200 g),...

Koulouria – Covrigi grecesti

In Piine la 23 Apr 2020

     Mai întâi se pregătește maiaua: într-un bol se dizolvă drojdia în apă călduță, amestecând cu o furculiță, se adaugă zahărul și făina, amestecând până se obține o pastă. Se lasă la odihnit 30 de minute....

Rata la cuptor, cu portocala si vin

In Rata la 21 Apr 2020

  Se pârleşte rața, se spală, se așază într-o tavă. Se unge pielea cu ulei şi apoi se toarnă peste ea sucul de la o portocală amestecat cu vinul alb, sare și mirodenii. Toate sucurile vor curge în tavă și se vor pătrunde aromele la marinat. Se lasă la...

Desert mini pasti cu mascarpone si migdale

In Dulciuri la 19 Apr 2020

  Se fărâmițează drojdia în laptele cald, se adaugă ouăle, zahărul, sarea, dar și smântâna, apoi făină cât cuprinde (aporx 370 g). Se amestecă și se frământă, adăugând mereu puţin câte puţin uleiul. Când se obține un...

Desert fursecuri de Paste

In Dulciuri la 18 Apr 2020

  Aluatul: se dă untul (sau margarina) rece pe răzătoare, într-un castron, se adaugă ouăle, mierea, sarea, vanilia, praful de copt, apoi făină cât cuprinde (aprox 210 g), amestecând și frământând până se obține un aluat consistent, dar pufos....

Desert tort pictat, de Florii

In Torturi la 15 Apr 2020

  Blaturile: se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul, iar când se formează spuma, se adaugă gălbenuşurile, uleiul, apa fierbinte în care am dizolvat colorantul pudră verde , iar la urmă, nuca, praful de copt şi făina. Compoziţia...

Desert prajitura Espresso

In Prajituri la 7 Apr 2020

  Blatul: se amestecă (cu mixerul) untul rece cu gălbenușurile, se adaugă un praf de sare, îndulcitorul, vanilia, praful de copt și cacaua. Se încorporează albușurile bătute spumă, apoi se adaugă făina și se amestecă ușor cu o spatulă. Se toarnă într-o...

Paine impletita, cu lapte si oua

In Piine la 2 Apr 2020

  Mai întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în 50 ml apă călduţă, peste care se adaugă aprox 50 g făină şi se amestecă bine. Se obţine o pastă mai moale, care se lasă la crescut 30 de minute.  Se adaugă restul de apă, laptele cald,...

Desert cornulete pictate

In Dulciuri la 31 Mar 2020

  Într-un vas încăpător se amestecă untul la temperatura camerei cu apa caldă, oul, sarea, praful de copt, dar și bicarbonatul dizolvat în borș. Se adaugă făină cât cuprinde, frământând, până se obține un aluat consistent, dar pufos....

Desert cozonac cu mirodenii si cacao, de post

In Dulciuri la 27 Mar 2020

    Se amestecă drojdia uscată cu apă caldă și zahărul, se amestecă, apoi se adaugă făina, în ploaie, (aprox 360 g) în care am amestecat sarea. Se adaugă pudra de vanilie și curcuma.  Se ung mâinile cu ulei și se frământă. Se...

Desert prajitura-ecler cu vanilie si cafea

In Prajituri la 23 Mar 2020

  Eclerurile: Într-o crăticioară, se pun la fiert apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina, se amestecă energic, apoi se dă de pe foc și se omogenizează. Se lasă la răcit, apoi se adaugă praful de copt și se încorporează ouăle,...

Aripioare de pui in crusta crocanta

In Pui la 17 Mar 2020

  Se pârlesc aripioarele bine, pentru a scăpa de fulgi, se spală sub jet de apă rece, apoi se tăvălesc prin oul bătut cu sare, după gust, dar și mirodeniile preferate. Se dau prin pesmetul amestecat cu făina și se rumenesc într-o tigaie cu ulei încins (aprox...

Paine coronita cu iaurt, bere si seminte

In Piine la 11 Mar 2020

    Se fărâmă drojdia cu o furculiță, se toarnă apa călduță peste ea, amestecându-le, să se omogenizeze. Se adaugă berea, iaurtul și făină 550 cât cuprinde, amestecând bine. Sarea se adaugă odată cu făina. Se transferă pe blatul de lucru...

Desert bezele cu crema si arahide

In Dulciuri la 11 Mar 2020

  Pentru bezele: într-un bol încăpător, se amestecă, cu mixerul apa rece de la frigider cu mixul pentru bezele, pentru 6 minute, până se obține o bezea fermă. O parte din bezea (mai multă, mai puțină, după gust) se amestecă împreună cu câteva...

Desert tort 8 Martie, cu nuca, stracciatella, frisca si capsuni

In Torturi la 8 Mar 2020

  Blatul: se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Se adaugă, pe rând, gălbenușurile, uleiul, apa rece și vanilia pudră, omogenizând. De obicei, la blatul cu nucă pun 7 linguri cu nucă și 2 cu făină, însă de data aceasta l-am vrut...

Desert mucenici moldovenesti, de post

In Dulciuri la 6 Mar 2020

  Se pregătește aluatul: se amestecă drojdia uscată cu 100 g făina, se face un spațiu în mijloc, se toarnă apa caldă, se adaugă îndulcitorul, curcuma (eu am pus o jumătate de linguriță, însă se poate pune doar un vârf, pentru că are o culoare...

Desert tort Ora 12

In Torturi la 3 Mar 2020

  Blatul: Se freacă untul, se adaugă treptat gălbenuşurile, îndulcitorul, esenţa de vanilie, laptele, un praf de sare şi cacaua. Se încorporează cu grijă albuşurile bătute spumă, apoi făina, praful de copt şi se amestecă bine. Se obţine o...

Desert tort cappuccino

In Torturi la 2 Mar 2020

  Pandișpanul: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, esența de vanilie, uleiul, apa și îndulcitorul. Apoi se adaugă făina și praful de copt și, dacă vreți să amestecați tot cu mixerul, adaugați aceste ingrediente...

Aperitiv saleuri de casa cu bors, cascaval, susan si mac

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2020

    Într-un vas mare, se dă 125 g unt rece pe răzătoare, se adaugă borșul, smântâna, oul, sarea, praful de copt și se amesteca bine, apoi se adaugă făină cât cuprinde, se transferă pe blatul de lucru înfăinat și se frământă...

Pizza cu branzeturi, ciuperci si mușchi file

In Pizza la 27 Feb 2020

    Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie felii subțiri și se rumenesc într-o tigaie, fără ulei sau sare. Se dau deoparte.  Se pregătește aluatul:  într-un castron încăpător se amestecă drojdia uscată cu...

Frigarui cu porc si legume

In Porc la 27 Feb 2020

  Se taie carnea de porc în cuburi măricele. Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie în sferturi. Ardeiul se spală și se taie fâșii scurte, dar groase. Șunca țărănească se taie fâșii mici. Cârnatul se taie rondele....

Desert tort duo, cu nuci, cacao si crema de lamaie

In Torturi la 23 Feb 2020

  Blatul: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile şi uleiul. Se adaugă nuca măcinată, făina şi praful de copt, amestecând de-acum cu o spatulă, de jos în sus, pentru a aera compoziţia. Se toarnă...

Mancare cu fasole verde și carne

In Porc la 22 Feb 2020

  Se taie carnea de porc în bucăți potrivite și se rumeneste într-o cratiță în care am înfierbântat uleiul, se condimentează dupa gust, apoi se acoperă cu apă și se lasă să fiarbă cu capac, la foc domol. Apa nu se pune toată odată la...

Ciorba de primavara cu zarzavat

In Ciorbe la 17 Feb 2020

  Se curăță și se spală ardeiul, ceapa, morcovii, cartofii și rădăcinile. Morcovii și rădăcinil se dau pe răzătoarea mică. Prazul se taie cuburi, ceapa se toacă mărunt, cartofii se taie cubulețe. Se călesc legumele într-o oală de 3 l pentru ciorbă, în...

Aperitiv inimioare de foietaj cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2020

  Am folosit aluat de foietaj proaspăt (refrigerat) ce poate fi folosit imediat. Așadar, se taie aluatul cu o formă inimioară de patiserie. Se ung cu ou bătut și se lipesc două câte două. Se dau la cuptor, la foc potrivit, până se rumenesc (10-15 minute)....

Desert tort cutie cadou

In Torturi la 15 Feb 2020

    Mai întâi se pregătește capacul de ciocolată. Este bine să-l pregătiți cu o zi înainte, ca să-i acordați timpul și atenția necesare. Se topește cuvertura de ciocolată neagră, pe baie de abur, apoi se toarnă într-o pe baza formei de copt...

Placinta cu branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2020

  Pentru aluat: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, iaurtul, busuioc, oregano si sare, apoi făină cât cuprinde (aprox 375 g), până se obține un aluat pufos, dar bun de întins.  Pentru umplutură: se amestecă într-un castron...

Porc cu legume la cuptor, masline si branza de burduf

In Porc la 6 Feb 2020

  Carnea de porc se spală și se porționează, după plac, se sărează, apoi se așază într-o tavă în care am pus un strat subțire de ulei, dar și două pahare de apă. Se adaugă doi căței de usturoi și o crenguță mică de rozmarin. Se dă la cuptor la foc mediu....

Afisate 121 - 150 din 714 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Vrei sa mai postezi o reteta, dar ti-e lene s-o prepari.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]