adnia

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 01.01.2013

RETETE293
PRIETENI138
Retete

Omleta cu leurda si ardei gras la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2013

Am batut ouale cu furculita, am adaugat verdeturile tocate marunt si ardeiul kapia taiat fasii subtiri si am incorporat si celelalte ingrediente. Am uns o tavita de jena cu lingura de ulei de masline, am turnat compozitia obtinuta si am dat la cuptorul preincalzit. Omleta mea s-a copt in cca...

Pate de ciuperci raw vegan

In Vegan / Raw vegan la 6 Mai 2013

Sunt o adepta a aliemntatiei sanatoase, nu neaparat vegane 100%, dar recunosc faptul ca unele preparate sunt de-a dreptul irezistibile...unde mai pui ca sunt extrem de sanatoase! Toate ingredientele se mixeaza bine cu blenderul, pana ajung la consistenta dorita si...voila! gata pateul!

Gingerata cu goji si citrice

In Bauturi la 6 Mai 2013

In vasul blenderului vertical se pune ghimbirul maruntit, mierea, fructele goji, siropul de catina si 1/2 pahar apa. Se mixeaza bine, pana la transformarea amestecului intr-o pasta fina. Separat, se pun sucurile de citrice intr-o carafa, se adauga pasta obtinuta anterior si se amesteca totul...

Supa crema de ardei copt

In Supe la 6 Mai 2013

Se pune la fiert apa, impreuna cu legumele pt. supa.Dupa ce acestea au fiert bine, in apa fierbinte se adauga ardeii copti si toate celelalte ingrediente, cu exceptia smantanii. Se potriveste de sare si de condimente. Consistenta supei trebuie sa fie foarte fina, putandu-se subtia dupa dorinta cu...

Smoothie cu avocado si castravete

In Bauturi la 6 Mai 2013

Se mixeaza toate ingredientele in vasul blenderului, pana devine o pasta fina si cremoasa, se toarna in pahare, se decoreaza cu capsuni proaspete si serveste. Enjoy!

Cosulet Comestibil

In Prajituri la 5 Mai 2013

Am amestecat toate ingredientele intr-un bol, pana am obtinut un aluat omogen. Apoi am rasturnat pe planseta si am framantat bine. Am lasat aluatul sa creasca intr-un loc caldut si ferit de curent (cuptorul cu microunde nepornit este perfect). Apoi am trecut la asamblarea cosuletului: aici...

Paine speciala de Paste

In Piine la 5 Mai 2013

Din toate ingredientele (cu exceptia semintelor) am framantat un aluat fin si elastic, pe care l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul (cca. 2 ore). Acum avenit momentul sa scot aluatul din bolul in care crescuse si sa-l framant din nou pe planseta, adaugandu-i si semintele, putin,...

Cozonac cu caise confiate si sirop de portocale

In Prajituri la 5 Mai 2013

Din toate ingredientele pt. aluat (mai putin caisele confiate, care se adauga la sfarsit) am framantat aluatul neted si elastic, pe care l-am lasat la crescut, pana si-a dublat volumul. Intre timp am preparat siropul de portocale. In primul rand am spalat citricele cu apa fiarta, ca sa scot...

Briose din drob de pui

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2013

Se fierb inimile, ficateii si pieptul de pui. Dupa racire, se proceseaza in robotul de bucatarie toate ingredientele mentionate, pana obtinem o pasta fina (granulozitatea o reglati dupa preferinta). Ungem formele de briose cu putin ulei, le umplem cu compozitia de mai sus si dam la cuptor...

Blooded Pineapple

In Cocktail la 4 Mai 2013

Se stoarce sucul de portocale si se lasa putin deoparte. Se curata ananasul de coaja si se taie cuburi, la fel procedam si cu sfecla rosie, dar o punem intr-un bol separat. Se introduc in storcatorul deja pregatit pe masa cuburile de ananas si se storc bine de zeama (cel pe care l-am avut...

Supa-crema din legume deshidratate

In Supe la 23 Apr 2013

Prepararea este extrem de simpla si rapida (doar stiti ca "locuiesc in masina":))! Am pus toate ingredientele de mai sus in oala minune si am fiert supa 3 minute sub presiune. Am lasat sa se depresurizeze natural (timp in care m-am ocupat de altceva), apoi am transferat totul in...

Paine cu nuci si hrisca

In Piine la 23 Apr 2013

Pt. inceput am facut maiaua: in apa calduta am dizolvat drojdia proaspata, am pus praful de zahar si 2 linguri faina de grau integrala, am amestecat bine si am lasat la dospit. Intre timp, am preparat faina de hrisca si cea de nuci, prin macinarea boabelor de hrisca/ nucilor cu rasnita de...

Kumquat in sirop

In Dulceata / Gem la 23 Apr 2013

  Am pus la fiert apa cu zaharul, iar intre timp am taiat fructele de kumquat in rondele (arata foarte dragute...parca sunt potrivite pt. piticii Albei-ca-Zapada) si le-am pus deoparte. Am fiert siropul pana s-a legat apoi am adaugat zeama de lamaie si rondelele de fructe pregatite in...

Paine cu secara si migdale--multe fibre, putin gluten

In Piine la 23 Apr 2013

Primul pas a fost sa pregatesc faina: am amestecat 250 gr. faina integrala de grau cu faina integrala de secara (acest amestec a reprezentat, de fapt, baza retetei mele). Dupa ce am facut acest lucru, am incalzit putin laptele, am dizolvat drojdia si i-am adaugat zaharul si 2 linguri faina...

Orez Primavera

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2013

Am pus orezul la fiert si separat, am fiert broccoli pe abur. Am scurs bine atat orezul, cat si broccoli, (pe care, in prealabil l-am pus si in apa rece, ca sa-si pastreze culoarea) si le-am pus deoparte. Intr-o tigaie am pus lingura de ulei si am calit putin legumele impreuna cu ceapa taiata...

Briose cu goji si catina--reteta fara gluten

In Prajituri la 7 Apr 2013

Am mixat toate ingredientele rapid intr-un castron, apoi am turnat totul in tava pregatita din timp (tapetata cu hartiutele speciale)...dupa ce s-au copt le-am pudrat cu zahar amestecat cu scortisoara. Sunt o minune! Enjoy!  

Paine cu smochine

In Piine la 7 Apr 2013

Am amestecat bine toate ingredientele, obtinand un aluat elastic, pe care l-am lasat la crescut cca 1 ora. Apoi am format painea rotunda si am asezat-o in tava tapetata cu hartie de copt. Am mai lasat la crescut intr-un loc caldut si ferit ce curent inca 1 ora, dupa care am bagat-o in cuptor,la...

Quinoa cu rosii

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2013

Quinoa se spala bine in 4-5 ape, apoi se pune la fiert cu apa (2 volume de apa la 1 volum boabe), se adauga ceapa maruntita bine si bulionul. Se fierb toate impreuna cca 15 min., dupa care se acopera si se mai lasa asa cca 15 min. ca sa lasam quinoa sa se umfle si sa devina pufoasa. La sfarsit se...

Supa de curcan cu avocado

In Supe la 7 Apr 2013

Se pun aripile de curcan la fiert in apa cu sare si se curata de spuma, pana cand zeama ramane clara. Apoi se adauga legumele si se mai lasa la fiert pana toate ingredientele sunt muiate bine. Se lasa supa la racorit, iar cand ajunge la temperatura camerei, se blendeaza cca 2 min. totul impreuna...

Clatitele cu crema de branza si ardei copt

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2013

 Prepararea a fost foarte rapida: am facut clatitele, apoi le-am umplut cu crema de branza si am presarat fasiile de ardei copt, am rulat strans si am dat la rece. Cu putin timp inainte de servire, am taiat felii si am fixat cu o scobitoare de cocktail.

Smoothie de cocos cu zmeura

In Bauturi la 30 Mar 2013

Preparare? Nimic mai simplu: se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza bine! Se consuma imediat.        

Tiramisu reţetă la pahar

In Dulciuri la 29 Mar 2013

Tiramisu reţetă la pahar Am batut frisca si am lasat-o la rece, pana am pregatit restul. Am batut galbenusurile cu zahar pudra pe baia de abur si, pana s-au racit, am batut mascarpone pana a capatat consistenta unei spume. Am adaugat cateva picaturi de esenta de rom si am incorporat...

Supa crema de morcovi

In Supe la 22 Mar 2013

  Mod de preparare: Eu nu prea sunt adepta calirii cepei in ulei (desi am vazut ca procedeul este foarte raspandit), in primul rand pt. ca bietul meu ficat nu rezista la asa un tratament; asadar, modul meu de gatire al mancarurilor este mult mai simplu, adica pun totul direct la fiert...

Paine tip foccaccia

In Piine la 22 Mar 2013

Am pus drojdia si zaharul in laptele caldut si am lasat cateva minute sa e formeze maiaua, apoi am framantat bine aluatul, pe care, la final, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am lasat sa dospeasca pana si-a dublat volumul. Am rulat apoi aluatul crescut si l-am intins sub forma rotunda,...

Crema de cocos

In Vegan / Raw vegan la 7 Mar 2013

Am scurs apa din nuca de cocos si am pastrat-o intr-un pahar, apoi am spart nuca. Am curatat-o de coaja si am razuit partea alba pe o razatoare fina. Aceasta a fost partea de pregatire, dupa care am trecut la prepararea propriu-zisa a cremei: am pus in blender apa de cocos, nuca razuita,...

Biscuiti raw

In Vegan / Raw vegan la 5 Mar 2013

Daca aveti toate acestea la indemana, prepararea biscuitilor nu ia mai mult de 10 min., si anume: se amesteca in robot ingredientele pt. fiecare tip de biscuiti in parte, pana obtinem o pasta faramicioasa. In acest moment, se scoate din robot, se framanta putin pe o plaseta si se intinde cu...

Rondele cu cocos

In Prajituri la 28 Feb 2013

   Procedeul acela indelungat si laborios de framantare a aluatului de pe vremea copilariei mele se reduce acum la o simpla apasare pe buton....si ce bine e cand eu doar stau si ma uit la masinuta de paine cum isi face treaba! Dar sa revenim la ale noastre: ingredientele se pun in...

Pizza

In Pizza la 28 Feb 2013

  Aluatul se formeaza prin mixare rapida intr-un bol, dupa care se  toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se adauga toate celelalte ingrediente, dupa gust. Apoi se da la cuptor pana trece testul scobitorii. Enjoy!

O reteta de vis--pulpe de pui cu fructe uscate la cuptor

In Pui la 28 Feb 2013

  Fructele se pun la hidratat in apa. Se preincalzeste cuptorul. Se spala citricele, se curata, iar coaja se rade. Se stoarce sucul de citrice. Separat, se amesteca intr-un bol urmatoarele: coaja  si sucul de citrice, condimentele si dafinul maruntit. Amestecul se pune intre piele si...

Briose cu nuci--reteta fara gluten

In Dulciuri la 28 Feb 2013

  Incepem prin a hidrata nucilein apa cca 1 ora. (acest lucru le activeaza enzimele, le "trezesc" la viata, dar si ajuta blenderul sa le proceseze mai usor). Dupa ce s-au hidratat, nucile se pun in blender si se mixeaza cu apa, pana devine o compozitie fina. Se adauga iaurtul,...

Afisate 91 - 120 din 293 retete    

Postari recente

publicat la 13.01.2014

Smoothie in straturi

publicat la 13.01.2014

Bomboane cu mere

publicat la 13.01.2014

Pate de ficat aromat cu stafide

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

"Daca te simti bine, nu te ingrijora! Trece!"

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]