Eu am avut pastai fierte la borcan.
Daca folositi pastai crude, trebuie curatate capetele si le rupem in 2-3 bucati.
Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei, apoi se adauga 3 catei de usturoi zdrobiti si rosia curatata de pielita si taiata cubulete si mai lasam 1 minut. Apoi adaugam...
Varza dulce o curatam de frunzele ofilite. Intr-o oala mare punem apa cu sare, cand incepe sa fiarba adaugam varza 2 minute, apoi o scoatem si desprindem frunzele de la suprafata, dupa care adaugam varza din nou in apa si lasam sa fiarba pana se desprind si restul frunzelor.
Ceapa o tocam,...
Morcovii si patrunjelul se taie cubulete, ceapa si usturoiul se taie marunt. Calim putin ceapa, adaugam restul de legume si le lasam putin la calit pana se inmoaie, apoi adaugam putina apa si lasam sa fiarba.Adaugam lintea fiarta,apa cat este nevoie si sos de rosii, amestecam continuu.Cand fierbe...
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Ceapa o curatam si o taiem marunt si o punem la calit in ulei, dupa ce s-a calit ceapa adaugam morcovul taiat felii subtiri si cartofii taiati cuburi si frunza de dafin. Adaugam apa cat sa treaca peste cartofi.
Lasam cartofii sa fiarba 30-40 de...
Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei, dupa ce s-a calit ceapa adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat marunt si ciupercile si coditele de la ciuperci le taiem felii dupa ce le-am curatat de pielite si le-am spalat.
Lasam 2 minute sa se caleasca toate, adaugam...
Taiem varza, o frecam cu sare si o lasam 10 minute.Ceapa o punem la calit in putin ulei, apoi se adauga varza si le calim impreuna 10 minute, amestecand continuu.
Separat fierbem soia in apa cu putin ulei si vegeta, apoi se pune peste varza si se dau cateva clocote.
Se adauga sucul de...
Lipie;
Faina cernuta se pune intr-un castron se adauga o jumatate de lingurita de sare apoi drojdia pe care am dizolvat-o cu ajutorul zaharului. Incepem sa framantam adaugand apa calduta putin cate putin pana ce se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat cu o consistenta elastica. La...
Pastai scazute cu usturoi
Eu am avut pastai fierte la borcan. Daca folositi pastai crude, trebuie curatate capetele si le rupem in 2-3 bucati. Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei, apoi se adauga 3 catei de usturoi zdrobiti si rosia curatata de pielita si taiata cubulete si mai lasam 1 minut. Apoi adaugam...
Sarmale cu ciuperci
Varza dulce o curatam de frunzele ofilite. Intr-o oala mare punem apa cu sare, cand incepe sa fiarba adaugam varza 2 minute, apoi o scoatem si desprindem frunzele de la suprafata, dupa care adaugam varza din nou in apa si lasam sa fiarba pana se desprind si restul frunzelor. Ceapa o tocam,...
Mancare de linte
Morcovii si patrunjelul se taie cubulete, ceapa si usturoiul se taie marunt. Calim putin ceapa, adaugam restul de legume si le lasam putin la calit pana se inmoaie, apoi adaugam putina apa si lasam sa fiarba.Adaugam lintea fiarta,apa cat este nevoie si sos de rosii, amestecam continuu.Cand fierbe...
Tocanita de cartofi noi
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Ceapa o curatam si o taiem marunt si o punem la calit in ulei, dupa ce s-a calit ceapa adaugam morcovul taiat felii subtiri si cartofii taiati cuburi si frunza de dafin. Adaugam apa cat sa treaca peste cartofi. Lasam cartofii sa fiarba 30-40 de...
Pilaf de orez cu ciuperci
Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei, dupa ce s-a calit ceapa adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat marunt si ciupercile si coditele de la ciuperci le taiem felii dupa ce le-am curatat de pielite si le-am spalat. Lasam 2 minute sa se caleasca toate, adaugam...
Varza calita cu soia (INEDIT)
Taiem varza, o frecam cu sare si o lasam 10 minute.Ceapa o punem la calit in putin ulei, apoi se adauga varza si le calim impreuna 10 minute, amestecand continuu. Separat fierbem soia in apa cu putin ulei si vegeta, apoi se pune peste varza si se dau cateva clocote. Se adauga sucul de...
Cartofi condimentati si lipie cu usturoi
Lipie; Faina cernuta se pune intr-un castron se adauga o jumatate de lingurita de sare apoi drojdia pe care am dizolvat-o cu ajutorul zaharului. Incepem sa framantam adaugand apa calduta putin cate putin pana ce se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat cu o consistenta elastica. La...