Apetisanta, usoara,o versiune adaptata dupa Tiramisu reteta originala
1.Se separa ouale.Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana cand compozitia se albeste.Se adauga mascarpone si se amesteca bine.
2.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema de mascarpone.
3.Intr-o...
1.Intr-un bol , se acopera strugurii cu apa si se lasa sa se umfle.
2.Se taie branza de capra si caisele uscate in bucatele.
3.Intr-un castron, se amesteca bucatile de branza cu caisele uscate, cu strugurii scursi ,se adauga sare ,piper si arpagicul tocat marunt.Se adauga uleiul de cocos si...
1.Se rade ciocolata.Untul se freca cu zaharul, sarea si vanilia.Se separa ouale.Galbenusurile se pun in compozitia de unt,unul cate unul.Se adauga faina amestecata cu cacaoa si cu praful de copt, 3 linguri lapte si ciocolata rasa.Usor se vor incorpora albusurile batute spuma.
2.Compozitia de...
(12 felii):
1.Se separa ouale.Galbenusurile se freaca cu 250g.zahar,se adauga treptat uleiul, 1 dl. apa calda si se amesteca bine.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in amestec , apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se pregatesc 2 forme de chec.Se ung si se infaineaza.1/2...
1.Se preincalzeste cuptorul la 220*C.
2.Se pun coacazele si 1/2 cana de apa fierbinte intr-un bol.Se acopera cu un servet si se lasa 20 de minute.Se scurg.
3.Intr-un castron se pune faina, sare, zahar, faina de malai si coacazele scurse.Se amesteca cu o lingura de lemn.Separat, se amesteca...
1.Se preincalzeste cupotorul la 180*C.
2.Se ung cu unt formele -6 bucati -pentru preparat.
3.Se pune la fiert tapioca dupa indicatiile de pe ambalaj in lapte cald,invartind incontinuu.Se lasa la rece.
4.Se separa ouale.Se adauga galbenusurile si smantana in compozitia cu tapioca si se...
1.Merele se spala, se curata de coaja, se scoate casa semintelor si se taie in felii.
2.Intr-o tava se aseaza merele ,stafidele , tinute in prealabil in apa fierbinte, scortisoara,romul,zaharul si margarina taiata bucati.Se lasa la cuptor cca. 1 ora .Dulceata se pune fierbinte in borcane....
1.Se portioneaza salaul.
2.Se pune apa la fiert cu morcovul, ceapa, boabele de piper, foaia de dafin,sare si otet.Cand apa clocoteste, se pun cele 10 portii de salau si se lasa cca. 10 minute ,la foc mic, dupa care se scot pe un prosop curat.
3.In alta cratita se pune uleiul la incins, se...
1.Caisele se aseaza in tava de aragaz si deasupra se presara zaharul.La inceput focul este mic, dar, pe masura ce zaharul se topeste, se mareste flacara si se lasa sa fiarba cca. 1 ora.Din cand in cand, se amesteca cu o lingura de lemn ,folosita numai pentru dulceturi.Cand siropul este legat, se...
1.Se amesteca toate ingredientele ,adica:faina, tarata, mierea,ouale,laptele , uleiul,afinele si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie.Se amesteca bine.
2. Compozitia rezultata se imparte in 22 forme de muffin, in prealabil, unse cu ulei si infainate si se coc in cuptor preincalzit , la...
(1 portie pentru o tava dreptunghiulara)
1.Cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de zahar praf,se adauga 3 linguri cacao,3 linguri faina si albusurile batute spuma.Compozitia se toarna intr-o tava de 20x40cm., captusita cu hartie de copt si presarata cu faina.Se coace in cuptor...
1.Se spala rosiile ,se taie cate un capacel si se scobesc cu o lingurita ,astfel incat sa ramana o pulpa de 1 cm.
2.Se prepara umplutura:se spala ficateii,se dau prin faina si se prajesc in ulei,pe ambele parti,cca.2-3 minute.Apoi se trec prin masina de tocat impreuna cu feliile de franzela...
1.Carnea de iepure si slanina se trec de 2 ori prin masina de tocat.
2.Se toaca 100g.ceapa ,se caleste in ulei si se adauga la carne ,impreuna cu franzela inmuiata in apa si stoarsa bine, ouale, piperul si sarea.Se amesteca bine ,se formeaza chiftelute ,se trec prin faina si se prajesc...
(8 frigarui/30'/1h. la rece)
1.Se spala cukkini, li se taie capetele fara sa se curete de coaja si se taie in fasii subtiri in lungime.Se presara cu sare pentru a se putea folosi pe frigaruie si sa se plieze mai bine.
2.Ardeiul rosu se spala, se taie in doua, i se scot semintele si se...
1.Se freca untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie spumoasa.Se adauga ouale batute, se amesteca si se pune faina.Aluatul se framanta , apoi se lasa sa se odihneasca, la rece, 30 de minute.
2.Se intinde o foaie,se aseza intr-o forma rotunda ...
(12 felii/70')
1.Se freaca ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Faina se amesteca cu praful de copt si amidonul alimentar,cu cacaoa,apoi se incorporeaza, treptat , in compozitia de oua.Se adauga uleiul si masa rezultata se toarna intr-o forma patrata ,unsa si infainata si se...
(12 bucati/80')
1.Praful de budinca se amesteca cu putin lapte rece;restul de lapte se pune la fiert si , cand fierbe, se adauga praful de budinca dizolvat ,se adauga galbenusurile si lichiorul.Se lasa sa se raceasca , apoi se trece prin sita pentru a fi foarte fina crema.
2.Ciresele se...
1.2,25dl. lapte se pune la fiert;praful de budinca se amesteca cu 3 linguri lapte si se incorporeaza in laptele fierbinte.Se fierbe budinca, se ia de pe foc , se acopera cu folie si se lasa sa se raceasca.
2.50g. unt margarina se topeste ;restul de lapte se pune la incalzit(fara sa fiarba), se...
1.Se freca untul moale cu sarea si faina intr-un castron.Se adauga ouale si apa si se framanta bine 2 minute.Se lasa la rece 30 minute.
2.Se rade dovleacul pe razatoarea mare.Se topeste untul intr-o craticioara,se pune dovleacul ras, zahar dupa gust si scortisoara si se lasa pe foc...
1.Se spala piersicile, se scot samburii si se fierbe pulpa cu 200ml. apa si zaharul pana scade siropul,obtinandu-se un gem fin.Amidonulse dizolva in putin lapte rece si se pune la fiert in restul de lapte fierbinte,amestecand continuu 3-4 minute;migdalele se oparesc ,se decojesc, se prajesc si se...
1.Se amesteca galbenusurile cu zaharul ,cu 2 linguri apa fierbinte si cu coaja de lamaie.Se adauga albusurile batute spuma,faina si praful de copt.Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara si se coace in cuptorul bine incalzit,la foc moderat, cca. 25 de minute.
2.Se prepara crema:se...
1.Se bat albusurile spuma ,se adauga treptat zaharul si sucul de lamaie,se bat in continuare pana se obtine o bezea.Se incorporeaza galbenusurile ,faina amestecata cu praful de copt,apa si coaja rasa de lamaie.Se toarna compozitia intr-o forma de tarta unsa cu margarina si tapetata cu...
1.Se combina mierea cu rozmarinul tocat,sarea ,piperul si cu otetul intr-un castron.Se adauga fileurile de porc si se tin la frigider 30 de minute.
Se rade coaja de la portocale si se opareste cu apa clocotita.Se taie 2 portocale felii ,iar de la celelalte se stoarce sucul.
3.Se...
(12 felii)
1.Se deseneaza un cerc cu diametrul de 20 cm.pe o hartie pergament.Se decupeaza si se captuseste cu el o forma rotunda de tort, cu acelasi diametru .Se incinge cuptorul la 130*C.
2.Se pun albusurile intr-un castron si se bat spuma tare cu mixerul.Se adauga zaharul cate...
1.Varza creata se taie in doua, se scoate cotorul si se taie fideluta.Ceapa verde se taie rotocoale.Intr-o tigaie, in ulei fierbinte, se caleste ceapa verde, se adauga morcovii si varza creata si se calesc impreuna 5-6 minute.
2.Se adauga supa si , pe foc moderat, se fierbe, 20 de minute.Se...
1.Carnea se spala, se sterge cu un servet de bucatarie si se condimenteaza cu sare, piper si condimente pentru carne de curcan.
2.Se prepara papricasul:baconul se taie cubulete,varza se spala bine ,ardeiul se taie cubulete.Varza de Bruxelles se fierbe 5 minute in apa cu sare si se...
1.Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu putina sare.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o crema de culoare alba si isi dubleaza volumul.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernute impreuna, migdalele macinate,cocosul si albusurile batute spuma,care se incorporeaza cu...
1.Verdeturile pentru supa, ceapa si condimentele se pun la fiert in 0,5l. apa,fara sare,iar la sfarsit se adauga vinul rosu.In acest bait se pune carnea de muflon si se tine 4-5 zile.
2.Inainte de frigere,carnea se scurge din bait, se taie in 4 bucati ,se sareaza, pipereaza si se...
1.Se amesteca pentru aluatul de clatite faina , ouale, laptele , sarea ,praful de vanilie si coaja de lamaie intr-un bol.Inainte de a se coace clatitele , se adauga 1 pahar de apa minerala
.2.Se curata merele ,se indeparteaza casa semintelor si se taie in felii subtiri.Se impart in 6...
1.Ouale se bat cu zaharul si cu 2 linguri de apa.Se cerne faina cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de oua.
2.Cuptorul se incinge la 180*C.Aluatul se pune intr-o forma de inima si se coace 20-25 de minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca cel putin o ora.
3.Frisca se bate...
TIRAMISU CU ZMEURA
Apetisanta, usoara,o versiune adaptata dupa Tiramisu reteta originala 1.Se separa ouale.Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana cand compozitia se albeste.Se adauga mascarpone si se amesteca bine. 2.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema de mascarpone. 3.Intr-o...
TARTA CU BRANZA DE CAPRA SI FRUCTE USCATE
1.Intr-un bol , se acopera strugurii cu apa si se lasa sa se umfle. 2.Se taie branza de capra si caisele uscate in bucatele. 3.Intr-un castron, se amesteca bucatile de branza cu caisele uscate, cu strugurii scursi ,se adauga sare ,piper si arpagicul tocat marunt.Se adauga uleiul de cocos si...
FELII CU CAPSUNI SI VANILIE
1.Se rade ciocolata.Untul se freca cu zaharul, sarea si vanilia.Se separa ouale.Galbenusurile se pun in compozitia de unt,unul cate unul.Se adauga faina amestecata cu cacaoa si cu praful de copt, 3 linguri lapte si ciocolata rasa.Usor se vor incorpora albusurile batute spuma. 2.Compozitia de...
PRAJITURA METRO
(12 felii): 1.Se separa ouale.Galbenusurile se freaca cu 250g.zahar,se adauga treptat uleiul, 1 dl. apa calda si se amesteca bine.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in amestec , apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se pregatesc 2 forme de chec.Se ung si se infaineaza.1/2...
MUFFINS CU COACAZE
1.Se preincalzeste cuptorul la 220*C. 2.Se pun coacazele si 1/2 cana de apa fierbinte intr-un bol.Se acopera cu un servet si se lasa 20 de minute.Se scurg. 3.Intr-un castron se pune faina, sare, zahar, faina de malai si coacazele scurse.Se amesteca cu o lingura de lemn.Separat, se amesteca...
CUPE DE SOMON AFUMAT CU CUKKINI
1.Se preincalzeste cupotorul la 180*C. 2.Se ung cu unt formele -6 bucati -pentru preparat. 3.Se pune la fiert tapioca dupa indicatiile de pe ambalaj in lapte cald,invartind incontinuu.Se lasa la rece. 4.Se separa ouale.Se adauga galbenusurile si smantana in compozitia cu tapioca si se...
Dulceata de mere facuta la cuptor
1.Merele se spala, se curata de coaja, se scoate casa semintelor si se taie in felii. 2.Intr-o tava se aseaza merele ,stafidele , tinute in prealabil in apa fierbinte, scortisoara,romul,zaharul si margarina taiata bucati.Se lasa la cuptor cca. 1 ora .Dulceata se pune fierbinte in borcane....
SALAU LA CUPTOR
1.Se portioneaza salaul. 2.Se pune apa la fiert cu morcovul, ceapa, boabele de piper, foaia de dafin,sare si otet.Cand apa clocoteste, se pun cele 10 portii de salau si se lasa cca. 10 minute ,la foc mic, dupa care se scot pe un prosop curat. 3.In alta cratita se pune uleiul la incins, se...
Dulceata de caise facuta la cuptor
1.Caisele se aseaza in tava de aragaz si deasupra se presara zaharul.La inceput focul este mic, dar, pe masura ce zaharul se topeste, se mareste flacara si se lasa sa fiarba cca. 1 ora.Din cand in cand, se amesteca cu o lingura de lemn ,folosita numai pentru dulceturi.Cand siropul este legat, se...
MUFFINS CU AFINE
1.Se amesteca toate ingredientele ,adica:faina, tarata, mierea,ouale,laptele , uleiul,afinele si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie.Se amesteca bine. 2. Compozitia rezultata se imparte in 22 forme de muffin, in prealabil, unse cu ulei si infainate si se coc in cuptor preincalzit , la...
Rigo Iancsi
(1 portie pentru o tava dreptunghiulara) 1.Cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de zahar praf,se adauga 3 linguri cacao,3 linguri faina si albusurile batute spuma.Compozitia se toarna intr-o tava de 20x40cm., captusita cu hartie de copt si presarata cu faina.Se coace in cuptor...
Rosii umplute cu ficatei
1.Se spala rosiile ,se taie cate un capacel si se scobesc cu o lingurita ,astfel incat sa ramana o pulpa de 1 cm. 2.Se prepara umplutura:se spala ficateii,se dau prin faina si se prajesc in ulei,pe ambele parti,cca.2-3 minute.Apoi se trec prin masina de tocat impreuna cu feliile de franzela...
CHIFTELUTE DE IEPURE CU SOS DE TARHON
1.Carnea de iepure si slanina se trec de 2 ori prin masina de tocat. 2.Se toaca 100g.ceapa ,se caleste in ulei si se adauga la carne ,impreuna cu franzela inmuiata in apa si stoarsa bine, ouale, piperul si sarea.Se amesteca bine ,se formeaza chiftelute ,se trec prin faina si se prajesc...
FRIGARUI COLORATE
(8 frigarui/30'/1h. la rece) 1.Se spala cukkini, li se taie capetele fara sa se curete de coaja si se taie in fasii subtiri in lungime.Se presara cu sare pentru a se putea folosi pe frigaruie si sa se plieze mai bine. 2.Ardeiul rosu se spala, se taie in doua, i se scot semintele si se...
TARTA CU LAMAIE
1.Se freca untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie spumoasa.Se adauga ouale batute, se amesteca si se pune faina.Aluatul se framanta , apoi se lasa sa se odihneasca, la rece, 30 de minute. 2.Se intinde o foaie,se aseza intr-o forma rotunda ...
TORT DE FRUCTE "CARLA"
(12 felii/70') 1.Se freaca ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Faina se amesteca cu praful de copt si amidonul alimentar,cu cacaoa,apoi se incorporeaza, treptat , in compozitia de oua.Se adauga uleiul si masa rezultata se toarna intr-o forma patrata ,unsa si infainata si se...
FOIETAJ CU CIRESE SI CREMA DE VANILIE
(12 bucati/80') 1.Praful de budinca se amesteca cu putin lapte rece;restul de lapte se pune la fiert si , cand fierbe, se adauga praful de budinca dizolvat ,se adauga galbenusurile si lichiorul.Se lasa sa se raceasca , apoi se trece prin sita pentru a fi foarte fina crema. 2.Ciresele se...
PITE CU BRANZA SI STAFIDE
1.2,25dl. lapte se pune la fiert;praful de budinca se amesteca cu 3 linguri lapte si se incorporeaza in laptele fierbinte.Se fierbe budinca, se ia de pe foc , se acopera cu folie si se lasa sa se raceasca. 2.50g. unt margarina se topeste ;restul de lapte se pune la incalzit(fara sa fiarba), se...
STRUDEL CU DOVLEAC
1.Se freca untul moale cu sarea si faina intr-un castron.Se adauga ouale si apa si se framanta bine 2 minute.Se lasa la rece 30 minute. 2.Se rade dovleacul pe razatoarea mare.Se topeste untul intr-o craticioara,se pune dovleacul ras, zahar dupa gust si scortisoara si se lasa pe foc...
INGHETATA DE PIERSICI SI MIGDALE
1.Se spala piersicile, se scot samburii si se fierbe pulpa cu 200ml. apa si zaharul pana scade siropul,obtinandu-se un gem fin.Amidonulse dizolva in putin lapte rece si se pune la fiert in restul de lapte fierbinte,amestecand continuu 3-4 minute;migdalele se oparesc ,se decojesc, se prajesc si se...
TORT ALB CU BANANE
1.Se amesteca galbenusurile cu zaharul ,cu 2 linguri apa fierbinte si cu coaja de lamaie.Se adauga albusurile batute spuma,faina si praful de copt.Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara si se coace in cuptorul bine incalzit,la foc moderat, cca. 25 de minute. 2.Se prepara crema:se...
TARTA CU CAPSUNI
1.Se bat albusurile spuma ,se adauga treptat zaharul si sucul de lamaie,se bat in continuare pana se obtine o bezea.Se incorporeaza galbenusurile ,faina amestecata cu praful de copt,apa si coaja rasa de lamaie.Se toarna compozitia intr-o forma de tarta unsa cu margarina si tapetata cu...
FILE DE PORC CU PORTOCALE
1.Se combina mierea cu rozmarinul tocat,sarea ,piperul si cu otetul intr-un castron.Se adauga fileurile de porc si se tin la frigider 30 de minute. Se rade coaja de la portocale si se opareste cu apa clocotita.Se taie 2 portocale felii ,iar de la celelalte se stoarce sucul. 3.Se...
PAVLOVA CU CAPSUNI
(12 felii) 1.Se deseneaza un cerc cu diametrul de 20 cm.pe o hartie pergament.Se decupeaza si se captuseste cu el o forma rotunda de tort, cu acelasi diametru .Se incinge cuptorul la 130*C. 2.Se pun albusurile intr-un castron si se bat spuma tare cu mixerul.Se adauga zaharul cate...
Carne de vita cu varza creata, morcovi si pere
1.Varza creata se taie in doua, se scoate cotorul si se taie fideluta.Ceapa verde se taie rotocoale.Intr-o tigaie, in ulei fierbinte, se caleste ceapa verde, se adauga morcovii si varza creata si se calesc impreuna 5-6 minute. 2.Se adauga supa si , pe foc moderat, se fierbe, 20 de minute.Se...
Piept de curcan cu cascaval si papricas de varza de Bruxelles
1.Carnea se spala, se sterge cu un servet de bucatarie si se condimenteaza cu sare, piper si condimente pentru carne de curcan. 2.Se prepara papricasul:baconul se taie cubulete,varza se spala bine ,ardeiul se taie cubulete.Varza de Bruxelles se fierbe 5 minute in apa cu sare si se...
Prajitura Grace
1.Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu putina sare.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o crema de culoare alba si isi dubleaza volumul.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernute impreuna, migdalele macinate,cocosul si albusurile batute spuma,care se incorporeaza cu...
FILE DE MUFLON CU SOS DE COACAZE ROSII SI MIGDALE
1.Verdeturile pentru supa, ceapa si condimentele se pun la fiert in 0,5l. apa,fara sare,iar la sfarsit se adauga vinul rosu.In acest bait se pune carnea de muflon si se tine 4-5 zile. 2.Inainte de frigere,carnea se scurge din bait, se taie in 4 bucati ,se sareaza, pipereaza si se...
CLATITE CU MERE SI SOS DE CIOCOLATA
1.Se amesteca pentru aluatul de clatite faina , ouale, laptele , sarea ,praful de vanilie si coaja de lamaie intr-un bol.Inainte de a se coace clatitele , se adauga 1 pahar de apa minerala .2.Se curata merele ,se indeparteaza casa semintelor si se taie in felii subtiri.Se impart in 6...
TORTUL INDRAGOSTITILOR
1.Ouale se bat cu zaharul si cu 2 linguri de apa.Se cerne faina cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de oua. 2.Cuptorul se incinge la 180*C.Aluatul se pune intr-o forma de inima si se coace 20-25 de minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca cel putin o ora. 3.Frisca se bate...