Prima data pregatim blatul cel de toate zilele:)). Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu un praf de sare . Adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam apoi galbenusurile si continuam mixarea.
Separat,amestecam faina cu praful...
Incepem cu pregatirea aluatului pentru ca necesita energie si timp:)).Punem faina, sarea si zaharul pe marginea castronului. In mijloc lasam un loc liber pentru a pune drojdia, oul si laptele caldut. Incepem marea etapa, pe care eu o numesc "etapa terorii" :)) - framantatul!!! Impartiti...
Incepem prin a sfaramita napolitanele.Intr-un bol punem napolitanele sfaramitate impreuna cu nuttela si 50g alune macinate si amestecam bine pana cand aluatul se poate modela usor(la nevoie mai adaugati nuttela)
Ne umezim mainile in apa rece si formam bilute (puteti urma exemplul meu de...
Blatul: Incepem cu pregatitul blatului. Batem spuma tare albusurile apoi adaugam zaharul (eu l-am adaugat in 3 transe). Dupa ce s-a format o bezea tare si lucioasa adaugam galbenusurile si mixam in continuare. Separat amestecam faina si praful de copt si il turnam in blat, amestecand usor....
Feliile de paine le taiem cubulete micute.Amestecam ouale cu zaharul pana acesta s-a topit (sau in cazul meu ,pana va plictisiti ca doara sa topeste zaharul si in cuptor:)) ).Separat amestecam laptele cu budinca apoi adaugam peste amestecul de oua....
Separam ouale si mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana cand aceastea se leaga. Adaugam frisca lichida si branza si mixam in continuare. Albusurile (la temperatura camerei) le mixam cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Apoi o adaugam peste amestecul de galbenusuri, amestecand cu...
Reteta de preparare a papanasilor
Sa inceapa distractia! Mixam ouale cu zaharul pana acesta s-a topit.Adaugam branza si continuam mixatul,apoi adaugam praful de copt stins (in zeama de lamaie sau otet).
Adaugam faina ,la inceput 500g apoi adaugam cata este nevoie ca sa se formeze un aluat...
Tigaia mea cu ursulet mi-a dat ceva batai de cap iar forma nu a iesit exact cum am vrut eu dar tot dragute au fost si taare bune!:)
Intai de toate separam ouale. Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand acesta s-a topit. Apoi adaugam laptele si bananele pisate si amestecam bine. Separat mixam...
Punem ciocolata si frisca pe baie de aburi si topim ciocolata prin amestecare. Adaugam vanilia.Lasam putin la racit. Pentru pasul urmator aveti nevoie de o forma musai de silicon :). Eu am una in forme de inimioare, rosie....
Sa pregatim intai frisca pentru a o putea lasa la frigider pana choux-urile sunt gata. Mixam frisca lichida (cei aprox, 60ml) pana obtinem o spuma tare apoi adaugam zaharul pudra si intaritorul pentru frisca. Mixam in continuare pana frisca s-a intarit. Acoperim cu folie alimentara si dam la...
Intr-un bol punem laptele rece,praful de frisca si mixam la viteza mare.Adaugam zaharul si intaritorul de frisca si mixam in continuare.
Si acum sa ne jucam putin cu imaginatia! Eu am amestecam 3 linguri din frisca cu 2 linguri de cacaua; 2 linguri din frisca cu dulceata; am batut 50ml...
Tiramisu reţetă originală
Separam albusurile de galbenusuri (sa fie la temperatura camerei). Mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam 4 linguri de zahar si...
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana obtinem o spuma tare apoi adaugam zaharul (eu l-am adaugat in 3 transe) si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile. Dupa ce am omogenizat, punem cele 3 linguri de cacao,...
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi.
Amestecam untul moale (la temperatura camerei) cu zaharul.Incorporam apoi ouale pe rand si ne asiguram ca amestecam bine dupa fiecare ou.Adaugam si faina si amestecam.Si insfarsit adaugam...
Punem biscuiti in blender si ii maruntim bine bine. Apoi amestecam biscuitii cu untul topit si zaharul. Trebuie sa obtineti o compozitie lipicoasa care se poate modela. Ungem cu unt o tava rotunda cu pereti detasabili (sau punem...
Prajitura inghetata falsa
Prima data pregatim blatul cel de toate zilele:)). Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu un praf de sare . Adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam apoi galbenusurile si continuam mixarea. Separat,amestecam faina cu praful...
Placinta impletita cu mere
Incepem cu pregatirea aluatului pentru ca necesita energie si timp:)).Punem faina, sarea si zaharul pe marginea castronului. In mijloc lasam un loc liber pentru a pune drojdia, oul si laptele caldut. Incepem marea etapa, pe care eu o numesc "etapa terorii" :)) - framantatul!!! Impartiti...
Ferrero Rocher
Incepem prin a sfaramita napolitanele.Intr-un bol punem napolitanele sfaramitate impreuna cu nuttela si 50g alune macinate si amestecam bine pana cand aluatul se poate modela usor(la nevoie mai adaugati nuttela) Ne umezim mainile in apa rece si formam bilute (puteti urma exemplul meu de...
Lamb cake
Blatul: Incepem cu pregatitul blatului. Batem spuma tare albusurile apoi adaugam zaharul (eu l-am adaugat in 3 transe). Dupa ce s-a format o bezea tare si lucioasa adaugam galbenusurile si mixam in continuare. Separat amestecam faina si praful de copt si il turnam in blat, amestecand usor....
Budinca de paine
Feliile de paine le taiem cubulete micute.Amestecam ouale cu zaharul pana acesta s-a topit (sau in cazul meu ,pana va plictisiti ca doara sa topeste zaharul si in cuptor:)) ).Separat amestecam laptele cu budinca apoi adaugam peste amestecul de oua....
Prajitura cu branza dulce de vaci
Separam ouale si mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana cand aceastea se leaga. Adaugam frisca lichida si branza si mixam in continuare. Albusurile (la temperatura camerei) le mixam cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Apoi o adaugam peste amestecul de galbenusuri, amestecand cu...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Sa inceapa distractia! Mixam ouale cu zaharul pana acesta s-a topit.Adaugam branza si continuam mixatul,apoi adaugam praful de copt stins (in zeama de lamaie sau otet). Adaugam faina ,la inceput 500g apoi adaugam cata este nevoie ca sa se formeze un aluat...
Pancakes
Tigaia mea cu ursulet mi-a dat ceva batai de cap iar forma nu a iesit exact cum am vrut eu dar tot dragute au fost si taare bune!:) Intai de toate separam ouale. Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand acesta s-a topit. Apoi adaugam laptele si bananele pisate si amestecam bine. Separat mixam...
Praline de ciocolata
Punem ciocolata si frisca pe baie de aburi si topim ciocolata prin amestecare. Adaugam vanilia.Lasam putin la racit. Pentru pasul urmator aveti nevoie de o forma musai de silicon :). Eu am una in forme de inimioare, rosie....
Mini eclere
Sa pregatim intai frisca pentru a o putea lasa la frigider pana choux-urile sunt gata. Mixam frisca lichida (cei aprox, 60ml) pana obtinem o spuma tare apoi adaugam zaharul pudra si intaritorul pentru frisca. Mixam in continuare pana frisca s-a intarit. Acoperim cu folie alimentara si dam la...
Desert la pahar cu Lion
Intr-un bol punem laptele rece,praful de frisca si mixam la viteza mare.Adaugam zaharul si intaritorul de frisca si mixam in continuare. Si acum sa ne jucam putin cu imaginatia! Eu am amestecam 3 linguri din frisca cu 2 linguri de cacaua; 2 linguri din frisca cu dulceata; am batut 50ml...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Separam albusurile de galbenusuri (sa fie la temperatura camerei). Mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam 4 linguri de zahar si...
Negresa cu glazura de ciocolata
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana obtinem o spuma tare apoi adaugam zaharul (eu l-am adaugat in 3 transe) si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile. Dupa ce am omogenizat, punem cele 3 linguri de cacao,...
Chocolate lava cake
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi. Amestecam untul moale (la temperatura camerei) cu zaharul.Incorporam apoi ouale pe rand si ne asiguram ca amestecam bine dupa fiecare ou.Adaugam si faina si amestecam.Si insfarsit adaugam...
Cheesecake cu mere
Punem biscuiti in blender si ii maruntim bine bine. Apoi amestecam biscuitii cu untul topit si zaharul. Trebuie sa obtineti o compozitie lipicoasa care se poate modela. Ungem cu unt o tava rotunda cu pereti detasabili (sau punem...