Blat: batem albușurile spumă tare împreună cu lingurile de apă. Adăugăm apoi zahărul și continumăm mixarea până când obținem o bezea tare și lucioasă.Punem gălbenușurile și uleiul. Adăugăm făina, praful de copt și cacaua și amestecăm ușor, cu ajutorul...
Blat : mixăm albușurile spumă tare. Adăugăm zahărul și mixăm până când spuma stă băț. Adăugăm apoi făina, praful de copt și nucile măcinate. Amestecăm cu ajutorul unei spatule și turnăm blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt....
Blat: Putem imparti ingredientele in 3 pentru ca urmeaza sa coacem 3 foi sau putem coace un singur blat pe care il taiem in 3. Eu voi coace blaturile separat. Asadar, mixam 3 albusuri impreuna cu 3 linguri de apa rece si un praf de sare. Adaugam apoi 6 linguri de zahar si continuam...
Brioșe: Batem oul împreună cu zahărul și zahărul vanilat până când acesta aproape s-a topit. Se va topi complet la coacere. Adăugăm apoi laptele, uleiul, praful de copt, făina și cacaua.
În tava pentru copt brioșe punem hârtiuțele...
Untul topit îl amestecăm cu zahărul. Adăugăm ouăle și vanilia.Turnăm ciocolata topită și răcită peste. Adăugăm apoi și făina și cacaua. Întindem ușor blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pe deasupra punem...
Blat: Împărțim cantitățile în 4 părți egale pentru că urmează să coacem separat cele 4 foi. Așadar, mixăm spumă tare 2 albușuri după care adăugăm 4 linguri de zahăr și continuăm mixarea până când spuma stă...
Mixăm oul împreună cu zahărul și puțină sare până când acesta își dublează volumul.
Separat, topim ciocolata împreună cu uleiul. După ce ciocolata s-a răcit puțin, o adăugăm...
Blat: Impartim ingredientele in 3 pentru ca urmeaza sa coacem 3 blaturi. Mie imi place sa coc separat blaturile pentru a obtine un rezultat mai bun. Puteti sa coaceti un blat din toate ingredientele si apoi sa il taiati in 3 daca doriti. ...
Blat: mixăm albușurile spumă tare. Adăugăm zahărul și continuăm mixarea până când obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm făină, vanilia și cocosul și amestecăm cu o spatulă, ușor, de jos în sus. Întindem blatul într-o...
Foi: Mixăm albușurile împreună cu zahărul până când spuma stă băț. Adăugăm gălbenușurile și untul și continuăm mixarea. Punem și fănă și amestecăm apoi cu spatula, lăsăm mixerul. Amestecăm cu...
Punem făina într-un vas încăpător, lăsând un cuibușor în mijloc. Umplem cuibușorul cu 50ml din lapte, dorjdia fărâmițată, 1 linguriță de zahăr și un praf de sare. Lăsăm vasul deoparte, nemișcându-l,...
Pentru chec, mixăm ouăle împreună cu zahărul și uleiul până când acestea își dublează volumul.
Separat, amestecăm toate ingredientele solide (făina, praful de copt, budinca și...
Pentru a obține un piure cât mai fin, punem în blender 150 g iaurt grecesc (o cutie), fructele de pădure și zahărul pudră. Dacă nu sunteți mari fani fructelor de pădure sau acriturii, puteți înlocui fructele sau să...
Rețeta pentru înghețată, pas cu pas, o găsiți aici .
Acum să ne apucăm de pregătit prăjiturelele: mixăm câteva minute untul, oul și zahărul.
Adăugăm praful de copt și făina. Am scris...
Mixăm gălbenușurile cu zahărul până când acestea își dublează volumul, iar culoarea lor se deschide. Peste amestecul de gălbenușuri, turnam laptele călduț în fir subțire. Punem amestecul pe foc și amestecăm continuu,...
Mixăm frișca lichidă împreună cu zahărul pudră până când obținem un amestec cremos. Nu mixați prea mult deoarece frișca se va întări prea tare. Adăugăm laptele, apa și cocosul.
...
Batem albușurile spumă tare (dacă întoarceți vasul cu fundul în sus, spuma nu va cădea). Adăugăm apoi zahărul și mixăm până obținem o bezea tare și lucioasă.
Căpșunile le spălăm bine și le facem...
Reteta de preparare a papanasilor
Amestecăm brânza, ouăle bătute, zahărul, zahărul vanilat, sarea și grișul până când amestecul este omogen. Lăsăm aluatul să se odihnească 20 de minute, timp în care grișul va absorbi...
Știți cât de mult ”îmi place” să frământ și de aceea, aluatul acesta de tartă nu necesită frământare până la epuizare. Așadar, amestecam cu furculița făina și smântâna. Adăugăm...
Mixăm spumă tare albușurile împreună cu cele 3 linguri de apă și sarea. Punem zahărul și continuăm mixarea, până când spuma stă băț. Adăugăm gălbenușurile, făina și praful de copt.
Ungem...
Pentru blat, vom împărți ingredientele în două, pentru că urmează să coacem doua foi. Deci, vom mixa 6 albușuri spumă tare. Adăugăm 100 g zahăr și continuăm mixarea, până când amestecul se va tranforma într-o...
Amestecăm bine laptele, apa și laptele de soia. Adaugam apoi și ouăle, sarea și făina, amestecând ușor să nu se facă cocoloașe. Ungem tigaia pentru clătite cu puțin ulei, îl lăsăm să se încingă și turnăm un polonic din aluatul pentru clătite.
Lăsăm...
Pentru pandișpan, mixăm albușurile la temperatura camerei, cu praful de sare, până când obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm și zahărul și mixăm în continuare, până când spuma stă băț. Punem și...
Punem capsunile spalate si curatate intr-un blender. Piureul de capsuni il punem intr-un vas, impreuna cu cele 2 linguri de zahar si lasam amestecul pe foc pana cand incepe sa fiarba. Strecuram apoi amestecul, sa eliminam semintele.
...
Mixam oul impreuna cu zaharul, pana cand acesta se deschide la culoare. Adaugam apoi si laptele de cocos si untul topit. Punem faina, praful de copt si biscuitii maruntiti. Va rezulta un aluat aproape ca cel de clatite.
Ungem interiorul...
Va voi prezenta modul de pregatire a aluatului : punem faina si putina pe marginea vasului, lasand un cuibusor in mijloc. Umplem cuibusorul cu drojdia inmuiata in apa calduta si o lingura de zahar. Se lasa deoparte pana cand amestecul se umfla.
...
Eu am copt blaturile pe rand, insa voi puteti sa faceti un blat din toate ingredientele si apoi sa il taiati in trei.
Asadar, impartim ingredientele in 3 si pentru un blat, batem spuma tare 3 albusuri impreuna...
Intr-o oala punem apa, untul, sarea si zaharul si lasam pe foc pana ce zaharul si untul s-au topit. Adaugam faina si amestecam energic pana cand aluatul se desprinde de peretii vasului si formeaza o bila uriasa.
Lasam aluatul la racit. Slava Domnului...
Incepem cu prepararea umpluturii, pentru ca sa putem sa ne ocupam de aluat, cat stau merele la cuptor. Taiem si CURATAM merele. Eu am uitat sa le curat, nu e mare bai, insa cica nu se cade. Eu oricum merg pe ideea "cui ii place, asa...
Desert prajitura cu cappuccino si crema de mascarpone
Blat: batem albușurile spumă tare împreună cu lingurile de apă. Adăugăm apoi zahărul și continumăm mixarea până când obținem o bezea tare și lucioasă.Punem gălbenușurile și uleiul. Adăugăm făina, praful de copt și cacaua și amestecăm ușor, cu ajutorul...
Desert prajitura Snickers
Blat : mixăm albușurile spumă tare. Adăugăm zahărul și mixăm până când spuma stă băț. Adăugăm apoi făina, praful de copt și nucile măcinate. Amestecăm cu ajutorul unei spatule și turnăm blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt....
Desert tort cu crema Kinder Bueno
Blat: Putem imparti ingredientele in 3 pentru ca urmeaza sa coacem 3 foi sau putem coace un singur blat pe care il taiem in 3. Eu voi coace blaturile separat. Asadar, mixam 3 albusuri impreuna cu 3 linguri de apa rece si un praf de sare. Adaugam apoi 6 linguri de zahar si continuam...
Desert oreo Cupcakes
Brioșe: Batem oul împreună cu zahărul și zahărul vanilat până când acesta aproape s-a topit. Se va topi complet la coacere. Adăugăm apoi laptele, uleiul, praful de copt, făina și cacaua. În tava pentru copt brioșe punem hârtiuțele...
Desert negresa ciocolatoasa
Untul topit îl amestecăm cu zahărul. Adăugăm ouăle și vanilia.Turnăm ciocolata topită și răcită peste. Adăugăm apoi și făina și cacaua. Întindem ușor blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pe deasupra punem...
Desert prajitura cu nuca
Blat: Împărțim cantitățile în 4 părți egale pentru că urmează să coacem separat cele 4 foi. Așadar, mixăm spumă tare 2 albușuri după care adăugăm 4 linguri de zahăr și continuăm mixarea până când spuma stă...
Desert Chocolate Cookies
Mixăm oul împreună cu zahărul și puțină sare până când acesta își dublează volumul. Separat, topim ciocolata împreună cu uleiul. După ce ciocolata s-a răcit puțin, o adăugăm...
Desert tort Ferrero Rocher
Blat: Impartim ingredientele in 3 pentru ca urmeaza sa coacem 3 blaturi. Mie imi place sa coc separat blaturile pentru a obtine un rezultat mai bun. Puteti sa coaceti un blat din toate ingredientele si apoi sa il taiati in 3 daca doriti. ...
Desert prajitura cu cocos
Blat: mixăm albușurile spumă tare. Adăugăm zahărul și continuăm mixarea până când obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm făină, vanilia și cocosul și amestecăm cu o spatulă, ușor, de jos în sus. Întindem blatul într-o...
Desert prajitura Dobos
Foi: Mixăm albușurile împreună cu zahărul până când spuma stă băț. Adăugăm gălbenușurile și untul și continuăm mixarea. Punem și fănă și amestecăm apoi cu spatula, lăsăm mixerul. Amestecăm cu...
Desert gogosi la cuptor
Punem făina într-un vas încăpător, lăsând un cuibușor în mijloc. Umplem cuibușorul cu 50ml din lapte, dorjdia fărâmițată, 1 linguriță de zahăr și un praf de sare. Lăsăm vasul deoparte, nemișcându-l,...
Desert chec cu surpriza
Pentru chec, mixăm ouăle împreună cu zahărul și uleiul până când acestea își dublează volumul. Separat, amestecăm toate ingredientele solide (făina, praful de copt, budinca și...
Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa
Pentru a obține un piure cât mai fin, punem în blender 150 g iaurt grecesc (o cutie), fructele de pădure și zahărul pudră. Dacă nu sunteți mari fani fructelor de pădure sau acriturii, puteți înlocui fructele sau să...
Desert inghetata sandwich
Rețeta pentru înghețată, pas cu pas, o găsiți aici . Acum să ne apucăm de pregătit prăjiturelele: mixăm câteva minute untul, oul și zahărul. Adăugăm praful de copt și făina. Am scris...
Desert inghetata de vanilie- reteta de baza
Mixăm gălbenușurile cu zahărul până când acestea își dublează volumul, iar culoarea lor se deschide. Peste amestecul de gălbenușuri, turnam laptele călduț în fir subțire. Punem amestecul pe foc și amestecăm continuu,...
Desert inghetata de frisca pe bat
Mixăm frișca lichidă împreună cu zahărul pudră până când obținem un amestec cremos. Nu mixați prea mult deoarece frișca se va întări prea tare. Adăugăm laptele, apa și cocosul. ...
Desert spuma de capsuni din 3 ingrediente
Batem albușurile spumă tare (dacă întoarceți vasul cu fundul în sus, spuma nu va cădea). Adăugăm apoi zahărul și mixăm până obținem o bezea tare și lucioasă. Căpșunile le spălăm bine și le facem...
Desert inghetata de portocale, lamaie si fructe de padure
Punem apa și zahărul pe foc, până zahărul s-a topit și începe sa fiarbă. Lăsăm apoi siropul la răcit. Punem în blender, pe rând, fructele și...
Desert reteta de preparare a papanasilor fierti
Reteta de preparare a papanasilor Amestecăm brânza, ouăle bătute, zahărul, zahărul vanilat, sarea și grișul până când amestecul este omogen. Lăsăm aluatul să se odihnească 20 de minute, timp în care grișul va absorbi...
Desert mini tarte cu fructe de padure
Știți cât de mult ”îmi place” să frământ și de aceea, aluatul acesta de tartă nu necesită frământare până la epuizare. Așadar, amestecam cu furculița făina și smântâna. Adăugăm...
Desert guguluf cu fructe de padure
Mixăm spumă tare albușurile împreună cu cele 3 linguri de apă și sarea. Punem zahărul și continuăm mixarea, până când spuma stă băț. Adăugăm gălbenușurile, făina și praful de copt. Ungem...
Desert prajitura Visul dulce
Pentru blat, vom împărți ingredientele în două, pentru că urmează să coacem doua foi. Deci, vom mixa 6 albușuri spumă tare. Adăugăm 100 g zahăr și continuăm mixarea, până când amestecul se va tranforma într-o...
Desert clatite
Amestecăm bine laptele, apa și laptele de soia. Adaugam apoi și ouăle, sarea și făina, amestecând ușor să nu se facă cocoloașe. Ungem tigaia pentru clătite cu puțin ulei, îl lăsăm să se încingă și turnăm un polonic din aluatul pentru clătite. Lăsăm...
8 gusturi diferite intr-un singur tort
Pentru pandișpan, mixăm albușurile la temperatura camerei, cu praful de sare, până când obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm și zahărul și mixăm în continuare, până când spuma stă băț. Punem și...
Desert cupcakes cu vanilie si capsuni pentru toate doamnele
Punem capsunile spalate si curatate intr-un blender. Piureul de capsuni il punem intr-un vas, impreuna cu cele 2 linguri de zahar si lasam amestecul pe foc pana cand incepe sa fiarba. Strecuram apoi amestecul, sa eliminam semintele. ...
Waffle cu lapte de cocos si biscuiti
Mixam oul impreuna cu zaharul, pana cand acesta se deschide la culoare. Adaugam apoi si laptele de cocos si untul topit. Punem faina, praful de copt si biscuitii maruntiti. Va rezulta un aluat aproape ca cel de clatite. Ungem interiorul...
O noua surpriza & Placinte de tara cu mere, branza, nuca si varza
Va voi prezenta modul de pregatire a aluatului : punem faina si putina pe marginea vasului, lasand un cuibusor in mijloc. Umplem cuibusorul cu drojdia inmuiata in apa calduta si o lingura de zahar. Se lasa deoparte pana cand amestecul se umfla. ...
Tort de ciocolata
Eu am copt blaturile pe rand, insa voi puteti sa faceti un blat din toate ingredientele si apoi sa il taiati in trei. Asadar, impartim ingredientele in 3 si pentru un blat, batem spuma tare 3 albusuri impreuna...
Gogosi choux umplute cu crema
Intr-o oala punem apa, untul, sarea si zaharul si lasam pe foc pana ce zaharul si untul s-au topit. Adaugam faina si amestecam energic pana cand aluatul se desprinde de peretii vasului si formeaza o bila uriasa. Lasam aluatul la racit. Slava Domnului...
Tarta cu mere
Incepem cu prepararea umpluturii, pentru ca sa putem sa ne ocupam de aluat, cat stau merele la cuptor. Taiem si CURATAM merele. Eu am uitat sa le curat, nu e mare bai, insa cica nu se cade. Eu oricum merg pe ideea "cui ii place, asa...