Mixăm gălbenușurile cu zahărul până când acestea își dublează volumul, iar culoarea lor se deschide. Peste amestecul de gălbenușuri, turnam laptele călduț în fir subțire. Punem amestecul pe foc și amestecăm continuu,...
Mixăm frișca lichidă împreună cu zahărul pudră până când obținem un amestec cremos. Nu mixați prea mult deoarece frișca se va întări prea tare. Adăugăm laptele, apa și cocosul.
...
Curățăm de coajă fructele și le punem în blender. Adăugăm și laptele în funcție de cât de lichid vrem să fie milkshake-ul.
Punem ciocolata și alunele și lăsăm blender-ul să-și facă treaba. Am strecurat prin sită milkshake-ul de data aceasta, deoarece...
Batem albușurile spumă tare (dacă întoarceți vasul cu fundul în sus, spuma nu va cădea). Adăugăm apoi zahărul și mixăm până obținem o bezea tare și lucioasă.
Căpșunile le spălăm bine și le facem...
Punem în blender înghețata tăiată bucăți, cireșele fără sâmburi și laptele. V-am mai povestit ca la acest gen de rețetă nu e atât de important gramajul, laptele îl puneți în funcție de cât de lichid doriți...
Preparăm spaghetele conform indicațiilor de pe ambalaj.
Tăiem ceapa mărunt și o punem la călit în puțin ulei. Punem peste carnea tăiată bucățele mici, ciupercile spălate și tăiate cuburi și jumătate de cană de apă. Lăsăm pe foc...
Reteta de preparare a papanasilor
Amestecăm brânza, ouăle bătute, zahărul, zahărul vanilat, sarea și grișul până când amestecul este omogen. Lăsăm aluatul să se odihnească 20 de minute, timp în care grișul va absorbi...
Știți cât de mult ”îmi place” să frământ și de aceea, aluatul acesta de tartă nu necesită frământare până la epuizare. Așadar, amestecam cu furculița făina și smântâna. Adăugăm...
Mixăm spumă tare albușurile împreună cu cele 3 linguri de apă și sarea. Punem zahărul și continuăm mixarea, până când spuma stă băț. Adăugăm gălbenușurile, făina și praful de copt.
Ungem...
Preparăm macaroanele conform indicațiilor de pe ambalaj. Punem 50 ml lapte și cele 4 linguri de făină pe foc și amestecăm ușor 2-3 minute. Adăugăm și restul de lapte și amestecam energic pentru a nu se forma cocoloașe. Lăsăm amestecul să fiarbă,...
Pentru blat, vom împărți ingredientele în două, pentru că urmează să coacem doua foi. Deci, vom mixa 6 albușuri spumă tare. Adăugăm 100 g zahăr și continuăm mixarea, până când amestecul se va tranforma într-o...
Amestecăm bine laptele, apa și laptele de soia. Adaugam apoi și ouăle, sarea și făina, amestecând ușor să nu se facă cocoloașe. Ungem tigaia pentru clătite cu puțin ulei, îl lăsăm să se încingă și turnăm un polonic din aluatul pentru clătite.
Lăsăm...
Pentru pandișpan, mixăm albușurile la temperatura camerei, cu praful de sare, până când obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm și zahărul și mixăm în continuare, până când spuma stă băț. Punem și...
Taiem banana si portocala. Punem cele doua fructe in blender si adaugam si fructele de padure congelate. Punem iaurtul de capsuni, laptele de migdale (in functie de cat de lichid doriti sa fie milkshake-ul) si cacaua. Pornim blenderul si asteptam ca amestecul...
Punem capsunile spalate si curatate intr-un blender. Piureul de capsuni il punem intr-un vas, impreuna cu cele 2 linguri de zahar si lasam amestecul pe foc pana cand incepe sa fiarba. Strecuram apoi amestecul, sa eliminam semintele.
...
Punem faina intr-un vas incapator, lasand un cuibusor in mijloc. Umplem cuibusorul cu laptele caldut, drojdia faramitata, un praf de sare si o lingurita de zahar. Lasam amestecul din cuibusor sa se umfle pentru 15-20 minute. Punem cele 3 linguri de ulei de...
Simplu si rapid facem acesti cheeseburgeri. Intai de toate, condimentam carnea tocata si apoi formam 2 chiftele mai maricele si mai groase.
Pe o tigaie girll, punem chifteaua si o prajim pe o parte. Intoarcem chifteaua si...
Mixam oul impreuna cu zaharul, pana cand acesta se deschide la culoare. Adaugam apoi si laptele de cocos si untul topit. Punem faina, praful de copt si biscuitii maruntiti. Va rezulta un aluat aproape ca cel de clatite.
Ungem interiorul...
Foarte repede si simplu, pregatim ciocolata calda: punem laptele la fiert, apoi adaugam frisca lichida, ciocolata alba si esenta de vanilie. Amestecam continuu, lasand compozitia pe foc pana cand aceasta face "spume".
...
Va voi prezenta modul de pregatire a aluatului : punem faina si putina pe marginea vasului, lasand un cuibusor in mijloc. Umplem cuibusorul cu drojdia inmuiata in apa calduta si o lingura de zahar. Se lasa deoparte pana cand amestecul se umfla.
...
Eu am copt blaturile pe rand, insa voi puteti sa faceti un blat din toate ingredientele si apoi sa il taiati in trei.
Asadar, impartim ingredientele in 3 si pentru un blat, batem spuma tare 3 albusuri impreuna...
Intr-o oala punem apa, untul, sarea si zaharul si lasam pe foc pana ce zaharul si untul s-au topit. Adaugam faina si amestecam energic pana cand aluatul se desprinde de peretii vasului si formeaza o bila uriasa.
Lasam aluatul la racit. Slava Domnului...
Incepem cu prepararea umpluturii, pentru ca sa putem sa ne ocupam de aluat, cat stau merele la cuptor. Taiem si CURATAM merele. Eu am uitat sa le curat, nu e mare bai, insa cica nu se cade. Eu oricum merg pe ideea "cui ii place, asa...
Pentru pregatirea brioselor, amestecam faina, sarea, cacaua si praful de copt. Separat, mixam untul topit impreuna cu zaharul 2 minute. Adaugam apoi si oul si continuam mixarea. Punem amestecul de faina peste amestecul de unt si mixam usor. Separat,...
Punem untul la topit. Adaugam broccoli-ul (sau broccolul haha:)) ) spalat si taiat marunt. Lasam pe foc, pana cand acesta s-a inmuiat. Adaugam apoi sunca taiata dreptunghiulete mici si usturoiul pisat. Dupa ce sunca s-a calit, adaugam smantana si lasam sa dea in...
V-am povestit mai mult sus, pentru reteta, pasii de preparare sunt cei mai simpli: punem pe foc laptele impreuna cu zaharul si cacaua, amestecand continuu, lasandu-l sa dea in clocot.
...
Pare putin cam complicata lista, dar o sa va lamuresc acum: tortul este compus din 4 blaturi, 2 si 2. Incepem prin a coace primele 2 blaturi (cele de la baza tortului). Puteti sa faceti compozitia pentru blatul 1,2 dintr-odata si apoi sa taiati blatul in doua sau...
Mixam cele 6 albusuri pana cand obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare. Punem apoi si laptele si galbenusurile.
Separat, amestecam faina si praful de copt si punem...
Pentru blat, mixam albusurile spuma tare. Adaugam apoi zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam si uleiul. In continuare, punem faina, pesmetul, praful de copt si pudra de migdale. Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si dam blatul la...
Desert inghetata de vanilie- reteta de baza
Mixăm gălbenușurile cu zahărul până când acestea își dublează volumul, iar culoarea lor se deschide. Peste amestecul de gălbenușuri, turnam laptele călduț în fir subțire. Punem amestecul pe foc și amestecăm continuu,...
Desert inghetata de frisca pe bat
Mixăm frișca lichidă împreună cu zahărul pudră până când obținem un amestec cremos. Nu mixați prea mult deoarece frișca se va întări prea tare. Adăugăm laptele, apa și cocosul. ...
Milkshake cu banane si finetti pentru a indeparta stresul
Curățăm de coajă fructele și le punem în blender. Adăugăm și laptele în funcție de cât de lichid vrem să fie milkshake-ul. Punem ciocolata și alunele și lăsăm blender-ul să-și facă treaba. Am strecurat prin sită milkshake-ul de data aceasta, deoarece...
Desert spuma de capsuni din 3 ingrediente
Batem albușurile spumă tare (dacă întoarceți vasul cu fundul în sus, spuma nu va cădea). Adăugăm apoi zahărul și mixăm până obținem o bezea tare și lucioasă. Căpșunile le spălăm bine și le facem...
Milkshake cu fructe inghetate si ciocolata
Punem în blender înghețata tăiată bucăți, cireșele fără sâmburi și laptele. V-am mai povestit ca la acest gen de rețetă nu e atât de important gramajul, laptele îl puneți în funcție de cât de lichid doriți...
Desert inghetata de portocale, lamaie si fructe de padure
Punem apa și zahărul pe foc, până zahărul s-a topit și începe sa fiarbă. Lăsăm apoi siropul la răcit. Punem în blender, pe rând, fructele și...
Spaghete cu sos de rosii si carne de vita
Preparăm spaghetele conform indicațiilor de pe ambalaj. Tăiem ceapa mărunt și o punem la călit în puțin ulei. Punem peste carnea tăiată bucățele mici, ciupercile spălate și tăiate cuburi și jumătate de cană de apă. Lăsăm pe foc...
Desert reteta de preparare a papanasilor fierti
Reteta de preparare a papanasilor Amestecăm brânza, ouăle bătute, zahărul, zahărul vanilat, sarea și grișul până când amestecul este omogen. Lăsăm aluatul să se odihnească 20 de minute, timp în care grișul va absorbi...
Desert mini tarte cu fructe de padure
Știți cât de mult ”îmi place” să frământ și de aceea, aluatul acesta de tartă nu necesită frământare până la epuizare. Așadar, amestecam cu furculița făina și smântâna. Adăugăm...
Desert guguluf cu fructe de padure
Mixăm spumă tare albușurile împreună cu cele 3 linguri de apă și sarea. Punem zahărul și continuăm mixarea, până când spuma stă băț. Adăugăm gălbenușurile, făina și praful de copt. Ungem...
Aperitiv mac and cheese sticks (batoane de macaroane cu cascaval)
Preparăm macaroanele conform indicațiilor de pe ambalaj. Punem 50 ml lapte și cele 4 linguri de făină pe foc și amestecăm ușor 2-3 minute. Adăugăm și restul de lapte și amestecam energic pentru a nu se forma cocoloașe. Lăsăm amestecul să fiarbă,...
Desert prajitura Visul dulce
Pentru blat, vom împărți ingredientele în două, pentru că urmează să coacem doua foi. Deci, vom mixa 6 albușuri spumă tare. Adăugăm 100 g zahăr și continuăm mixarea, până când amestecul se va tranforma într-o...
Desert clatite
Amestecăm bine laptele, apa și laptele de soia. Adaugam apoi și ouăle, sarea și făina, amestecând ușor să nu se facă cocoloașe. Ungem tigaia pentru clătite cu puțin ulei, îl lăsăm să se încingă și turnăm un polonic din aluatul pentru clătite. Lăsăm...
8 gusturi diferite intr-un singur tort
Pentru pandișpan, mixăm albușurile la temperatura camerei, cu praful de sare, până când obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm și zahărul și mixăm în continuare, până când spuma stă băț. Punem și...
Milkshake cu fructe si cacao
Taiem banana si portocala. Punem cele doua fructe in blender si adaugam si fructele de padure congelate. Punem iaurtul de capsuni, laptele de migdale (in functie de cat de lichid doriti sa fie milkshake-ul) si cacaua. Pornim blenderul si asteptam ca amestecul...
Desert cupcakes cu vanilie si capsuni pentru toate doamnele
Punem capsunile spalate si curatate intr-un blender. Piureul de capsuni il punem intr-un vas, impreuna cu cele 2 linguri de zahar si lasam amestecul pe foc pana cand incepe sa fiarba. Strecuram apoi amestecul, sa eliminam semintele. ...
Pizza cu salam uscat, mozzarella si masline
Punem faina intr-un vas incapator, lasand un cuibusor in mijloc. Umplem cuibusorul cu laptele caldut, drojdia faramitata, un praf de sare si o lingurita de zahar. Lasam amestecul din cuibusor sa se umfle pentru 15-20 minute. Punem cele 3 linguri de ulei de...
Cheeseburger
Simplu si rapid facem acesti cheeseburgeri. Intai de toate, condimentam carnea tocata si apoi formam 2 chiftele mai maricele si mai groase. Pe o tigaie girll, punem chifteaua si o prajim pe o parte. Intoarcem chifteaua si...
Waffle cu lapte de cocos si biscuiti
Mixam oul impreuna cu zaharul, pana cand acesta se deschide la culoare. Adaugam apoi si laptele de cocos si untul topit. Punem faina, praful de copt si biscuitii maruntiti. Va rezulta un aluat aproape ca cel de clatite. Ungem interiorul...
White Hot Chocolate
Foarte repede si simplu, pregatim ciocolata calda: punem laptele la fiert, apoi adaugam frisca lichida, ciocolata alba si esenta de vanilie. Amestecam continuu, lasand compozitia pe foc pana cand aceasta face "spume". ...
O noua surpriza & Placinte de tara cu mere, branza, nuca si varza
Va voi prezenta modul de pregatire a aluatului : punem faina si putina pe marginea vasului, lasand un cuibusor in mijloc. Umplem cuibusorul cu drojdia inmuiata in apa calduta si o lingura de zahar. Se lasa deoparte pana cand amestecul se umfla. ...
Tort de ciocolata
Eu am copt blaturile pe rand, insa voi puteti sa faceti un blat din toate ingredientele si apoi sa il taiati in trei. Asadar, impartim ingredientele in 3 si pentru un blat, batem spuma tare 3 albusuri impreuna...
Gogosi choux umplute cu crema
Intr-o oala punem apa, untul, sarea si zaharul si lasam pe foc pana ce zaharul si untul s-au topit. Adaugam faina si amestecam energic pana cand aluatul se desprinde de peretii vasului si formeaza o bila uriasa. Lasam aluatul la racit. Slava Domnului...
Tarta cu mere
Incepem cu prepararea umpluturii, pentru ca sa putem sa ne ocupam de aluat, cat stau merele la cuptor. Taiem si CURATAM merele. Eu am uitat sa le curat, nu e mare bai, insa cica nu se cade. Eu oricum merg pe ideea "cui ii place, asa...
Lamb cupcakes
Pentru pregatirea brioselor, amestecam faina, sarea, cacaua si praful de copt. Separat, mixam untul topit impreuna cu zaharul 2 minute. Adaugam apoi si oul si continuam mixarea. Punem amestecul de faina peste amestecul de unt si mixam usor. Separat,...
Spaghetti muffin
Punem untul la topit. Adaugam broccoli-ul (sau broccolul haha:)) ) spalat si taiat marunt. Lasam pe foc, pana cand acesta s-a inmuiat. Adaugam apoi sunca taiata dreptunghiulete mici si usturoiul pisat. Dupa ce sunca s-a calit, adaugam smantana si lasam sa dea in...
Hot chocolate
V-am povestit mai mult sus, pentru reteta, pasii de preparare sunt cei mai simpli: punem pe foc laptele impreuna cu zaharul si cacaua, amestecand continuu, lasandu-l sa dea in clocot. ...
Tort Cu Crema De Ciocolata Alba Si Turta Dulce
Pare putin cam complicata lista, dar o sa va lamuresc acum: tortul este compus din 4 blaturi, 2 si 2. Incepem prin a coace primele 2 blaturi (cele de la baza tortului). Puteti sa faceti compozitia pentru blatul 1,2 dintr-odata si apoi sa taiati blatul in doua sau...
Guguluf cu crema de mascarpone si coacaze
Mixam cele 6 albusuri pana cand obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare. Punem apoi si laptele si galbenusurile. Separat, amestecam faina si praful de copt si punem...
Prajitura Kinder Bueno
Pentru blat, mixam albusurile spuma tare. Adaugam apoi zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam si uleiul. In continuare, punem faina, pesmetul, praful de copt si pudra de migdale. Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si dam blatul la...