Pentru astazi am ales
Curatam dovleceii de coaja si-i dam prin razatoarea mare/robot,ceapa o tocam ,morcovul il dam prin razatoarea mare/robot,ardeiul curatam si-l dam si pe el prin razatoare/robot,rosiile le dam prin...
Toate ingredientele de la chiftele se trec prin masina de tocat, se adauga oul si se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa la rece pentru 30 minute. Intre timp curatam...
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt,incingem cuptorul la 180 grade Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Branza o dam la robot cu galbenusurile si...
Pentru astazi am ales
Spalam bine carnea, o taiem in cuburi mici si o punem la fiert in apa rece, avand grija ca de fiecare data sa adunam spuma formata. Intre timp, tocam sau/si feliem legumele (telina, pastarnacul,...
Spalam, uscam si taiem pieptul in cuburi mai marisoare. Ciupercile se curata/ se spala si (daca sunt mai marisoare) se taie in 4, cat mai mari pentru ca ele scad la calit. Daca sunt mai micute, eu...
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final...
Pentru astazi am ales
-Foaia de tarta am decongelat-o la temperatura camerei si am pus-o in forma speciala de tarte, am intepat cu furculita fundul si am dat-o la cuptorul incins pentru cca 10 minute cu boabe de...
Se ia o foaie de copt si se pune pe tava de cuptor. Foaia se unge cu ulei, se asaza cartofii taiati felii mai grosute, se ung cu ulei( mai multicel) , se pudreaza cu sare, piper alb, turmeric,...
Clatitele: Ouale le batem spuma cu un praf de sare. Incorporam uleiul de masline, iaurtul, apoi laptele. Cernem faina, o adaugam treptat, amestecam bine cu telul sa nu se faca cocoloase. La...
Pentru astazi am ales
Salata verde si valeriana le spalam foarte bine in apa rece ca sa nu ramana urme de nisip . Eu de obicei le spal sub jet de apa , apoi le las sa stea intr-un vas cu apa rece pentru 10-15 minute ....
Rucolla si salata verde se spala si se zvanta de apa cu ajutorului unui servet de panza sau cu centrifuga speciala . Salata verde se taie fasii . Ardeiul se curata se spala si se...
Frunzele de salata se spala bine, sa nu ramana nisip, apoi se rup in bucati. Ceapa se taie solzisori, la fel si ardeiul. Rosiile se spala si se taie in sferturi. Se pun toate intr-un bol, se adauga...
Pentru astazi am ales
Am lasat aluatul la decongelat, cam o ora. Cu ajutorul unei tavi rotunde (tava in care intentionam sa prepar pizza) am format un cerc, am taiat si am decupat aluatul ramas. Am asezat aluatul...
Feliem cașcavalul și șunca presată, în felii subțiri, sau în cuburi, dar dăm și pe răzătoare, o parte din ele. Batem oul, adăugăm puțină sare și puțin piper,...
Prepara aluatul de pizza Intr-un bol pune faina, drojdia, sarea, zaharul si 3 linguri ulei. Adauga , treptat, apa calduta, framantand cu mana. Cand ai obtinut un aluat elastic,...
Pentru astazi am ales
Alegem o bucata de fleica cu sorici, cu straturi egale de carne si grasime (nu foarte grasa). Daca este prea groasa, o portionam astfel incat sa aiba maxim 2 degete grosime, pentru a se...
Desfacem carnea de oaie, astfel incat sa avem un strat de cca 1 cm. ( Daca e prea groasa nu se va patrunde bine la frigere, iar daca e prea subtire se va arde ) Intr-un vas...
Carnea de porc, slanina si soricul proaspat se da prin masina de tocat carne. Usturoiul se curata se bate in piulita, apoi se stoarce prin tifon, doar zeama obtinuta se pune in amestecul de carne....
Pentru astazi am ales
Se pune apa in ibric, apoi pliculetul de zahar vanilat si scortisoara. Se pune ibricul la foc moderat. Cind apa da in clocot, se adauga cele 3 linguri de cafea (nici rase, nici cu virf). Se adauga...
Se deschide site-ul bucataras.ro. Veselie, voie buna, gasca faina, retete de nota 10 si hop, apare un papitoi colorat care te innebuneste cu holla, holla, holla; vine repede si-si baga nasu' unde...
Se infierbanta uleiul si se pune carnatul la prajit. Dupa ce s-a rumenit ,se scoate si se pun ouale la prajit. De data asta n-am mai scos carnatul,ca a lasat ulei cu paprika si era bun de tot!!!...
Pentru astazi am ales
200 g de brânză ricotta se amestecă cu 1 ou întreg şi câteva picături de îndulcitor. Găluştele de mărimea unei linguri se rumenesc într-o tigaie uscată, la foc...
Pieptului dezosat, fara piele, taiat in jumatati pe latime ii facem buzunare la fiecare bucata. Le condimentam cu sare si piper si le lasam deoparte. Intr-un castron amestecam caisele taiate...
Crema: Punem 300 ml de lapte si zaharul intr-o craticioara pe foc mic (daca aveti craticioara cu fund dublu ar fi ideala, ca sa nu se lipeasca crema). Intr-un castronel amestecam restul de lapte...
Pentru astazi am ales
Spalam zmeura, usor sa nu o sfaramam, o lasam putin sa se scurga. Oprim cateva bobite sa le punem intregi in inghetata. Peste zmeura, punem doua linguri de zahar, o dam 2-3 ore la frigider....
Blatul: Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie, ii rasturnam intr-un bol. Topim untul, il adaugam peste biscuitii macinati. Adaugam cacaua, amestecam bine, iar la final, punem laptele. Pe...
Pregatiti mai intai două hârtii de copt, între care se vor nivela frumos straturile ruladei. Compozițiile trebuie să fie destul de moi, maleabile, dar să nu curgă. Este necesar să...
Pentru astazi am ales
Curatati cartoful si taiati-l cuburi Indepartati cotoarele de la dovlecel si taiati-l cuburi, cu tot cu coaja Puneti la fiert in 2 litri de apa...
Prima data pregatim sosul prin cu care o sa ungem copanelele.Intr-un castron punem 3 linguri de ulei,un varf de sare,o jumatate de linguritra de boia dulce,cimbru,piper si usturoi...
Punem perlele de tapioca intr-o craticioara, iar peste ele adaugam apa rece. Punem craticioara pe foc mic, lasam pe foc si amestecam mereu pana incepe sa se ingroase. Perlele sunt fierte cam pe...
Pentru astazi am ales
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, morcovul il decojim, il facem cubulete. Ardeiul galben si kapia, il curatam de seminte, il taiem bucati potrivite. Portionam pestele afumat. Conserva o...
Burgerii: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu sare, piper, mustarul, oul si cimbrul. Ceapa o curatam si o tocam cat mai marunt, iar mararul il maruntim. Amestecam si aceastea cu carnea, o dam...
Aluatul: Intr-un bol punem faina. Facem o gropita in mijloc, punem drojdia, 3-4 linguri lapte caldut si lasam sa dospeasca 15 minute la loc cald si ferit de curent. Adaugam ouale, galbenusurile,...
Pentru astazi am ales
Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante. Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute, apoi se scurg de apa. Intr-o oala mare, se pun 4 litri...
Se fierb cartofii in coaja, in apa cu putina sare. Cand intra furculita cu usurinta in ei, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Se unge bine cu unt, tava in care se...
Blatul: Se curata merele si se taie felii potrivite. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se unge bine cu cele 100 g unt, la temperatura camerei. Se presara zaharul, apoi se asaza merele...
Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!
Bucataras.ro
[email protected]
Pentru astazi am ales
Ciorba de pui a la grec
Se curata legumele si se spala bine sub jet de apa. Morcovii, ardeiul gras si pastarnacul se taie fideluta sau cubulete, ceapa se toaca marunt iar gulia se taie bastonase subtiri si nu foarte...
Pulpa de porc la cuptor
Se spala carnea de porc, se cresteaza , se maseaza bine cu sare grunjoasa si apoi se rumeneste pe ambele parti, la foc iute, in tigaie. Intr-un vas de sticla termorezistent se pun apa, foile de...
Desert prajitura amandina cu ness
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam galbenusurile peste...