Ela68

2

Bucataras
junior

CACIULATI

Bucataras din 27.09.2011

RETETE236
PRIETENI228
Retete

Supa crema de conopida si praz

In Supe la 13 Noi 2013

1. Conopida se spala, se rup buchetelele, prazul se curata si se taie in bucati. De asemenea, morcovul si cartoful se curata si se taie in bucati mai mari. 2. Se toarna apa peste legume pana ce acestea sunt acoperite. Punem sare si le fierbem aproximativ 20 minute pana ce acestea sunt bine...

Biscuiti de ciocolata si migdale

In Prajituri la 3 Noi 2013

.Se pun intr-o cratita apa, zaharul si ciocolata si se lasa pe foc pana la omogenizare. Eu le-am amestecat la inceput pe toate si a fost dificil de combinat. 2.Se adauga apoi migdalele macinate pana se inglobeaza si obtinem o pasta destul de groasa (ca o plastelina). Se adauga o lingura cu varf...

Paste cu ardei copt

In Tortellini la 18 Oct 2013

1. Mai intai se coc ardeii, se curata si se taie fasii. 2. Pastele se pun la fiert conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la scurs in sita. 3. Punem rosiile la calit cu o lingura de ulei si un strop de sare. Cand s-au inmuiat si sunt destul de fierte, adica in aproximativ 20...

Strudel cu dovleac

In Prajituri la 15 Oct 2013

Se desface aluatul si se imparte ochiometric in trei pe latura lunga. Se aseaza dovleacul pe centru, iar partile laterale se cresteaza oblic, la 2 cm. Se aseaza alternativ peste umplutura cate o fasie din aluat si se unge deasupra cu galbenusul amestecat cu lapte. Presaram deasupra zaharul...

Tarta cu prune

In Prajituri la 11 Oct 2013

Pentru aluat, amestecam toate ingredientele pana la omogenizare. Se lasa aluatul invelit intr-o folie la frigider cca 30 minute, apoi se intinde o foaie si se aseaza intr-o forma de 28 cm. Ca sa-si pastreze forma, vom aseza in interior o hartie de copt peste care punem boabe de fasole. ( eu am...

Tarta rasturnata cu mere

In Prajituri la 7 Oct 2013

Merele se spala , se curata de coaja si se feliaza. Intr-o cratita, se toarna zaharul si se niveleaza. Asezam deasupra merele si peste acestea visinele din dulceata, nucile, untul taiat cubulete, stafidele si scortisoara. Mie imi place mult combinatia de mere cu scortisoara, insa cei care nu...

Covrigei cu chimen si parmezan

In Aperitive / Garnituri la 30 Sep 2013

Margarina tinuta la temperatura camerei se amesteca cu branza faramitata, apoi se adauga otetul, chimenul macinat si faina. Se framanta pana se obtine un aluat omogen, se inveleste in folie alimentara si se da la frigider 1-2 ore.  Se imparte aluatul in trei. Una din foi se intinde cu...

Drob de nuci si ciuperci

In Mancaruri de post la 15 Sep 2013

1.Ciupercile se spala, se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se toaca grosier. 2. Ceapa verde se spala, se taie rondele mici si se pune la calit impreuna cu Mirodenia in uleiul incins. Se adauga usturoiul dat prin presa. Se lasa cateva minute ( nu prea mult, sa nu se...

Inghetata de catina si zmeura

In Dulciuri la 26 Aug 2013

Se pune la hidratat timp de 2-3 ore caju-ul.  Se spala bine catina si se pun in robot fructele pana ce sunt bine zdrobite. Pentru eliminarea samburilor si obtinerea unui suc fin se dau prin strecuratoare. Din 200 gr de catina rezulta 80-90gr suc. La fel se procedeaza si cu zmeura.  ...

Pastrav cu legume si sos de rosii picant

In Pastrav la 20 Aug 2013

Pestele se spala si se curata foarte bine. Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie felii nu prea groase. Se presara sare. Peste acestia se pune ceapa curatata si taiata rondele. Apoi morcovul taiat rondele, ciupercutele curatate si spalate si rosioarele pentru décor. Punem...

Tarta cu dovlecei si masline

In Aperitive / Garnituri la 16 Aug 2013

Dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se presara sare deasupra si se lasa cateva minute, apoi se storc bine de apa. Morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici, la fel si branza. Patrunjelul se toaca mic. Ouale se bat cu un praf de sare, se adauga apoi...

Sos de rosii picant

In Pt. peste la 15 Aug 2013

Totul este mai mult decat simplu. Spalam rosiile foarte bine si le taiem in doua. Le punem intr-o craticioara cu uleiul si le lasam la foc mediu pana incep sa se inmoaie, amestecand din cand in cand.  Adaugam sarea, si mai lasam sa se evapore din zeama, cam zece minute, apoi turnam...

Chec cu lamaie si afine

In Prajituri la 9 Aug 2013

Untul moale se mixeaza cu zaharul. Se adauga ouale pe rand si batem in continuare pana la omogenizare. Adugam sarea, zeama, coaja de lamaie si iaurtul. Apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Tapetam cu hartie de copt o forma de 17x8x6 cm, turnam jumatate din cantitatea de...

Ciorba de rosii

In Ciorbe la 7 Aug 2013

Spalam bine rosiile si le decojim. Stiu, o sa-mi spuneti ca era mai usor sa le pun in apa clocotita cateva minute, dar nu, ciorba e mult mai gustoasa astfel. Cantitatea este pentru o oala de 5 kg. Punem rosiile decojite in oala si le "storcim" cu ajutorul aparatului pentru piure. Nu...

Mancare de bame

In Mancaruri de post la 2 Aug 2013

Bamele se spala si se curata de codite. Mare atentie, se va taia cat mai aproape de cotor astfel incat, la fierbere sa nu iasa semintele.  Punem la fiert apa cu o lingura de sare si 2 linguri de otet. Otetul se foloseste pentru a elimina vascozitatea care rezulta la contactul cu apa. Cand...

Strudel cu branza si stafide

In Prajituri la 1 Aug 2013

Se amesteca ingredientele pentru umplutura, mai putin stafidele, care se pun la imnuiat in esenta de rom. Le lasam aproximativ 30 minute si le punem peste amestecul de branza si ou. Luam cate o foaie de placinta si o ungem cu ulei, adaugam o lingura cu umplutura ( trebuie sa...

Ciuperci sote II

In Mancaruri de legume la 15 Iul 2013

Morcovii se curata si se taie rondele. Ceapa  se taie julienne si se pune la calit in unt, adaugand apoi morcovii.  Se mai lasa putin si se pun ciupercile curatate, spalate si taiate cubulete.Punem si otetul balsamic. Se da focul tare, astfel incat zeama care se lasa sa se evapore...

Prajitura cu alune si ciocolata

In Prajituri la 11 Iul 2013

De  obicei incep cu prepararea siropului , ca sa aiba timp sa se raceasca pana incep asamblarea prajiturii. Se pune zaharul intr-un vas metalic la foc mic amestecand continuu pana acesta se topeste. Adaugam apa si lasam sa fiarba pana la dizolvarea caramelului. Trebuie avut grija ca zaharul...

Prajitura cu ciocolata si lichior de cafea

In Prajituri la 9 Iul 2013

Mai intai preparam  siropul  : punem pe foc apa si zaharul si lasam la fiert pana ce acesta se topeste. Cand s-a racit adaugam lichiorul de cafea. Pentru  blat,  se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit , faina...

Pilaf sarbesc - Garnitura gustoasa cu legume

In Mancaruri de post la 9 Iul 2013

um se prepara Pilaf sarbesc - Garnitura gustoasa cu legume Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei impreuna cu Mirodenia. Morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mari si se adauga peste ceapa. Dovlecelul se taie cubulete, iar areiul gras fasii. Le punem peste morcov si mai...

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 8 Iul 2013

Am spalat caisele foarte bine si le-am curatat de samburi. Intre timp am pus zaharul la fiert cu 150 ml apa pana ce siropul se leaga. Totul  dureaza aproximativ 30 minute. Turnam apoi caisele peste sirop si incepem sa culegem spuma pe masura ce se formeaza. Amestecam din cand in cand...

Salata de fasole galbena

In Salate la 24 Iun 2013

Fasolea se curata de capete, se spala bine si se rupe in doua sau in trei. Se pune la fiert la abur in jur de 15 minute, nu mai mult, astfel incat sa nu-si piarda din vitamine si sa nu se inmoaie prea tare.  Se pune apoi intr-un castron in care am pus cuburi de gheata si putin apa rece si...

Paste cu sos de busuioc si iaurt

In Paste la 20 Iun 2013

Pastele se fierb conform indicatiilor de pe pachet, sau, daca folosim paste proaspete, 4-5 minute. Le mai gustati din cand in cand si opriti focul cand vi se par facute. Apoi le strecuram si nu le dam cu apa rece, preparam sosul si-l turnam peste paste cat inca sunt fiebinti, astfel sosul adera...

Inghetata visine - nuca de cocos

In Dulciuri la 20 Iun 2013

Visinele se spala si se curata de samburi Se pun in blender pana se obtine un piure fin. Toate celelalte ingrediente trebuie sa fie tinute la frigider inainte de folosire. Intr-un bol punem smantana pentru frisca ( nebatuta ). Amestecam cu ajutorul unui tel smantana cu laptele condensat si...

Castraveti in saramura de vara

In Muraturi la 16 Iun 2013

Castravetii se spala si le taiem capetele( asta pentru a se acri mai repede ). Se aseaza in borcan florile de marar si ceapa taiata rondele, apoi asezam castravetii cat mai optim. Se pun foile de dafin, usturoiul, piperul boabe si frunzele de visin. Se pregateste saramura si se toarna calda...

Gem de cirese

In Dulceata / Gem la 16 Iun 2013

Curatam ciresele de codite, le spalam si le scoatem samburii. Punem la fiert apa impreuna cu zaharul si lasam pana siropul se leaga. Adaugam fructele si cand incepe sa fiarba indepartam spuma formata. Pentru ca imi place sa ramana fructele intregi, cam dupa aproximativ 20 de minute de...

Paste de casa

In Paste la 14 Iun 2013

Se amesteca toate ingredientele pana obtinem un aluat ferm, nelipicios. Pentru ca nu am robot, m-am cam chinuit la framantat, coca fiind destul de tare. Formam o bila pe care o invelim in folie transparenta si o lasam la odihnit la figider jumatate de ora. Impartim aluatul in patru si...

Prajitura cu visine

In Prajituri la 9 Iun 2013

Se bat albusurile  spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o bezea. Adaugam galbenusurile si uleiul amestecand in continuare cu mixerul.  Incorporam faina treptat, sa nu iasa aerul din compozitie. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt...

Prajitura cu prune si fulgi crocanti

In Prajituri la 3 Iun 2013

Aluatul este compozitie de cozonac. Se incalzesc 120 ml lapte si se dizolva drojdia. Se inglobeaza 4 linguri de faina si 1 lingurita de zahar. Se lasa maiaua sa creasca la cald, cca 15 minute. Se cerne faina ramasa, se adauga zaharul, sarea, untul, oul, coaja de lamaie si maiaua, Se...

Inghetata de capsuni

In Dulciuri la 2 Iun 2013

Capsunile se spala, se lasa la scurs si se pun in blender pana se obtine un piure fin. Se strecoara cu ajutorul  unei site cu ochiuri mici astfel incat sa eliminam samburii. Toate celelalte ingrediente trebuie sa fie tinute la frigider inainte de folosire. Intr-un bol punem smantana...

Afisate 91 - 120 din 236 retete    

Postari recente

publicat la 09.05.2019

Desert tort Pralina-Ciocolata

publicat la 19.03.2019

Tarta cu linte rosie

publicat la 11.03.2019

Chiftele din ovaz si quinoa

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Te simti ca un fluture viu colorat in aceasta perioada. Singura problema- Gura are tendinta de a functiona inaintea restului corpului.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]