Mai intai pregatim siropul ca sa se raceasca cat timp facem crema. Punem zaharul sa se caramelizeze, adaugam apa, cu grija sa nu ne oparim, apoi lasam sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat.Lasam la racit si ne apucam de crema. Pregatim firsca, am avut o smantana foarte grasa cu peste 30%...
Luam forma de tort cu inel detasabil si o imbracam cu folie alimentara. Punem in robot biscuitii,piscoturile si le maruntim, adaugam praful ce crema, amestecam si apoi turnam untul topit si omogenizam.
Amestecul obtinut in punem in forma si presam bine pe toata suprafata formei.Biscuitii...
Pregatim rapid aluatul de clatite, inghetata e de la magazin, nu m-am complicat eu sa o pregatesc....Intr-un castron punem ouale, adaugam sarea si uleiul si amestecam bine, apoi punem zaharul si amestecam pana se topeste, peste punem nuca macinata si faina si apoi subtiem cu lapte. Punem pe foc...
Am folosit o forma de ceramica rotunda, am udat forma si am pus hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.
Galbenusurile le-am mixat...
Se rade dovlecelul, se stoarce de zeama. Intr-un castron se pune dovlecelul ras, se adauga sarea, ouale, zaharul si smantana si se amesteca bine, apoi se adauga faina si se omogenizeaza. Se pune uleiul in tigaie si se lasa la incins, apoi cu ajutorul unei lingure luam din compozitie si punem in...
Intr-un castron incapator punem iaurtul, cele 2 oua, sarea, zaharul vanilat, zaharul bourbon si coaja de portocala si omogenizam, apoi adaugam faina cernuta si praful de copt, amestecam bine s anu formam cocoloase. Punem tigaia wok pe foc o lasam sa se incinga, adaugam uleiul, mai lasam...
Pentru aceste prajiturele am folosit forme de silicon in care am pus hartiute pentru briose. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am incorporat nucata taiata grosier. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul. Am topit margarina si apoi am...
Mai intai pregati tava cu hartie de copt, tava cu dimensiunile de 24/36 cm.Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare.Galbenusurile cu vanilia bourbon, zeama de lamaie si uleiul le amestecam bine, apoi le...
Mai intai tapetam 2 tavi de cozonac cu hartie de copt, sa le avem pregatite cand compozitia este gata. Separam galbenusurile de albus. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile cu zaharul vanilat si uleiul le mixam, apoi le...
Am cumparat caise foarte coapte, le-am luat coaja si scos samburii si am adaugat zaharul, apoi le-am pasat foarte bine. Am pus cratita pe foc, la foc mic si am lasat sa dea in clocot, am luat spuma si am mai lasat sa fiarba cca 10 min. Am spalat si uscat bine borcanele apoi le-am umplut cu gemul...
Blat. Pregatim blatul cu o seara inainte. Am folosit o tava cu dimensiunea de 24/36 cm. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea tare. Fierbem apa si o turnam...
Mai intai topim untul si-l lasam la racit. In laptele caldut dizolvam drojdia uscata, adaugam vanilia si lasam 5 min , transferam intr-un vas mai spatios, adaugam galbenusurile de ou, zaharul si coaja de lamaie si amestecam bine, apoi incorporam si untul topit, la final adaugam faina toata si...
Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 24/36 cm, apoi asezam visinele si nucata taiata grosier si presaram 2 linguri de zahar, apoi ne apucam de blat.Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare, Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,...
Mai intai spalam ciresele, coditele le punem deoparte si le uscam, au efecte terapeutice in diverse afectiuni. Cozile de cireşe sunt recunoscute drept unele dintre cele mai eficiente diuretice naturale, calitate ce le recomandă ca adjuvant în zeci de boli.Reumatismul, guta, cistita, tusea...
Blat : Am folosit o forma de tort detasabila cu diametrul de 28 cm. Tapetam forma cu hartie de copt si apoi ne apucam sa facem blatul. 11 abusuri ( 5 albusuri sunt de la crema cu ness) cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare. 6 galbenusuri cu 10 linguri de zahar le mixam pana...
Pregatim aluatul cu o zi inainte. Osanza o dam prin masina de tocat cu sita mai mare.Amestecam osanza cu 4 linguri de faina. Intr-un castron cernem 1 kg de faina, adaugam sarea, uleiul, otetul si incepem sa amestecam, adaugam apa calduta , putin cate putin si incepem sa framantam pana obtinem un...
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul si vanilia bourbon le mixam pana se albesc, apoi adaugam laptele, omogenizam. Cernem faina amestecata cu praful de copt peste mixtul de mai sus, omogenizam. Incorporam albusurile batute...
Blat:Separam albusurile de galbenusuri. batem albusurile cu un praf desare pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam bine, topim margarina si o adaugam peste galbenusuri , mixam foarte bine, apoi adaugam faina si praful de copt cernute, omogenizam.Apoi adaugam nucile...
Blat : Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana acesta s-a topit.Intr-o craticioara cu fundul dublu am pus untul si ciocolata sa se topeasca, dupa ce s-a topit a turnat peste...
Mai intai pregatim Creme Ole, intr-un castron punem frisca lichida, smantana dulce, zaharul pudra si plicul cu creme ole si cu ajutorul mixerului obtinem o crema spumoasa, daca ni se pare prea densa mai adaugam lapte.
Apoi preparam frisca, smantana dulce, zaharul pudra si laptele le...
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Zaharul cu apa pe foc pana incepe sa fiarba, 2-3 clocote. Apoi turnam siropul peste galbenusuri si mixam pana obtinem o spuma, adaugam untul moale si continuam s amixam. Adaugam...
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Incepem sa punem zaharul, cate 2 linguri, mixam cca 10 min, continuam asa pama terminam zaharul, apoi adaugam amidonul, mixam 5-6 min, la final adaugam otetul si mai mixam 5-6 min. Tava de la aragaz o tapetam cu hartie de...
Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le frecam pana ce zaharul se topeste, adaugam nuca macinata si faina si omogenizam, apoi adaugam albusurile. Le incorporam cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma de tort ( 28 cm) cu...
Toate ingredientele le scoatem de seara pe masa de lucru, sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron incapator cernem faina. Separat drojdia cu o lingura de zahar si 2 linguri de lapte caldut, le omogenizam. Intr-un castron oparim 3 linguri de faina cu lapte clocotit si amestecam...
Mai intai mergem la cules de muguri de brad pe carerile padurii, care inca mai exista pe ici pe colo. Apoi spalam bine sub jet de apa de diversele impuritati, Luam o oala mare punem mugurii de brad, adaugam apa si punem la fiet la foc domol, cannd incepe sa clocoteasca , lasam cca 30 min sa...
Blat: Intr-o craticioara am pus galbenusurile cu zaharul si ciocolata si le-am topit pe baie de abur, apoi am transferat totul intr-un castron, am lasat sa se raceasca cca 20 min si am mixat bine. Separat albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Am adaugat peste...
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam bine, adaugam smantana si omogenizam. Separat topim margarina si o lasam 10 min sa se racesca apoi o incorporam in galbenusuri. Adaugam faina cernuta, cacaoa si praful de copt, omogenizam...
Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bina, adaugam zaharul si continuam sa mixam bine, apoi adaugam nuca macinata si faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie, amestecam cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma de tort ( 28 cm) cu hartie de copt, turnam compozitia si dam...
Fursecuri : Este compozitia de la piscoturile de sampanie doar ca le-am dat alta forma. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza bine pana obtinem o bezea tare, se adauga si vanilia, apoi se incorporeaza galbenusurile, cu ajutorul unei linguri de...
Intr-un castron punem albusurile cu un praf de srae si le mixam bine, pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana ce zaharul se topeste si obtinem o bezea ferma. Adaugam galbenusurile si amestecam usor sa le incorporam, cernem faina si o...
Tort 47
Mai intai pregatim siropul ca sa se raceasca cat timp facem crema. Punem zaharul sa se caramelizeze, adaugam apa, cu grija sa nu ne oparim, apoi lasam sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat.Lasam la racit si ne apucam de crema. Pregatim firsca, am avut o smantana foarte grasa cu peste 30%...
Tort Victor
Luam forma de tort cu inel detasabil si o imbracam cu folie alimentara. Punem in robot biscuitii,piscoturile si le maruntim, adaugam praful ce crema, amestecam si apoi turnam untul topit si omogenizam. Amestecul obtinut in punem in forma si presam bine pe toata suprafata formei.Biscuitii...
Desert rapid
Pregatim rapid aluatul de clatite, inghetata e de la magazin, nu m-am complicat eu sa o pregatesc....Intr-un castron punem ouale, adaugam sarea si uleiul si amestecam bine, apoi punem zaharul si amestecam pana se topeste, peste punem nuca macinata si faina si apoi subtiem cu lapte. Punem pe foc...
Prajitura cu cirese (plimbate)
Am folosit o forma de ceramica rotunda, am udat forma si am pus hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am mixat...
Gogosele cu dovlecel si smantana
Se rade dovlecelul, se stoarce de zeama. Intr-un castron se pune dovlecelul ras, se adauga sarea, ouale, zaharul si smantana si se amesteca bine, apoi se adauga faina si se omogenizeaza. Se pune uleiul in tigaie si se lasa la incins, apoi cu ajutorul unei lingure luam din compozitie si punem in...
Gogosi rapide
Intr-un castron incapator punem iaurtul, cele 2 oua, sarea, zaharul vanilat, zaharul bourbon si coaja de portocala si omogenizam, apoi adaugam faina cernuta si praful de copt, amestecam bine s anu formam cocoloase. Punem tigaia wok pe foc o lasam sa se incinga, adaugam uleiul, mai lasam...
Mini prajituri cu nuca, visine si ciocolata
Pentru aceste prajiturele am folosit forme de silicon in care am pus hartiute pentru briose. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am incorporat nucata taiata grosier. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul. Am topit margarina si apoi am...
Prajitura cu caise
Mai intai pregati tava cu hartie de copt, tava cu dimensiunile de 24/36 cm.Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare.Galbenusurile cu vanilia bourbon, zeama de lamaie si uleiul le amestecam bine, apoi le...
Desert chec combinat
Mai intai tapetam 2 tavi de cozonac cu hartie de copt, sa le avem pregatite cand compozitia este gata. Separam galbenusurile de albus. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile cu zaharul vanilat si uleiul le mixam, apoi le...
Gem de caise cu zahar gelifiant
Am cumparat caise foarte coapte, le-am luat coaja si scos samburii si am adaugat zaharul, apoi le-am pasat foarte bine. Am pus cratita pe foc, la foc mic si am lasat sa dea in clocot, am luat spuma si am mai lasat sa fiarba cca 10 min. Am spalat si uscat bine borcanele apoi le-am umplut cu gemul...
Prajitura Bunica Milica
Blat. Pregatim blatul cu o seara inainte. Am folosit o tava cu dimensiunea de 24/36 cm. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea tare. Fierbem apa si o turnam...
Cozonac fara framantare
Mai intai topim untul si-l lasam la racit. In laptele caldut dizolvam drojdia uscata, adaugam vanilia si lasam 5 min , transferam intr-un vas mai spatios, adaugam galbenusurile de ou, zaharul si coaja de lamaie si amestecam bine, apoi incorporam si untul topit, la final adaugam faina toata si...
Prajitura rasturnata cu visine si sos de ciocolata
Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 24/36 cm, apoi asezam visinele si nucata taiata grosier si presaram 2 linguri de zahar, apoi ne apucam de blat.Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare, Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,...
Dulceata cu cirese de padure
Mai intai spalam ciresele, coditele le punem deoparte si le uscam, au efecte terapeutice in diverse afectiuni. Cozile de cireşe sunt recunoscute drept unele dintre cele mai eficiente diuretice naturale, calitate ce le recomandă ca adjuvant în zeci de boli.Reumatismul, guta, cistita, tusea...
Tort cu nuci, migdale si crema cu ness ( Reteta cu nr.900 )
Blat : Am folosit o forma de tort detasabila cu diametrul de 28 cm. Tapetam forma cu hartie de copt si apoi ne apucam sa facem blatul. 11 abusuri ( 5 albusuri sunt de la crema cu ness) cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare. 6 galbenusuri cu 10 linguri de zahar le mixam pana...
Ochelari pentru picnic
Pregatim aluatul cu o zi inainte. Osanza o dam prin masina de tocat cu sita mai mare.Amestecam osanza cu 4 linguri de faina. Intr-un castron cernem 1 kg de faina, adaugam sarea, uleiul, otetul si incepem sa amestecam, adaugam apa calduta , putin cate putin si incepem sa framantam pana obtinem un...
Pancake a la`Jamie Oliver
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul si vanilia bourbon le mixam pana se albesc, apoi adaugam laptele, omogenizam. Cernem faina amestecata cu praful de copt peste mixtul de mai sus, omogenizam. Incorporam albusurile batute...
Prajitura Madalina
Blat:Separam albusurile de galbenusuri. batem albusurile cu un praf desare pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam bine, topim margarina si o adaugam peste galbenusuri , mixam foarte bine, apoi adaugam faina si praful de copt cernute, omogenizam.Apoi adaugam nucile...
Prajitura ''de joi, dupa ploi''
Blat : Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana acesta s-a topit.Intr-o craticioara cu fundul dublu am pus untul si ciocolata sa se topeasca, dupa ce s-a topit a turnat peste...
Desert rapid cu capsuni
Mai intai pregatim Creme Ole, intr-un castron punem frisca lichida, smantana dulce, zaharul pudra si plicul cu creme ole si cu ajutorul mixerului obtinem o crema spumoasa, daca ni se pare prea densa mai adaugam lapte. Apoi preparam frisca, smantana dulce, zaharul pudra si laptele le...
Prajitura cu mot...
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Zaharul cu apa pe foc pana incepe sa fiarba, 2-3 clocote. Apoi turnam siropul peste galbenusuri si mixam pana obtinem o spuma, adaugam untul moale si continuam s amixam. Adaugam...
Pavlova cu ciocolata si capsuni
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Incepem sa punem zaharul, cate 2 linguri, mixam cca 10 min, continuam asa pama terminam zaharul, apoi adaugam amidonul, mixam 5-6 min, la final adaugam otetul si mai mixam 5-6 min. Tava de la aragaz o tapetam cu hartie de...
Tort Paste 2016
Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le frecam pana ce zaharul se topeste, adaugam nuca macinata si faina si omogenizam, apoi adaugam albusurile. Le incorporam cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma de tort ( 28 cm) cu...
Cozonac Paste 2016
Toate ingredientele le scoatem de seara pe masa de lucru, sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron incapator cernem faina. Separat drojdia cu o lingura de zahar si 2 linguri de lapte caldut, le omogenizam. Intr-un castron oparim 3 linguri de faina cu lapte clocotit si amestecam...
Sirop din muguri de brad
Mai intai mergem la cules de muguri de brad pe carerile padurii, care inca mai exista pe ici pe colo. Apoi spalam bine sub jet de apa de diversele impuritati, Luam o oala mare punem mugurii de brad, adaugam apa si punem la fiet la foc domol, cannd incepe sa clocoteasca , lasam cca 30 min sa...
Prajitura cu ciocolata si frisca
Blat: Intr-o craticioara am pus galbenusurile cu zaharul si ciocolata si le-am topit pe baie de abur, apoi am transferat totul intr-un castron, am lasat sa se raceasca cca 20 min si am mixat bine. Separat albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Am adaugat peste...
Mini chec cu smantana si nuca
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam bine, adaugam smantana si omogenizam. Separat topim margarina si o lasam 10 min sa se racesca apoi o incorporam in galbenusuri. Adaugam faina cernuta, cacaoa si praful de copt, omogenizam...
Tort Gabriela
Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bina, adaugam zaharul si continuam sa mixam bine, apoi adaugam nuca macinata si faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie, amestecam cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma de tort ( 28 cm) cu hartie de copt, turnam compozitia si dam...
Fursecuri cu crema de unt
Fursecuri : Este compozitia de la piscoturile de sampanie doar ca le-am dat alta forma. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza bine pana obtinem o bezea tare, se adauga si vanilia, apoi se incorporeaza galbenusurile, cu ajutorul unei linguri de...
Piscoturi de sampanie
Intr-un castron punem albusurile cu un praf de srae si le mixam bine, pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana ce zaharul se topeste si obtinem o bezea ferma. Adaugam galbenusurile si amestecam usor sa le incorporam, cernem faina si o...