Se spala prapurul si se lasa in apa rece.
Se spala maruntaiele in citeva ape, se oparesc scurt intr-o apa clocotita.
Se fierb in apa cu un praf de sare 30 de minute de la primul clocot, se scot.
Daca s-au racit, se toaca marunt din cutit (unii le toaca la masina, dar iese pateu, nu...
Trei galbenusuri se amesteca bine cu 100 gr margarina topita si racita. Se adauga zaharul pudra si 100 ml lapte, apoi faina amestecata cu pliculetele de garant. Se framanta bine adaugand si restul de lapte. Se lasa la dospit pentru 15-20 de minute.
Folosesc pentru prima data garantul pentru...
Se dezoseaza pulpa si se taie, astfel incit suprafata sa fie cit mai mare. In carne se fac intepaturi cu cutitul in care se introduc feliute de usturoi. Pe partea opusa, pe suprafata de carne, se presara rozmarin uscat (sau alte mirodenii). Se toaca fin ceapa verde, mararul, patrunjelul.
Se...
In mijlocul gramajoarei de faina facem o scobitura. Dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar si 2 de lapte. Apoi turnam in scobitura si amestecam cu putina faina, acoperim cu un servet si lasam 10 minute la loc cald sa creasca.
Adaugam treptat restul de lapte, zaharul, untul la temperatura...
Se pun ceapa si usturoiul la gatit intr-o cratita in putin ulei de masline. Cind este caltita ceapa se adauga spanacul. Se lasa la fiert pina scade putin zeama. Se adauga orezul, se condimenteza cu baza mirodenia si se las la fiert. Cind este fiert orezul se ia de pe foc si se adauga putina sare...
O reteta care se perepara foarte usor: se curata bine puiul , se spala si se pune la macerat in bere pentru o ora.
Se repartizeaza pe tava un strat de sare , puiul se unge cu ulei pe din afara, si inauntrul lui, se aseaza pe sarea de pe tava, se acopera cu bine cu sare bine, cum este aratat...
Se framanta un aluat din faina, drojdie, ulei de masline, sare si apa si se lasa la dospit o ora. Se rup din aluat 2 bucatele. Una dintre ele se framanta bine cu boia, iar cealalta cu praf de rozmarin din plic, pana prind culori frumoase. Se intind doua foi si se taie fasii, care apoi se...
Preparare: Fierbeti timp de 5 minute, in 100 ml apa, lamiia curatat de coaja, taiata felii, impreuna cu coaja de portocala rasa. Separat, amestecati pelteaua cu vinul si otetul. Adaugati mustarul, apoi zeama strecurata in care a fiert lamiia. Amestecati bine. Acest sos trebuie turnat caldut...
Incalzim cuptorul la 160 C. Pregatim tava, preferabil din teflon sa nu se prinda prajitura sau o tapetam cu hartie de copt.Amestecam bananele, ouale batute, untul, iaurtul si zaharul pana se omogenizeaza. Amestecam faina si praful de copt, apoi le adaugam in compozitie, si apoi trei sferturi din...
Mode de preparare:
Se curăţă ceapa şi se taie mărunt.
Se taie caşcavalul cubuleţe.
Se toacă pătrunjelul mărunt.
Se separă albuşul de galbenuş.
Se amestecă albuşul, carnea tocată, cimbru, ceapa pătrunjelul, pasta de roşii , piperul şi caşcavalul.
Se mestcă...
Se curata organele de pielite, se taie bucati si tineti-le 30 de minute in apa rece. Apoi puneti carnea la fiert in 4 litri de apa si o lingura rasa de sare. Cind apa incepe sa fiarba, spumuiti de cite ori e cazul. Fierbeti organele la foc mic circa 30 de minute.
Curatati verdeata, spalati-o...
Se taie carnea in bucati potrivite, apoi se spala in multa apa rece.
Incingeti intr-o cratita mare uleiul si puneti bucatile de carne. Se adauga o cescuta de apa si se lasa carnea la inabusit la foc potrivit. Aruncati spuma de cite ori e cazul.
Curatati ceapa si usturoiul, scurgeti-le de...
Se spala pulpa, se curata de pielite si se scurge de apa. Se sterge intr-un servet, se unge cu ulei, se presara cu sare, piper, cimbru si coriandrul macinat. Se aseaza intr-o tava adinca si se adauga vinul, uleiul, foile de dafin, salvia si rozmarinul. Ceapa se taie in 4 si se pune in tava...
Se curata merele , se taie in 4 bucati si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, peste mere presaranduse zaharul si zaharul vanilat, apoi margarina taiata fulgisori. Se introduce la cuptor la 180 grade, cuptorul gata incalzit.
La blat, se amesteca albusurile cu 6 linguri de apa si se...
Se framanta aluatul si se lasa 30 de minute la frigider. Intre timp se curata merele si se taie cubulete. Se pun la calit, adaugand zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Dupa ce se inmoaie merele, se adauga pesmetul si se lasa la racit.
Se intinde aluatul si se decupeaza forme rotunde, de...
Se bate frisca lichida pana se intareste dupa care se adauga branza mascarpone si zaharul si se mai bat pana se formeaza o crema consistenta.
Fructele se decongeleaza si se pun pe foc impreuna cu zaharul si amidonul cateva minute pana se ingroasa putin.
Se aseaza foaia de prajitura in tava...
Se da prin masina de tocat pieptul de pui, cepele, morocvul. Se toaca marunt verdeata, dupa care se amesteca toate ingredientele. Se potriveste de sare. Se pune uleiul la incins, iar chiftele se pun la prajit cu ajutorul unei linguri. Pofta buna!
Albusurile se freaca cu zaharul, adaugat treptat, pana devin foarte tari, iar galbenusurile cu ulei. Apoi se amesteca toate ingredientele, adaugate treptat. Se toarna jumatate de compozitie in 2 tavi, iar in cealalta jumatate se adauga cacao dupa care se toarna si aceasta in cele 2 tavi. Se pun...
Se separa albusul de galbenus, se presara cu un praf de sare, si se bate spuma, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilinat si se bate in continuare pana nu mai cade din vas.
Se adauga galbenusurile pe rand amestecand de jos in sus, apoi se adauga faina treptat continuand amestecarea de jos...
Se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care incet punem uleiul si apa. Albusul dupa ce a fost batut cu zaharul il punem in aluat cu faina. Aluatul se imparte in 2 parti : una ramane asa, alba, iar in cealalata punem 2 linguri de cacao (dupa culoare).
Crema: 3 plicuri praf de budinca, se...
Somonul crud, proaspat, se spala, se pune intr-un vas si se stropeste din belsug cu zeama de lime , cu sare si piper. Se lasa 12 ore la frigider. Poate si servit pe pat de rucola, cu piine prajita, etc.
Se spala crevetii si se calesc in usturoi citeva minute, apoi se adauga paharul cu vin si se lasa la fiert citeva minute. Apoi se adauga supa de peste (se obtine prin fierberea pestelui cu legumele). Se adauga dupa gust patrunjel, chili, sare si piper.
Se pun ceapa si usturoiul la calit in ulei de masline, apoi, cind s-au inmuiat, carnea si amestecam. Adaugam supa de legume, condimentam si lasam sa fiarba la foc potrivit. Cind carnea e bine patrunsa se adauga vinul si amesteca pina scade foarte mult. La final punem...
Intai se face umplutura: se calesc ceapa cu morcovul, usturoiul, se adauga condimentele, sarea,1 ceasca apa si soia si se lasa sa fiarba15 minute la foc mic. Intr-o tava mare se aseaza jumatate din macaroanele fierte, se adauga umplutura, restul de macaroane iar deasupra sosul Bechamel. Se lasa...
Se fierbe spanacul un clocot, pana se inmoaie. Se ia cu spumiera si cand se racoreste se taie. Se prajeste ceapa, dupa care se pune 1 lingura bulion. Se adauga spanacul si zeama in care a fiert acesta. Se pune Delikat si zeama de lamaie dupa gust. POFTA BUNA!
Reteta trimisa de Ramona Drosu...
Se fierb cartofii in coaja, se curata si apoi se dau prin masina de tocat. Separat se fierbe orezul,ceapa se toaca si se caleste. Se amesteca ceapa cu cartofii si orezul, se adauga bulionul, patrunjelul, mararul, sarea, piperul. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii si se dau la cuptor, intr-o...
Se spala rosiile, se taie de un deget grosime, se presara cu sare si se lasasa se scurga de zeama pe un tocator din lemn. Se trec prin faina si se prajesc in ulei incins. Se piseaza usturoiul si se freaca cu putina sare si ulei. Se toarna peste feliile de rosii putin mujdei si se presara...
Se toaca ceapa si se inabusa in ulei.Se adauga apa,ardeiul taiat inele si rosiile taiate rondele fine si se lasa se inmoaie.Separat se fierbe orezul,se scurge si se adauga peste legume impreuna cu patrunjelul tocat.Se mai la sa la fiert 10 min si se adauga sarea.Apoi se baga la cutor pentru 15...
Se curata ciupercile se fierb si se toaca, se amesteca cu faina sarea si piperul. Se formeaza galusti pe care le fierbem in apa clocotita cu sare. Cat fierb ,se pregateste sosul. Ceapa se taie marunt se caleste, apoi se toarna rosiile decojite si pasate. Se pune sare si piper si se lasa sa fiarba...
Se amesteca merele rase cu zaharul,faina ,nuca si bicarbonatul stins cu otet si se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Se coace la foc potrivit timp de 30 de minute.In acest timp se pregateste glazura:se freaca margarina cu zaharul,se adauga cacao si apa si se fierb la foc mic...
Drob de miel a la Radu Anton Roman
Se spala prapurul si se lasa in apa rece. Se spala maruntaiele in citeva ape, se oparesc scurt intr-o apa clocotita. Se fierb in apa cu un praf de sare 30 de minute de la primul clocot, se scot. Daca s-au racit, se toaca marunt din cutit (unii le toaca la masina, dar iese pateu, nu...
Melci cu rahat si miere
Trei galbenusuri se amesteca bine cu 100 gr margarina topita si racita. Se adauga zaharul pudra si 100 ml lapte, apoi faina amestecata cu pliculetele de garant. Se framanta bine adaugand si restul de lapte. Se lasa la dospit pentru 15-20 de minute. Folosesc pentru prima data garantul pentru...
Rulada din carne de miel
Se dezoseaza pulpa si se taie, astfel incit suprafata sa fie cit mai mare. In carne se fac intepaturi cu cutitul in care se introduc feliute de usturoi. Pe partea opusa, pe suprafata de carne, se presara rozmarin uscat (sau alte mirodenii). Se toaca fin ceapa verde, mararul, patrunjelul. Se...
Iepurasi coconasi de Pasti
In mijlocul gramajoarei de faina facem o scobitura. Dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar si 2 de lapte. Apoi turnam in scobitura si amestecam cu putina faina, acoperim cu un servet si lasam 10 minute la loc cald sa creasca. Adaugam treptat restul de lapte, zaharul, untul la temperatura...
Orez cu spanac
Se pun ceapa si usturoiul la gatit intr-o cratita in putin ulei de masline. Cind este caltita ceapa se adauga spanacul. Se lasa la fiert pina scade putin zeama. Se adauga orezul, se condimenteza cu baza mirodenia si se las la fiert. Cind este fiert orezul se ia de pe foc si se adauga putina sare...
Pui la cuptor cu sare
O reteta care se perepara foarte usor: se curata bine puiul , se spala si se pune la macerat in bere pentru o ora. Se repartizeaza pe tava un strat de sare , puiul se unge cu ulei pe din afara, si inauntrul lui, se aseaza pe sarea de pe tava, se acopera cu bine cu sare bine, cum este aratat...
Cufarul cu surprize si floarea nebuna :)
Se framanta un aluat din faina, drojdie, ulei de masline, sare si apa si se lasa la dospit o ora. Se rup din aluat 2 bucatele. Una dintre ele se framanta bine cu boia, iar cealalta cu praf de rozmarin din plic, pana prind culori frumoase. Se intind doua foi si se taie fasii, care apoi se...
Sosuri pentru carnea de miel
Preparare: Fierbeti timp de 5 minute, in 100 ml apa, lamiia curatat de coaja, taiata felii, impreuna cu coaja de portocala rasa. Separat, amestecati pelteaua cu vinul si otetul. Adaugati mustarul, apoi zeama strecurata in care a fiert lamiia. Amestecati bine. Acest sos trebuie turnat caldut...
Chec cu banane si migdale
Incalzim cuptorul la 160 C. Pregatim tava, preferabil din teflon sa nu se prinda prajitura sau o tapetam cu hartie de copt.Amestecam bananele, ouale batute, untul, iaurtul si zaharul pana se omogenizeaza. Amestecam faina si praful de copt, apoi le adaugam in compozitie, si apoi trei sferturi din...
Melcisori cu carne
Mode de preparare: Se curăţă ceapa şi se taie mărunt. Se taie caşcavalul cubuleţe. Se toacă pătrunjelul mărunt. Se separă albuşul de galbenuş. Se amestecă albuşul, carnea tocată, cimbru, ceapa pătrunjelul, pasta de roşii , piperul şi caşcavalul. Se mestcă...
Drob de miel
Se curata organele de pielite, se taie bucati si tineti-le 30 de minute in apa rece. Apoi puneti carnea la fiert in 4 litri de apa si o lingura rasa de sare. Cind apa incepe sa fiarba, spumuiti de cite ori e cazul. Fierbeti organele la foc mic circa 30 de minute. Curatati verdeata, spalati-o...
Stufat de miel
Se taie carnea in bucati potrivite, apoi se spala in multa apa rece. Incingeti intr-o cratita mare uleiul si puneti bucatile de carne. Se adauga o cescuta de apa si se lasa carnea la inabusit la foc potrivit. Aruncati spuma de cite ori e cazul. Curatati ceapa si usturoiul, scurgeti-le de...
Pulpa de miel la cuptor
Se spala pulpa, se curata de pielite si se scurge de apa. Se sterge intr-un servet, se unge cu ulei, se presara cu sare, piper, cimbru si coriandrul macinat. Se aseaza intr-o tava adinca si se adauga vinul, uleiul, foile de dafin, salvia si rozmarinul. Ceapa se taie in 4 si se pune in tava...
Prajitura Dana cu kiwi
Se curata merele , se taie in 4 bucati si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, peste mere presaranduse zaharul si zaharul vanilat, apoi margarina taiata fulgisori. Se introduce la cuptor la 180 grade, cuptorul gata incalzit. La blat, se amesteca albusurile cu 6 linguri de apa si se...
Palarioare cu mere
Se framanta aluatul si se lasa 30 de minute la frigider. Intre timp se curata merele si se taie cubulete. Se pun la calit, adaugand zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Dupa ce se inmoaie merele, se adauga pesmetul si se lasa la racit. Se intinde aluatul si se decupeaza forme rotunde, de...
Prajitura Danutz
Se bate frisca lichida pana se intareste dupa care se adauga branza mascarpone si zaharul si se mai bat pana se formeaza o crema consistenta. Fructele se decongeleaza si se pun pe foc impreuna cu zaharul si amidonul cateva minute pana se ingroasa putin. Se aseaza foaia de prajitura in tava...
Chiftelute din carne de pui
Se da prin masina de tocat pieptul de pui, cepele, morocvul. Se toaca marunt verdeata, dupa care se amesteca toate ingredientele. Se potriveste de sare. Se pune uleiul la incins, iar chiftele se pun la prajit cu ajutorul unei linguri. Pofta buna!
Chec cu cacao
Albusurile se freaca cu zaharul, adaugat treptat, pana devin foarte tari, iar galbenusurile cu ulei. Apoi se amesteca toate ingredientele, adaugate treptat. Se toarna jumatate de compozitie in 2 tavi, iar in cealalta jumatate se adauga cacao dupa care se toarna si aceasta in cele 2 tavi. Se pun...
Rulada cu banane
Se separa albusul de galbenus, se presara cu un praf de sare, si se bate spuma, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilinat si se bate in continuare pana nu mai cade din vas. Se adauga galbenusurile pe rand amestecand de jos in sus, apoi se adauga faina treptat continuand amestecarea de jos...
Chec alb/negru
Se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care incet punem uleiul si apa. Albusul dupa ce a fost batut cu zaharul il punem in aluat cu faina. Aluatul se imparte in 2 parti : una ramane asa, alba, iar in cealalata punem 2 linguri de cacao (dupa culoare). Crema: 3 plicuri praf de budinca, se...
Somon marinat
Somonul crud, proaspat, se spala, se pune intr-un vas si se stropeste din belsug cu zeama de lime , cu sare si piper. Se lasa 12 ore la frigider. Poate si servit pe pat de rucola, cu piine prajita, etc.
Supa de creveti
Se spala crevetii si se calesc in usturoi citeva minute, apoi se adauga paharul cu vin si se lasa la fiert citeva minute. Apoi se adauga supa de peste (se obtine prin fierberea pestelui cu legumele). Se adauga dupa gust patrunjel, chili, sare si piper.
Cannelloni con carne
Se pun ceapa si usturoiul la calit in ulei de masline, apoi, cind s-au inmuiat, carnea si amestecam. Adaugam supa de legume, condimentam si lasam sa fiarba la foc potrivit. Cind carnea e bine patrunsa se adauga vinul si amesteca pina scade foarte mult. La final punem...
Musaca de macaroane cu soia
Intai se face umplutura: se calesc ceapa cu morcovul, usturoiul, se adauga condimentele, sarea,1 ceasca apa si soia si se lasa sa fiarba15 minute la foc mic. Intr-o tava mare se aseaza jumatate din macaroanele fierte, se adauga umplutura, restul de macaroane iar deasupra sosul Bechamel. Se lasa...
Mincarica de spanac cu bulion
Se fierbe spanacul un clocot, pana se inmoaie. Se ia cu spumiera si cand se racoreste se taie. Se prajeste ceapa, dupa care se pune 1 lingura bulion. Se adauga spanacul si zeama in care a fiert acesta. Se pune Delikat si zeama de lamaie dupa gust. POFTA BUNA! Reteta trimisa de Ramona Drosu...
Ardei umpluti cu cartofi si orez
Se fierb cartofii in coaja, se curata si apoi se dau prin masina de tocat. Separat se fierbe orezul,ceapa se toaca si se caleste. Se amesteca ceapa cu cartofii si orezul, se adauga bulionul, patrunjelul, mararul, sarea, piperul. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii si se dau la cuptor, intr-o...
Rosii prajite de post
Se spala rosiile, se taie de un deget grosime, se presara cu sare si se lasasa se scurga de zeama pe un tocator din lemn. Se trec prin faina si se prajesc in ulei incins. Se piseaza usturoiul si se freaca cu putina sare si ulei. Se toarna peste feliile de rosii putin mujdei si se presara...
Mincarica de orez cu legume
Se toaca ceapa si se inabusa in ulei.Se adauga apa,ardeiul taiat inele si rosiile taiate rondele fine si se lasa se inmoaie.Separat se fierbe orezul,se scurge si se adauga peste legume impreuna cu patrunjelul tocat.Se mai la sa la fiert 10 min si se adauga sarea.Apoi se baga la cutor pentru 15...
Galusti de ciuperci cu sos de rosii
Se curata ciupercile se fierb si se toaca, se amesteca cu faina sarea si piperul. Se formeaza galusti pe care le fierbem in apa clocotita cu sare. Cat fierb ,se pregateste sosul. Ceapa se taie marunt se caleste, apoi se toarna rosiile decojite si pasate. Se pune sare si piper si se lasa sa fiarba...
Prajitura cu mere si glazura de ciocolata
Se amesteca merele rase cu zaharul,faina ,nuca si bicarbonatul stins cu otet si se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Se coace la foc potrivit timp de 30 de minute.In acest timp se pregateste glazura:se freaca margarina cu zaharul,se adauga cacao si apa si se fierb la foc mic...