La noi, popular pentru gatit este uleiul de foarea soarelui, dar alaturi de el exista si altele, care pot reprezenta o buna alternativa.
Uleiul de masline extravirgin - este bogat in grasimi mononesaturate, cele care scad colesterolul rausi ridica nivelul colesterolului bun HDL in...
Daca pe vremea bunicilor nostri faina era cea de malai sau cea alba, de grau, proaspat macinata la moara, in prezent, pe piata exista o multime de sortimente. Tu ce faina preferi?
Faina integrala de grau - comparativ cu faina alba, aceasta contine mai multe vitamine si minearale, dar si...
Este obligatoriu sa ba spalti pe maini inainte de a atinge orice fel de produs alimentar.
Este obligatoriu sa spalati fructele si legumele inainte de utilizare.
Suprafetele de lucru si plansetele de taiat trebuie pastrate curate; este obligatoriu sa aveti plansete separate pentru...
Iti aduci aminte ce te invata bunica in copilarie? Ca e bine sa mananci mere....rosii sau orice alte fruscte sau legume cu bujori in obraji?
Ceea ce nu stia bunica este ca fructele si legumele rosii, in afara ca sunt pur si simplu sanatoase si atragatoare, sunt si un adevarat zacamant de...
Un numar mai mic de 9 ore de somn zilnic provoaca riscul de obezitate la copii.
O alimentatie dezechilibrata, precum si lipsa activitatilor de miscare au condus la cresterea acestei rate in centrul si sudul Europei, in comparatie cu alte tari precum Belgia, Danemarca si Suedia....
Provenind din Asia tropicala, busuiocul este o planta sensibila la frig si umezeala, preferand temperaturile crescute si clima uscata.
Se incadreaza in categoria plantelor complexe, utilizabile atat in gastronomie cat si in medicina sau aromaterapie, datorita uleiurilor esentiale pe care le...
Din familia CAPSICUM , ardeii iuti, sub denumirea lor initiala de CHILI, sunt de mai multe specii si dimensiuni.
Christofor Columb, se pare, a fost cel care i-a supranumit ARDEI dupa asemanarea la culoare si forma cu ardeii kapia. Chili se consuma proaspetisau uscati, iar...
In lunile iulie si august, cand e caldura mai mare, orice amator are motive serioase de a lua la picior pietele si standurile de fructe si legume de sezon.
La fiecare pas ne imbie caisele, piersicile, si nectarinele, visinele si rosiile de toate culorile, pepenele si vinetele apetisante....
Top 5 uleiuri bune la gatit
La noi, popular pentru gatit este uleiul de foarea soarelui, dar alaturi de el exista si altele, care pot reprezenta o buna alternativa. Uleiul de masline extravirgin - este bogat in grasimi mononesaturate, cele care scad colesterolul rausi ridica nivelul colesterolului bun HDL in...
Faina, pe alese!
Daca pe vremea bunicilor nostri faina era cea de malai sau cea alba, de grau, proaspat macinata la moara, in prezent, pe piata exista o multime de sortimente. Tu ce faina preferi? Faina integrala de grau - comparativ cu faina alba, aceasta contine mai multe vitamine si minearale, dar si...
Reguli de siguranta si norme de igiena in bucatarie
Este obligatoriu sa ba spalti pe maini inainte de a atinge orice fel de produs alimentar. Este obligatoriu sa spalati fructele si legumele inainte de utilizare. Suprafetele de lucru si plansetele de taiat trebuie pastrate curate; este obligatoriu sa aveti plansete separate pentru...
Beneficiile fructelor si legumelor rosii!
Iti aduci aminte ce te invata bunica in copilarie? Ca e bine sa mananci mere....rosii sau orice alte fruscte sau legume cu bujori in obraji? Ceea ce nu stia bunica este ca fructele si legumele rosii, in afara ca sunt pur si simplu sanatoase si atragatoare, sunt si un adevarat zacamant de...
Un corp sanatos este cel care doarme bine!
Un numar mai mic de 9 ore de somn zilnic provoaca riscul de obezitate la copii. O alimentatie dezechilibrata, precum si lipsa activitatilor de miscare au condus la cresterea acestei rate in centrul si sudul Europei, in comparatie cu alte tari precum Belgia, Danemarca si Suedia....
Busuiocul verde
Provenind din Asia tropicala, busuiocul este o planta sensibila la frig si umezeala, preferand temperaturile crescute si clima uscata. Se incadreaza in categoria plantelor complexe, utilizabile atat in gastronomie cat si in medicina sau aromaterapie, datorita uleiurilor esentiale pe care le...
Stiati ca...
Din familia CAPSICUM , ardeii iuti, sub denumirea lor initiala de CHILI, sunt de mai multe specii si dimensiuni. Christofor Columb, se pare, a fost cel care i-a supranumit ARDEI dupa asemanarea la culoare si forma cu ardeii kapia. Chili se consuma proaspetisau uscati, iar...
Mici detalii despre anumite fructe si legume ale sezonului cald.
In lunile iulie si august, cand e caldura mai mare, orice amator are motive serioase de a lua la picior pietele si standurile de fructe si legume de sezon. La fiecare pas ne imbie caisele, piersicile, si nectarinele, visinele si rosiile de toate culorile, pepenele si vinetele apetisante....