O vânătă rămasă neutilizată și refuzul de a umple apartamentul de fum, ca să o coacem. Soluția a venit ușor: rondele cu sos de usturoi și smântână. Prima dată le-am mâncat cu pâine prăjită (a fost destul fumul de la prăjirea pâinii...) dar ce a mai rămas din rondele, le-am mâncat cu piure de cartofi. Au fost și mai bune așa, în a doua variantă.
Deci o idee foarte simplă, rapidă și bună, la urma urmelor, ca să ”salvez” o vânătă aproape în stare de depreciere.
Pentru a pregati aceste Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă sunt necesare urmatoarele ingrediente: vienete, usturoi, condimente.
 
Cum se prepara aceste Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă
Vânăta se spală, se șterge cu un prosop de hârtie absorbantă și se taie în rondele de maxim 1 cm grosime.
Se pun rondelele pe o farfurie și se sărează pe ambele fețe. După 5 minute, se absoarbe apa lăsată cu un prosop de hârtie, se presară celelalte condimente pregătite și se prăjesc în puțin ulei, la foc mic. Se scot rondelele prăjite cu o paletă și se pun pe un platou.
Pentru sos, se pisează fin usturoiul, cu praful de sare și se mixează cu o lingură de ulei, adăugată treptat, ca pentru un mujdei. Când mujdeiul este gata, se adaugă smântâna, se uniformizează și sosul este gata, se poate servi.
Incearca si reteta de Vinete umplute cu legume si branzeturi sau varianta de Rulouri de vinete umplute cu ricotta, un preparat delicios.
Iti recomandam si reteta de Vinete pane cu sos de rosii.
Poftă bună!
1
Rondelele nu trebuie să fie prea groase (ca să se pătrundă) dar nici prea subțiri și trebuie să fie prăjite la foc mic, nu iute.
2
Folosiți ce condimente vă plac.
3
Se pot servi doar cu pâine prăjită și sos de usturoi și smântână, dar și cu un piure de cartofi.