A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert prajitura cu mere

Postat de: caroline in Prajituri

Punem intr-un bol zaharul si ouale si mixam cu ajutorul unui mixer pana ce zaharul este topit. Adaugam apa si mixam in continuare. Punem apoi faina, untul la temperatura camerei si praful de...Citeste continuarea

Desert tortulet cu capsuni si crema...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu praful de sare si zaharul, adaugat pe rand pana devine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se...Citeste continuarea

Prajitura din foietaj cu branza...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se aduce aluatul de foietaj la temperatura camerei. Se taie în dreptunghiuri şi se coc la foc mediu până se rumenesc. Se lasă la răcit.  Pentru jeleu: se pune...Citeste continuarea

Desert tarta cu branza dulce si gem...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se face mai întâi aluatul fraged, chiar și cu o zi înainte. Se mixează zahărul cu: untul, sarea, vanilia și oul până ce se dizolvă complet, după care se...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de alune de...

Postat de: ancutsa in Torturi

  Înainte de a prepara tortul, se spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Eu am dat căpşunile prin puţină ciocolată albă topită, apoi le-am dat la frigider,...Citeste continuarea

Desert negresa cu nuci si cirese

Postat de: Oana in Prajituri

Mixati untul moale cu zaharul pana amestecul devine cremos, apoi adaugati pe rand galbenusurile. Adaugati nuca, esenta de rom si praful de cacao si incorporati usor, apoi mutati compozitia...Citeste continuarea

Aperitiv trei retete de turtite de...

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

1. Turtite de cartofi fierti:   Se dau pe razatoarea cu ochiuri mari cartofii fierti (in coaja) si raciti si cheddar-ul. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron. Se condimenteaza...Citeste continuarea

Desert prajitura Kinder Bueno

Postat de: xana in Prajituri

Intr-o oala amestecam 240 ml de lapte cu laptele condensat si galbenusurile. Punem oala pe foc mediu si amestecam mereu pana se ingroasa. Dam apoi deoparte pana se raceste. Topim ciocolata cu...Citeste continuarea

Desert melci cu rahat

Postat de: xana in Dulciuri

Omogenizam 50 gr din cantitatea de margarina topita si racita impreuna cu 2 galbenusuri. Adaugam apoi zaharul pudra si 50 ml de lapte. Faina o amestecam cu un praf de sare, drojdia si praful de...Citeste continuarea

Smoothie de kiwi, banane si capsuni

Postat de: vasimur in Love Smoothies

Decojim bananele și kiwi și le tăiem bucățele, nu prea mari. Îndepărtăm cotoarele capșunilor și le tăiem tot bucățele mai mici. Fructele astfel pregătite, le punem în...Citeste continuarea

Desert chec cu cirese si glazura roz

Postat de: Oana in Prajituri

Blat : Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul pana obtineti o bezea tare. Bateti galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, cu un tel. Amestecati galbenusurile cu...Citeste continuarea

Supa norvegiana de peste

Postat de: ctlina in Somon

Curatati si taiati bucati cartofii si morcovii. Puneti la fiert zeama de peste, adaugati cartofii, morcovii, ceapa intreaga si prazul si fierbeti totul timp de 10 minute. Taiati pestele...Citeste continuarea

Ciorba acra de pui cu legume si tarhon

Postat de: Adrian2016 in Ciorbe

      Pentru inceput, taiem cubulete legumele spalate si curatate si le punem in oala. Adaugam pieptul de pui si orezul spalat. Punem oala la fiert la foc potrivit.    ...Citeste continuarea

Piept de pui cu legume la cuptor

Postat de: Adrian2016 in Pui

Pentru inceput ceapa curatata si ardeiul le taiem cubulete. Intr-o tigaie punem untul la topit si calim legumele. Cand sunt gata, le punem intr-un vas de yena. Pieptul de pui taiat cubulete...Citeste continuarea

Garnitura de telina la aburi, cu...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Țelina se curăță de coajă, se spală, se taie în forma dorită (eu o tai sub formă de triunghiuri, cu grosimea de 4-5 mm) și se pune să fiarbă la aburi, timp de 15-16 minute. Se...Citeste continuarea

Pulpe de pui la cuptor cu legume

Postat de: Meea in Pui

 Pulpe de pui: Tăiem pentru fiecare pulpe câteva buzunărașe pe care le umplem cu felii de cașcaval. Pentru a prepara sosul, amestecăm toate ingredientele într-un...Citeste continuarea

Desert chec cu cirese

Postat de: caroline in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri.  Punem albusurile intr-un bol si mixam cu ajutorul unui mixer pana acestea se intaresc. Adaugam apoi putin cate putin zaharul, mixand in...Citeste continuarea

Desert Tort Sacher

Postat de: Oana in Torturi

Blat : Mixeaza untul moale cu jumatate din cantitatea de zahar pana devine cremos. Adauga apoi cate un galbenus si vanilia. Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga-le in compozitie....Citeste continuarea

Macrou cu lamaie

Postat de: caroline in Peste

Incepem prin a curata pestele. Taiem capul, coada si il curatam de mate. Il taiem apoi in doua pe lungime si il spalam sub un jet de apa rece.  Intr-un bol amestecam 100 ml ulei de masline...Citeste continuarea

Tocanita de porc cu ciuperci

Postat de: eumimi in Porc

Punem ceapa tocata marunt impreuna cu ciupercile feliate la calit. Separat prajim carnea de porc, iar dupa ce s-a prajit, o adaugam peste ciuperci, adaugam si ardeiul taiat julien, adaugam...Citeste continuarea

Paste cu bacon si ciuperci

Postat de: xana in Paste

Punem intr-o oala apa cu sare la infierbantat pentru paste. Intr-o tigaie larga incinsa, punem putin ulei de masline si baconul taiat fasii. Cand incepe sa se rumeneasca, adaugam ciupercile...Citeste continuarea

Suc verde detox

Postat de: cristeena20 in Bauturi

Spalam marul si il taiem in bucati potrivite, inlaturand semintele. Castravetele se lasa cu coaja si il spalam bine. Eu am ales castraveciori mici, dar puteti folosi indiferent de marime. Lamaia o...Citeste continuarea

Tocanita in sos de vin si pilaf de...

Postat de: trifadalia in Porc

Se da ceapa pe razatoarea cu gauri mari, ardeiul gras se taie felii mici pe care le adaugam intr-o oala la calit, in ulei, timp de 10 minute. Se stinge cu rosiile taiate cubulete, apoi se adauga...Citeste continuarea

Cartofi taranesti la tigaie

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Cartofii se spală, se fierb în coajă, se curăță și se taie cubulețe, după care se rumenesc frumos în tigaie, în ulei suficient. Când s-au rumenit frumos, se...Citeste continuarea

Dulceata din petale de bujori

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Bujorii achiziționați din piață sau culeși din grădină, se spala sub un jet de apă rece, apoi se lasă la uscat în glastră. Petalele se rup cu grijă sau se taie cu foarfeca,...Citeste continuarea

Gustari cu pasta de avocado si ton

Postat de: rocsi_1612 in Ton

Taiati avocado pe jumatate, indeparati samburele, iar avocado il luati din coaja cu ajutorul unei linguri. Il puneti in blender, adaugati usturoiul curatat. Presarati sare, piper, puneti zeama de...Citeste continuarea

Desert Tiramisu

Postat de: xana in Prajituri

Amestecam galbenusurile trecute prin sita cu zaharul pe bain-marie timp de 10-15 minute pana devin o crema groasa si se deschid la culoare. Dam deoparte si lasam la racorit, apoi adaugam...Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de ciocolata...

Postat de: Oana in Torturi

  Blat : Mixati albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pana obtineti o bezea. Bateti apoi galbenusurile cu restul de zahar, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Topiti...Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de mure

Postat de: Oana in Prajituri

 Mixati la bain-marie ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se umfla si se albesc, aproximativ 8 minute. Cerneti deasupra faina, putin cate putin si incorporati cu o spatula....Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de capsuni,...

Postat de: Oana in Prajituri

Pregatiti mai intai crema: amestecati cu un mixer galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi turnati laptele fierbinte si omogenizati cu telul, sa nu se formeze cocoloase. Puneti...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata si capsuni

Postat de: Oana in Prajituri

Pune ciocolata rupta bucati intr-o craticioara impreuna cu untul moale taiat cubulete. Topeste-le la bain-marie pana obtii o crema omogena. Mixeaza ouale intregi cu zaharul cu ajutorul unui...Citeste continuarea

Salata de conopida cu smantana

Postat de: mihaelar63 in Salate

Conopida se spala si se desface in buchete. Puneti la fiert conopida in apa cu sare si bicarbonat timp de 10 minute. Astfel evitati balonarea. Conopida va fi mai bine digerata...Citeste continuarea

Limonada de capsuni

Postat de: amalia01 in Sirop / Compot

Capsunile le cureti de codite si le speli sub jet de apa rece. Pui 5 capsuni mai mici la congelator, pentru a le transforma in "cuburi de gheata". Restul de fructe le blendezi impreuna...Citeste continuarea

Duo creme de capsuni si branza de vaci

Postat de: costi7hector in Dulciuri

Prima crema: Se spala capsunile si se indeparteaza coditele apoi se blendeaza si se amesteca cu 300 g de branza de vaci si jumatate din cantitatea de zahar. A doua crema: Se amesteca restul de...Citeste continuarea

Ficat de iepure cu ceapa verde si...

Postat de: gurita_ta2005 in Iepure

Ficatul se curata, se spala si se pune la prajit un ulei de masline pe ambele parti. Se pune si ceapa verde taiata rondele, condimentele si se lasa cateva minute. Se pune apa, se lasa putin...Citeste continuarea

Dulceata din petale de trandafiri

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Zahărul și apa se pun la fiert la foc iute, într-un vas cu fundul gros, cca. 30 de minute, până se înjumătățește cantitatea. Între timp, petalele de trandafir...Citeste continuarea

Desert tarta cu crema de lamaie si...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se face aluatul fraged pentru tartă. Se mixează bine zahărul cu untul moale, sare, oul și vanilia, până ce se dizolvă complet și conținutul se omogenizează. Se...Citeste continuarea

Desert din quinoa cu jeleu de capsuni

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Quinoa se asaza intr-o strecuratoare si se trece cateva minute sub jet de apa rece sa se clateasca foarte bine. Laptele se pune la foc mic intr-o craticioara impreuna cu fructoza. Adaugam...Citeste continuarea

Desert cozonac de post cu frisca...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Drojdia se zdrobeste intre degete, intr-un castron de plastic incapator. Adaugam sarea si 2 linguri de zahar, amestecam pana se lichefiaza drojdia. Punem frisca vegetala lichida peste...Citeste continuarea

Fidea rapida si Aioli cu sofran

Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mare

Ceapa si usturoiul se taie marunt. Rosiile se toaca, daca sunt intregi. Se decongeleaza fructele de mare, daca este nevoie. Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie mare si se adauga...Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu coacaze...

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Cuptorul se preincalzeste la 175 grade C. Punem intr-un castron ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul vanilat, praful de copt si zaharul. Adaugam apoi apa minerala si uleiul, mixam 5...Citeste continuarea

Chiftele la cuptor cu sos fin de rosii

Postat de: Valclaudia in Porc

Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Carnea tocata se pune intr-un castron. Adaugam feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse bine, oul, usturoiul, cartoful curatat de coaja, spalat, ras...Citeste continuarea

Frigarui de somon cu sos Tzatziki...

Postat de: Satisfyyourcravings in Somon

Castravetele se taie cuburi foarte mici, apoi se amesteca cu usturoiul pisat si restul de ingrediente. Se lasa minim 30 de minute la odihnit.  Pentru tapenade, se indeparteaza samburii...Citeste continuarea

Socata

Postat de: UrsanMihaela in Bauturi

   Se spala florile de soc si se pun pe fundul borcanului.     Se adauga zaharul si sucul de lamaie, plus cojile de lamaie taiate...Citeste continuarea

Desert rulouri fragede cu mac

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Din untul rece, smantana, ou, 2 linguri zahar, un praf de sare si faina proaspat cernuta, framantam aluatul pe care il impachetam in folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin 1 ora....Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu ciuperci si piept...

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia. Intr-un bol se pune faina, sarea, 1...Citeste continuarea

Smoothie cu kiwi, miere si capsuni

Postat de: RODIMUR in Love Smoothies

Se curăță fructele kiwi de coajă, se feliază și se mixează în blender, în 3-4 reprize scurte de câte 4-5 secunde. Se adaugă mierea de albine și se mai mixează 4-5...Citeste continuarea

Ciorba de naut cu fasole galbena

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam ceapa verde, o spalam si o taiem bucatele, apoi o punem la sotat impreuna cu morcovii curatati, spalati si taiati rondele. Adaugam telina trecuta pe razatoarea cu ochuri mici, boabele...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Aluat: se amesteca toate ingredientele si se tine la frigider (aluatul), pana se face crema. Crema: Batonul de vanilie se taie in jumatate, pe lungime si se rad semintele. Batonul curatat se...Citeste continuarea

Desert biscuiti crinkles cu cafea

Postat de: ctlina in Dulciuri

Amestecati zaharul pudra cu faina de migdale. Diluati cafeaua amestecand-o cu oul. Adaugati zaharul cu faina de migdale. Amestecati totul si dati la rece timp de 20 minute....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

ieri la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]