Eclere
Postat de: jolygina in PrajituriSe incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt / margarina si se tapeteaza cu faina o tava de copt. Intr-o cratita, pe foc potrivit, se dau in clocot laptele, apa, sarea, zaharul si unt...Citeste continuarea
Ecler cu doua creme
Postat de: Julie in PrajituriPunem pe foc apa cu uleiul si praful de sare. Cand acestea au dat in fiert se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Se da vasul de pe...Citeste continuarea
Enchiladas cu pui, fasole si porumb
Postat de: laylalala in PuiIncalzeste cuptorul la 200⁰C. Incinge o tigaie, adauga 1 lingura ulei si caleste impreuna ceapa, ardeiul gras, ardeiul iute si 1 catel de usturoi zdrobit timp de 10 minute, pana se inmoaie.Se...Citeste continuarea
Esenta de vanilie facuta in casa
Postat de: Brindusa in Vegan / Raw veganDespica pastaile de vanilie in doua. Taie pastaile in jumatati si pune-le in borcan. Pune vodca peste, astfel incat sa le acopere. Astupa bine borcanul si pune-l in camara sau un dulap mai...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: LALY in DulciuriSe fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca bine,pana se incorporeaza toata faina.Se lasa sa se raceasca si se adauga ouale unul cate unul pana le punem pe toate.Se pun...Citeste continuarea
Elefantel din orez cu masline
Postat de: epurasha2bb in Mancare copiiAm fiert orezul bine, apoi l-am pasat impreuna cu maslinele si putina sare si unt, un praf de cuisoare. Modelam in forma de elefantel si ornam farfuria cu patrunjel, brocoli, capere si lemongrass Citeste continuarea
Escalop a la Zingara
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea se spala , se feliaza si se bate cu bat-snitelul , se condimenteaza cu sare si piper, se da prin faina alba si se prajeste in uleiul incins[ intorcandu-se pe ambele parti ]pana se rumeneste...Citeste continuarea
e vremea"almanahelor"- Salata de...
Postat de: ionix in SalateCartofii se curata de coaja, pastarnacul si morcovii se curata de coaja, telina se curata de coaja si pieptul se curata de piele. Toate cele enumerate se pun impreuna la fiert...Citeste continuarea
Empanada cu brocoli
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriSe fierbe 1 broccoli circa 2 minute, apoi se scurge de apa, si se zrdobeste in bucatele mai mici cu furculita, dar nu prea tare sa nu iasa ca un piure. Cand s-a racit, se amesteca...Citeste continuarea
Estofada (tocanita)-post
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe pun cu uletele de soia in apa care fierbe cu 2 cuburi de zarzavaturi si se lasa sa fieba 15 minute aproximativ,dupa care se scurg si se calesc in ulei cate-va minute Se pune ceapa taiat...Citeste continuarea
Escalop cu sos de rosii
Postat de: miha in VitaCarnea se taie felii, apoi se bate cu ciocanul ca pentru snitele. Faina o amestecam cu sare, piper si boia de ardei. Prin acest amestec tavalim bucatile de carne, pe care le prajim pe ambele...Citeste continuarea
ESCALOP DE PORC CU CIPERCI
Postat de: bitza in PorcCarnea se bate cu ciocanul de snitele,se sareaza,se pipereaza,se trece prin faina si se frige in ulei incins(intr-o cratita mai mare) unde s-a prajit inainte 3 catei de usturoi.Dupa ce s-a fript...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: pusikmea in PrajituriLe pui toate la fiert intr-o tigaie sau ceaun si cand incepe sa fiarba torni dintr-o data FAINA 2 CANI JUMATE amestecand bine pana se omogenizeaza bine apoi dai la rece Lasi sa se raceasca...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: nadina73 in PrajituriSe pun apa ,uleiul si sarea si cand fierbe se ia de pe foc si se pune faina ,dupa care se pun ouale numai cate unu si se amesteca foarte repede pana se incorporeaza toate ouale si se va desprinde...Citeste continuarea
Eclere cu ciocolata
Postat de: silvi0ara in PrajituriSe pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca se toarna toata faina o data si se amesteca repede si bine pana se formeaza o coca...Citeste continuarea
Espanadillas cu umplutura de...
Postat de: adnas54 in Aperitive / GarnituriAm ales piciorusele de la ciuperci, nu numai ca ne mai raman de la ciupercile umplute, ci pentru textura lor. Se toaca marunt si se distuie in unt si ulei de masline pana dispare tot lichidul....Citeste continuarea
Embotido
Postat de: ophelia43 in Mancaruri cu carnese amesteca carnea porc + carnea de vaca, se adauga ceapa piperul rosu piper ardei +conserva carne porc cuburi, stafide lapte praf, si sos marinat + oua taiate si pesmet Se...Citeste continuarea
Escalop de vitel cu ciuperci
Postat de: Oana in VitaCarnea de vitel se taie felii subtiri si se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza, pipereaza, eu am presarat si cimbru uscat. Faina se pune pe o farfurie si se tavalesc snitelele pe ambele...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriSe pune la fiert apa cu uleiul cand da in clocot se adauga faina si se amesteca daca incepe sa se dezlipeste de oala se ia de pe foc. Dupa ce sa racit aluatul se adauga ouale cate unul amestecad...Citeste continuarea
Empanadillas cu nuci si miere
Postat de: sandytza in DulciuriNuca macinata se amesteca cu mierea. Pe jumatate din cercurile de foietaj se pune cam o lingurita plina din nuca preparata . Se indoaie si se preaseaza marginile cu o...Citeste continuarea
Eggplant Parmigiano
Postat de: Anamaria7 in PasteRosiile se decojesc si se taie cubulete mici. Usturoiul taiat feliute subtiri se pune intr-o cratita cu fund gros peste uleiul incins la foc mic. Cand s-a muiat si a capatat o nuanta aurie, se...Citeste continuarea
Eclere cu vanilie
Postat de: sandytza in DulciuriSe prepara mai intai cojile. Se pune uleiul, apa si un pic de sare la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga faina toata odata sa nu se faca cocolosi. Se amesteca bine , apoi se lasa la racit...Citeste continuarea
Ensaimadas cu ciocolata
Postat de: miha in DulciuriFacem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata. Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste...Citeste continuarea
Ecler Lebada cu vanilie
Postat de: leoflori in PrajituriPentru coji : amestecam faina+sare+zahar . Intr-un vas pe foc punem untul +apa pana fierb. Dam deoparte si turnam toata faina amestecand puternic. Punem iar pe...Citeste continuarea
Eclere de casa, reteta celui mai...
Postat de: Lily_Musat in PrajituriIata cum se prepara Eclere de casa, reteta celui mai delicios desert de casa Se pun apa cu uleiul si cu sarea pe foc (flacara mica), iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina amestecand...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: miha in DulciuriPunem apa la fiert impreuna cu unt/margarina si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata o data si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se...Citeste continuarea