laura_n

7

Bucataras
Top-Chef

Focsani

Bucataras din 25.05.2012

RETETE560
PRIETENI359
Retete

Galuste umplute cu prune (gomboti)

In Dulciuri la 10 Sep 2015

Curatam si spalam cartofii si ii punem la fiert. Puteti sa ii spalati si sa ii fierbeti in coaja. Eu ii curat si ii pun 20 minute la copt la aburi. Dupa ce s-au fiert, ii presam cu o furculita, adaugam untul, grisul si ouale batute si mixam rapid pana se omogenizeaza. Adaugam zaharul pudra...

Dovleac copt, umplut cu nuca, si dulceata de cirese amare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

In Slow Cooker la 9 Sep 2015

Spalam bine dovleacul. Il stergem cu un servet de hartie. Ii taiem capacul cu atentie. Il curatam de seminte. Il punem deoparte. Pregatim un mix din nuca prajita, zahar brut (in functie de cat de dulce preferam), ciocolata, condimente.  Conectam aparatul la o sursa de curent. ...

Placinta invartita, cu nuca, ciocolata si sirop de zahar ars la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

In Slow Cooker la 9 Sep 2015

In vasul robotului de tocat, punem miezul de nuca, zaharul cu melasa, ciocolata bucatelita, cuisoarele si taria. Tocam pana devine marunta compozitia. Topim untul. Desfacem pachetul de foi, ungem 3-4 foi cu unt topit, presaram umplutura de nuca, rulam subtire. In vasul aparatului de...

Pui cu lamaie si nuci la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 9 Sep 2015

Conectam slow cooker-ul Crock-Pot  4.7 l Digital la o sursa de curent. Spalam bucatile de pui. Spalam lamaia cu apa fierbinte si cu un burete curat, abraziv. Feliem lamaia. In vasul aparatului asezam feliile de lamaie, punem sare, untul si prazul spalat si feliat. Adaugam putin...

Crumble cu prune si caramel

In Dulciuri la 9 Sep 2015

Intr-un vas, punem faina, sarea si zaharul si amestecam cu o furculita ca sa se distribuie oarecum uniform. Adaugam untul si incepem sa framantam, la mana, pana obtinem un aluat nisipos, dens. Il invelim in folie si il dam la rece. Pregatim un sos de caramel. Punem pe foc, aproximativ 150 gr...

Rosii uscate, conservate in ulei

In Conserve la 9 Sep 2015

Daca doriti sa pregatiti mai multe kilograme, trebuie sa va inarmati cu multa rabdare. Eu am uscat aproximativ 1,5 kg. Din aceasta cantitate, au iesit 3 borcanele de 200 gr. Totul in aproximativ 2 -3 ore. Am uscat 2 tavi odata. Spalam rosiile si le lasam sa se usuce. Pregatim o tava cu hartie...

Zacusca cu dovlecel

In Zacusca la 9 Sep 2015

Spalam si curatam ceapa, morcovii, dovleceii, usturoiul. Rosiile le spalam si le cojim. Daca sunt foarte coapte, se vor decoji usor. Daca nu, puteti sa le opariti un pic cat sa se cojeasca usor. Pregatim o cratita mare, preferabil de tuci, sau cu fund dublu. Tocam ceapa, usturoiul. In...

Rulouri cu dovleac in caramel

In Dulciuri la 9 Sep 2015

Curatam dovleacul de coaja si de seminte. Il taiem bucati mai mici si il dam pe razatoarea mare. Prajim un pic nuca si apoi o tocam grosier. Pregatim o tigaie mare (eu am folosit wok-ul), punem zaharul brut si punem pe foc sa se topeasca. Cand a inceput sa devina lichid, amestecam. Cand s-a...

Mini Pavlova cu crema de iaurt si ciocolata

In Dulciuri la 9 Sep 2015

Spalam ouale. Le separam in albusuri si galbenusuri. Sfatul meu este sa le desfaceti separat intr-un castronel, apoi sa le puneti peste celelalte, in caz ca un ou nu este tocmai ok, sa nu stricati toate ouale separate pana atunci. Asadar, separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile in...

Fursecuri cu cacao si scortisoara

In Dulciuri la 9 Sep 2015

Pastram ingredientele la temperatura camerei minim o ora. Intr-un castron, punem untul, un praf de sare, zaharul brut si amestecam cu un tel. Adaugam oul batut si amestecam in continuare. Adaugam bicarbonatul, laptele, omogenizam, adaugam cacaoa, scortisoara si faina cernuta cu praful de copt...

Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

In Slow Cooker la 9 Sep 2015

Conectam aparatul slow cooker Crock-Pot 4,7 L la o sursa de curent. Spalam pestele si il lasam un pic deoparte. Spalam lamaia cu apa fierbinte si un burete aspru, curat, evident. O feliem. Spalam sparanghelul si il lasam la scurs. Taiem untul cuburi si il punem in vasul aparatului....

Supa crema de ciuperci brune la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

In Slow Cooker la 9 Sep 2015

Curatam si spalam legumele. Le taiem cuburi. Spalam ciupercile si le lasam la scurs intr-o sita. Conectam aparatul Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 l la o sursa de curent. In vasul aparatului punem jumatate din unt, adaugam sare. Punem legumele taiate, mai putin ciupercile. Acoperim si...

Trufe cu caramel, nuca si cacao

In Dulciuri la 14 Aug 2015

Intr-un castron, faramam cu mana piscoturile. Le amestecam cu nuca tocata si adaugam 2-3 linguri caramel, 1 lingura mare cu mascarpone si romul. Amestecam intai cu o lingura, apoi, folosim o manusa de unica folosinta si amestecam cu mana pana devine modelabila compozitia. Pregatim o farfurie,...

Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel

In Dulciuri la 14 Aug 2015

Intr-un castron, punem untul moale, sarea, zaharul, romul, cacaoa. Mixam bine pana devine spumoasa compozitia. Spargem oul, separam galbenusul de albus. Adaugam galbenusul peste compozitia de unt si il incorporam. Adaugam bicarbonatul si laptele, apoi faina in doua transe. Incepem sa framantam...

Tort cu ciocolata si fructe de padure

In Torturi la 6 Aug 2015

Din aceste ingrediente, au rezultat doua torturi, diamentru de 24 cm, respectiv 18 cm. Daca doriti, reduceti cantitatile ca sa rezulte un singur tort.   Mai intai de toate, lasam ingredientele minim 1 ora la temperatura camerei, dar nu mai mult, intrucat este foarte cald. Pregatim...

Conserva de salata de vinete

In Conserve la 27 Iul 2015

Se aleg vinete frumoase, coapte, carnoase. Eu le cam evit pe cele lunguiete. Se coc pe flacara sau la cuptor. Eu le-am copt pe gratar de lemne. Trebuie coapte bine. Dupa ce le coacem, le asezam pe un tocator, le lasam la scurs macar 30 min, apoi le curatam si le asezam intr-o strecuratoare...

Lamai

In Dulciuri la 15 Iul 2015

Intr-un vas, punem untul moale, sarea si zaharul si amestecam cu un tel. Adaugam oul si amestecam pana la incorporare. Spalam cu un burete curat si stergem lamaia, o radem de coaja si stoarcem sucul. Adaugam zeama de lamaie si coaja rasa in compozitia de unt. Adaugam bicarbonatul in faina si...

Inghetata cu lemon curd si afine

In Dulciuri la 15 Iul 2015

Pregatim intai crema de lamaie ca sa se poata raci si sa o putem incorpora in crema finala. Asadar, separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amestecam cu zaharul. Lamaile le spalam si le stergem, apoi le radem coaja si le stoarcem sucul. Adaugam sucul si coaja rasa de lamaie peste...

Biscuiti cu mac si lamaie

In Dulciuri la 15 Iul 2015

Intr-un castron, punem untul moale, un praf de sare si zaharul. Amestecam cu un tel pana se omogenizeaza. Spalam lamaia, o taiem si stoarcem sucul. Adaugam sucul in compozitia de unt. Amestecam pana se incorporeaza, apoi adaugam macul. Amestecam. Faina o cernem impreuna cu praful de copt si...

Cheesecake cu ciocolata si cirese

In Torturi la 1 Iul 2015

In cuva robotului de macinat sau tocator electric sau rasnita (ce aveti) rasturnam biscuitii. Untul si laptele le punem pe foc, cat sa se topeasca untul. Amestecam sa se omogenizeze. Macinam biscuitii, adaugand in timpul macinarii untul topit. Cand compozitia devine compacta si densa, oprim...

Tarta cu ciocolata, cirese si menta

In Dulciuri la 25 Iun 2015

Intr-un castron, punem untul, sarea, cacaoa si indulcitorul. Amestecam cu un tel para, apoi adaugam oul batut. Incorporam si omogenizam. Adaugam lichiorul, apoi faina si amestecam usor cu mana pana obtinem un aluat dens, nelipicios. Il ambalam in folie alimentara si il dam la frigider pentru 1/2...

Negresa cu capsuni si menta

In Dulciuri la 25 Iun 2015

Pregatim ingredientele, lelasam 1/2 de ora la temperatura camerei. Pornim cuptorul. Curatam si spalam capsunile si le lasam la scurs intr-o sita. Spalam menta, rupem frunzele si le punem la infuzat intr-o canita cu apa fierbinte. Topim ciocolata in lapte, amestecam sa se omogenizeze....

Covrigi de casa, cu seminte

In Sandvisuri la 25 Iun 2015

Intr-un castron, cernem faina si facem un locas in mijloc. Intr-o cana mare, faramitam drojdia, adaugam sare, zahar, apoi laptele caldut. Lasam deoparte aproximativ 7-8 minute. Pregatim cateva seminte de in la indemana. Peste faina, adaugam maiaua, uleiul si incepem sa amestecam cu o...

Dulceata de trandafiri

In Dulceata / Gem la 21 Iun 2015

Intr-un vas, punem la fiert apa cu zaharul. Amestecam cu lingura din lemn, pana se topeste zaharul. Apoi lasam la fiert aproximativ 45- 50 minute, pana cand se leaga un sirop ce aluneca mai greu pe lingura. Cand amestecam cu lingura, se simte ce e legat, se amestecam mai greu. Florile trebuie...

Tort de orez cu cocos si fructe

In Torturi la 19 Iun 2015

Intr-un vas, punem la fiert laptele, cu un praf de sare. Adaugam orezul spalat si amestecam periodic ca sa nu se prinda. Cand este aproape fiert, inchegat, adaugam zaharul si nuca de cocos. Lasam sa mai fiarba cateva minute, apoi il luam de pe foc si il lasam la racit. Intre timp, punem...

Ciocolata de casa, cu alune de padure si stafide

In Dulciuri la 19 Iun 2015

Intr-un vas, punem apa, un praf de sare si zaharul. Amestecam si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, lasam la foc mediu, aproximativ 6 -7 minute. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Adaugam untul, amestecam sa se topeasca, apoi adaugam romul. Intr-un castron, cernem laptele praf cu...

Tort cu capsuni si ciocolata

In Torturi la 19 Iun 2015

Mai intai pastram ingredientele la temperatura camerei, cam 1/2 ora, nu mai mult, intrucat acum este cald si nu vrem sa le alteram. Intr-un vas, topim ciocolata si untul. Amestecam pana la omogenizare si dam deoparte. Intr-un castron, separam albusurile, adaugam un praf de sare si 4 linguri...

Melcisori cu nuca

In Dulciuri la 19 Iun 2015

Intr-un castronel, faramitam drojdia, adaugam sarea si zaharul. Amestecam si adaugam laptele caldut. Lasam 10 minute deoparte.  Cernem 500 gr faina cu zaharul pudra, intr-un castron, facem un locas in mijloc si turnam maiaua. Spargem separat fiecare ou si il adaugam peste faina. Adaugam...

Inghetata cu capsuni

In Dulciuri la 28 Mai 2015

Pregatim cateva cupe din sticla/plastic sau forme pentru inghetata. Spalam si curatam capsunile. Pe cele mai coapte, le punem la blender, oprind cateva intregi pe care sa le strecuram in inghetata. Piureul obtinut din capsuni, il strecuram ca sa oprim semintele. Punem smantana rece la...

Rulada de pui

In Pui la 2 Mai 2015

Eu spal intotdeauna carnea, indiferent de ceea ce ar zice cine zice.... Asadar, spalam carnea si o uscam pe niste servete din hartie. Pregatim o folie de aluminiu cam cat o foaie de A4. Dezosam cu atentie pulpele si pieptul. Atentie, nu aruncati nici oasele, nici pielita. Fiecare...

Afisate 211 - 240 din 560 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]