Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1574
PRIETENI391
Retete / Dulciuri

Chec bicolor cu fructe de padure

In Dulciuri la 20 Noi 2015

Albușurile se bat energic cu un praf de sare și oțetul cca. 15 minute până ce se obține o spumă pufoasă, apoi se adaugă zahărul tos și zahărul vanilinat, amestecându-se energic până ce se obține o spumă lucioasă. Gălbenușurile se adaugă pe rând, în...

Briose cu ciocolata si zmeura

In Dulciuri la 2 Noi 2015

Untul se topește împreună cu bucățile de ciocolată, într-un vas cu fundul gros. Se transferă amestecul ciocolatos răcit, în vas-ul mixer-ului, se adaugă ouăle și se amestecă energic până se încorporează. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat,...

Briose cu dovleac, alune de padure si crema de branza

In Dulciuri la 25 Oct 2015

Dovleacul se taie în două și se pune la copt în cuptor cca. 60 de minute la 200 grade. După ce s-a copt, se curăță de coajă și se trece prin blender sau aparat de mărunțit, ca să se obtină un piure fin. Între timp se prăjesc alunele de pădure, decojite,...

Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată

In Dulciuri la 20 Sep 2015

Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă l-am folosit de Thor :D...

Reteta de placinta frageda cu dovleac

In Dulciuri la 16 Sep 2015

 Iata cum se prepara Reteta de placinta frageda cu dovleac Se bate oul energic cu zahărul, se adaugă laptele, uleiul și făina amestecată cu praful de copt, stins cu oțet. Se frământă până se obține un aluat omogen și elastic, care se pune la rece ptr. cca. 15...

Prajitura Snikers

In Dulciuri la 27 Aug 2015

Ouăle se scot din frigider și se țin la temperatura camerei, vreo 30 de minute. Apoi se separă alubușurile de gălbenușuri. Pentru blat, albușurile se bat spumă cu un praf de sare și oțetul aromat, adăugându-se treptat zahărul până ce acesta se topește. Se adaugă...

Găluște cu prune

In Dulciuri la 13 Aug 2015

Cartofii se pun la fiert cu coajă în apa cu puțină sare, neacoperit la foc mediu cca. 30 de minute. După ce s-au fiert cartofii se scot din apă, se curață de coajă și se presează cu o presă specială de cartofi, dacă nu aveți acesată presă, pur și simplu se sfărâmă...

Ruladă cu mac și cremă de lămâie

In Dulciuri la 2 Aug 2015

Albușurile se mixează energic cu un praf de sare și oțetul de căpșuni. Apoi se adaugă zahărul tos și zahărul vanilinat, amestecându-se energic până ce se obține o bezea fermă. Apoi se adaugă făina, praful de copt, semințele de mac și esențele, amestecându-se...

Brioșe cu cacao, glazură de ciocolată și nuci

In Dulciuri la 12 Iul 2015

Ouăle se amestecă energic cu zahărul, amestecul de zahăr vanilinat și rom de la LIDL, colecția Deluxe, până ce se albesc. Apoi se adaugă uleiul și laptele, continuâdu-se mixarea, până ce se obține o cremă pufoasă;) Făina, cernută împreună cu praful de copt,...

PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ

In Prajituri la 29 Iun 2015

Zmeura se trece sub un jet de apă, apoi se pune într-o strecurătoare. Tijele de rubarbă se curăță, atenție frunzele sunt otrăvitoare, deci trebuiesc înlăturate, apoi se mărunțesc. Peste zmeură și rubarbă se presară îndulcitorul Green Sugar sau zahărul tos,...

Prajitura din albusuri cu zmeura

In Dulciuri la 14 Iun 2015

Albușurile, atenție!!!, aduse la temperatura camerei se bat energic cu un praf de sare și o lingură de oțet aromatizat. După ce s-au albit și umflat se adaugă îndulcitorul sau zahărul și se amestecă rapid până se obține o spumă lucioasă. Se adaugă făina și praful...

BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE

In Dulciuri la 31 Mai 2015

Se amestecă energic margarina topită cu zahărul, sarea și ouăle, până se topește zahărul. Ciocolata se rupe bucățele și se topește într-un vas special sau pe baie de aburi. După ce s-a răcit un pic se adaugă la compoziția de ouă. La final se adaugă făina cernută...

Cheescake cu căpșuni

In Dulciuri la 20 Mai 2015

Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun  biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul de biscuiți se pune într-o tavă...

Guguluf ciocolatos

In Dulciuri la 1 Mai 2015

Margarina se topește cu ciocolata într-un vas de inox cu fundul gros, sau pe bain marie, apoi se lasă la răcorit. Se adaugă zahărul pudră, zahărul aromat, sarea, pudra de cacao și se amestecă energic, cu ajutorul mixerului. După ce s-a omogenizat amestecul se adaugă ouăle...

Tarta cu ananas si capsuni

In Prajituri la 17 Apr 2015

Se amestecă ingredientele uscate, apoi se adaugă untul la temperatura camerei, se frâmăntă aluatul până se înglobează toate ingredientele. Se unge o formă de tartă, (cu diametrul 26 cm), cu puțin unt sau se tapetează cu foaie de pergament, se dă tarta la copt la 200 g...

BUDINCĂ DIN COZONAC

In Dulciuri la 16 Apr 2015

Feliile de cozonac se taie bucățele, după ce am terminat, mi-am adus aminte că puteam folosi mai rapid SaladChef-ul :d, data viitoare;) Se pregătește o tavă de cca. 30/20, eu am pus la treabă noua achiziție, tava porționată;), se tapetează cu foaie de pergament sau se unge cu...

Lingurițe, madlene și margarete

In Prajituri la 1 Mar 2015

Untul se topește într-un ibric la foc mic. Între timp ouăle se bat energic cu zhărul, în cazul meu Thor (robotul semi profesional:D ) a luat situația în mână :D, apoi se adaugă făina, zahărul vanilinat, praful de cacao, praful de copt, coaja de lămâie,...

Foi de napolitane umplute cu crema de biscuiti

In Dulciuri la 22 Feb 2015

Se pune laptele  împreună cu zahărul, la fiert într-un vas cu fundul dublu, la foc mic, amestecându-se continuu, lăsându-se la fiert până ce se obține consistența unui sirop. Se adaugă biscuții mărunțiți cu ajutorul robotului, lăsându-se la...

Biscuți cu Nutella și topping de susan

In Dulciuri la 1 Feb 2015

Se amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină, amestecându-se până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se lasă la odihnă cca. 60 de minute. Între timp se...

Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea

In Prajituri la 24 Ian 2015

Toate ingredinetele pentru aluat se pun într-un bol și se amestecă până ce se obține un aluat omogen, ce se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Surplusul de aluat de pe margini il taiem si il putem pastra la congelator ( il putem folosi cu alte ocazii la o tarta, fursecuri...)...

Amandine a la Gaby ( rețeta cu nr 900!)

In Prajituri la 12 Ian 2015

Pentru blat: Se caramelizează zahărul până ce se obține o culoare arămie, gen chilimbar, apoi se stinge cu apa rece, atenție la aburi ;) și se lasă la fiert la foc mic până ce se obține un lichid fluid. Între timp se mixează albușurile cu un praf de sare și cele...

Tort rapid cu budincă și fructe

In Torturi la 12 Ian 2015

Se prepară budincile, separat conform instrucțiunilor de pe plic. Între timp se montează tortul, pișcoturile înmuiate rapid în zeama compoturilor se așează uniform, ca și soldățeii pe marginea unei forme de tort cu fundul detașabil. Pe fundul formei se așează...

Prăjitură cu lămâie

In Prajituri la 24 Dec 2014

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul tos și zeama de lămâie, bătându-se în continuare pâne ce se obține o spumă consistentă. Apoi se adaugă gălbenușurile, untul topit, dar rece, și se amestecă ușor până ce se...

Isler

In Prajituri la 24 Dec 2014

Făina, zahărul pudra, nuca,esența de  rom, praful de copt se amestecă cu margarina topită. Totul se frământă cu smântâna până se obține un aluat omogen. Se întinde ușor cu mână pe o planșetă presărată cu făină. Se taie forme rotunde cu un...

Foi Lica umplute cu cremă de rahat

In Prajituri la 19 Dec 2014

Rahatul, în cazul meu întărit, se taie cubulețe, se pune la topit într-un vas cu fundul dublu, în cazul meu în vasul de fiert lapte;), la foc mic, amestecându-se întruna, până ce se obține o cremă omogenă, bineînțeles ajutat cu apă,...

Prăjitură cu nucă

In Dulciuri la 17 Dec 2014

Untul se mixează cu zahărul până devine cremos, apoi se adaugă ouăle pe rând (albuș și gălbenuș totodată!), mixându-se în continuu ( de data asta Thor ”mixerul planetar” , și-a dovedit utilitatea!!!). După ce s-a omogenizat compoziția, se adaugă...

Negresă cu dulceață de piersici și bezea

In Dulciuri la 10 Noi 2014

Se separă gălbenușurile de albușuri și se pun în vase difertie, albușurile lăsându-se la rece până se vor bate pentru bezea. Se mixează gălbenușurile cu zahărul până își măresc considerabil volumul, se adaugă nuca, apoi făina, praful de copt, romul...

Peltea din gutui

In Dulceata / Gem la 6 Noi 2014

Cojile și cotoarele se pun la fiert într-un vas încăpător cu cei 2000 ml de apă, împreună cu mirodemiile. Se lasă la fiert cca. 60 de minute la foc mic, până se obține un lichid aromat. Se strecoară lichidul obținut, se măsoară, apoi se adaugă aceeași...

Dulceață de gutui la Multicooker

In Dulceata / Gem la 6 Noi 2014

Gutuile curățate de coajă se toacă mărunt, eu m-am ajutat cu robotul de bucătărie :D ;)  Apoi se așează straturi, straturi în vasul aparatului Multicooker, alternând cu zahărul și zeama de citrice. Se conectează aparatul Multicooker de la Philips, la sursa de curent,...

Chec marmorat cu pudră de roșcove

In Prajituri la 26 Oct 2014

Se scoate de la naftalină mixer-ul din dotare ;) În cazul meu, mixerul e acompaniat de un suport cu vas rotativ ;) Ouăle se bat energic cu zahărul cca. 5 minute, apoi se adaugă uleiul, laptele și zahărul vanilinat. După ce s-au omogenizat ingredientele se schimbă paletele de mixare...

Afisate 151 - 180 din 372 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Te-ai trezit fara chef si ti-ai zis ca azi nu faci nimic. Problema e ca n-o sa stii cand ai terminat.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 18

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]