oanapl

7

Bucataras
Top-Chef

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE882
PRIETENI272
Retete / Dulciuri

Briose cu gem de prune, cacao si scortisoara

In Prajituri la 8 Ian 2017

Amesteci faina cu amidonul, praful de copt si scortisoara. Freci galbenusurile spuma cu zaharul, margarina si cacao. Adaugi compozitia fainoasa si omogenizezi. In final, incorporezi gemul de prune si albusurile batute spuma. Ungi formele de briose cu unt si le umpli 2/3 cu aluat. Introduci...

Biscuiti cu cacao

In Dulciuri la 8 Ian 2017

Freci untul moale cu zaharul macinat, pana la topirea acestuia. Adaugi smantana, galbenusul, vanilia si amesteci bine. Amesteci faina cu cacaua si cerni acest amestecat peste compozitia lichida. Framanti o bila de aluat pe care o dai la rece pentru o ora.  Intinzi o foaie de aluat si cu...

Fursecuri cu fructe de padure

In Dulciuri la 8 Ian 2017

Intr-un vas, mixezi ouale, adaugand putin cate putin zaharul alb, zaharul brun, sarea si vanilia. Amesteci faina cu praful de copt si apoi le cerni. Untul topit il torni peste amestecul de zahar si oua, apoi pui si faina. Adaugi si fructele de padure decongelate si scurse si amesteci usor cu...

Minitarte cu capsuni

In Prajituri la 8 Ian 2017

Tai capsunile in bucati si le pui la fiert cu zaharul pentru 10-15 minute. Daca lasa prea multa zeama, o strecori. Amesteci amidonul cu 2 linguri de zeama racita si apoi amesteci cu compozitia de capsuni si mai lasi sa fiarba 2 minute. Lasi sa se raceasca. Pentru aluat, amesteci faina cu...

Minitarte cu rubarba si mure

In Prajituri la 7 Ian 2017

Cerni faina intr-un castron impreuna cu sarea. Peste ele, adaugi oul, zaharul pudra si untul moale. Framanti un aluat pe care il lasi la frigider cel putin o ora, invelit in folie alimentara. Intinzi aluatul si il decupezi cu ajutorul unui vas rotund si il asezi in formele de tarta. Intepi...

Braduti umpluti cu crema de vanilie

In Dulciuri la 7 Ian 2017

Pentru aluat, bati ouale cu zaharul, adaugi laptele, colorantul alimentar, bicarbonatul de amoniu stins in suc de lamaie, apoi faina. Framanti bine un aluat potrivit de moale, care nu se mai lipeste de maini.  Intinzi aluatul in foaie subtire si il tai fasii inguste si lungi care se...

Prajitura tavalita

In Prajituri la 7 Ian 2017

Pentru aluat, amesteci untul topit cu zaharul, ouale, esenta de rom, laptele, praful de copt si zaharul vanilat, pana obtii un aluat omogen. Adaugi progresiv faina, continuand amestecarea. Torni aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit pentru circa 60...

Prajitura cu alune si crema caramel (snikers de casa)

In Prajituri la 7 Ian 2017

Pentru blat, separi albusurile de galbenusuri si le bati spuma tare. Adaugi zaharul treptat si bati pana se topeste. Adaugi nuca macinata amestecata cu faina si cu praful de copt, amestecand usor cu o lingura de lemn. Intinzi bezeaua in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in...

Pariziene cu branza si stafide

In Dulciuri la 5 Ian 2017

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald.  Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, laptele usor caldut si 50 g unt moale. Framanti...

Cake pops

In Dulciuri la 5 Ian 2017

Untul moale (la temperatura camerei) il tai cubulete si il mixezi cu zaharul macinat. Adaugi ouale, cate unul si mixezi pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi esenta de vanilie, colorantul si jumatate din cantitatea de lapte si mixezi, apoi adaugi jumatate din cantitatea de faina (cernuta) si...

Briose cu dulceata de capsuni

In Dulciuri la 5 Ian 2017

Topesti untul pe baie de aburi, apoi il lasi sa se raceasca. Mixezi ouale spuma cu zaharul pe care il pui treptat, pana toate cristalele se topesc. Incorporezi untul topit si esenta. Adaugi si laptele usor. La final, pui faina cernuta cu praful de copt si cacaua si amesteci usor, pana se...

Briose cu banane si mure

In Dulciuri la 5 Ian 2017

Intr-un vas, freci untul cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o crema spumoasa. Adaugi ouale, amesteci si pui bananele maruntite cu furculita. Adaugi faina, esenta de vanilie si praful de copt si amesteci din nou. Ungi formele de briose si le umpli pe jumatate cu aluat, presari cateva mure...

Bradut din turta dulce

In Dulciuri la 5 Ian 2017

Topesti mierea si untul la microunde. Cat lichidul este cald, adaugi zaharul si amesteci pana se omogenizeaza si zaharul este topit complet. Lasi sa se racoreasca, apoi adaugi ouale batute usor.  Adaugi faina si condimentele si incepi sa amesteci cu o lingura de lemn. Pui...

Fursecuri fragede

In Dulciuri la 5 Ian 2017

Pentru aluat, amesteci untul sau margarina cu mixerul la viteză maximă. Adaugi treptat zahărul, zahărul vanilinat şi amesteci, până când se formează o masă compactă. Adaugi treptat oul şi gălbenuşurile, fiecare gălbenuş la aproximativ ½ minut. Amesteci făina cu...

Fursecuri de Craciun

In Dulciuri la 5 Ian 2017

Amesteci faina cu ouale, untul, un varf de sare, coaja rasa de lamaie, o lingurita esenta de portocale si o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet. Cu ajutorul unor forme, tai aluatul obtinut, iar figurinele le pui intr-o tava, pe o hartie de copt. Introduci tava in cuptorul...

Biscuiti cu ovaz si banane

In Dulciuri la 27 Noi 2016

Pui bananele (taiate felii), fulgii de ovaz si migdalele taiate marunt intr-un bol si maruntesti bananele cu furculita, pana obtii un amestec omogen. Adaugi apoi stafidele si amesteci. Iei compozitia cu lingura si incerci sa-i dai o forma cat mai rotunda, apoi pui biscuitii in tava, pe...

Fursecuri spirale

In Dulciuri la 27 Noi 2016

Pui intr-un castron faina, zaharul macinat, sarea, praful de copt si esenta de vanilie si adaugi untul taiat cubulete. Amesteci bine cu mixerul sau cu mana, pana obtii un aluat omogen. Imparti aluatul in 2. O parte o amesteci cu colorantul lichid si adaugi faina pana obtii un aluat omogen,...

Afisate 421 - 437 din 437 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Tu stai asa de mult in casa, incat de multe ori trupele SWAT vor interveni gândindu-se ca ai fost luat ostatic.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

ieri la 09:42

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

pe 03.02 la 13:59

Pastrav la cuptor cu vegetale - Reteta simpla si savuroasa

pe 03.02 la 13:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]