Se intinde aluatul de pizza si se aseaza in tava.
Din pasta de tomate,ulei de masline,usturoi pudra si oregano se face un sos care se intinde peste aluat.
Se aseaza feliile de salam,de rosie,se presara masline si feta.
Se adauga cascavalul ras si se da la cuptor.
Intr-un bol pune apa si drojdia si lasa deoparte 5 minute.
Adauga sarea si faina,putin cate putin.Framanta in bol sau pe suprafata de lucru.
Aluatul nu trebuie sa fie nici prea lipicios nici prea uscat.Cand poti sa il arunci dintr-o mana in cealalta ca pe o minge e gata.
Se lasa sa...
Se amesteca pasta de tomate cu uleiul de masline,busuiocul,oregano,usturoi pudra,sare si piper.
Se unge felia de paine cu pasta de tomate.
Se taie rapid salamul,sunca sau carnatii si se da cascavalul pe razatoare.
Se pun pe felia de paine si se da la cuptor.
Cand s-a topit cascavalul...
Se pune apa calduta intr-un bol.
Se adauga drojdia si sarea si se amesteca.
Se adauga faina si se amesteca cu o lingura de lemn.
Se acopera bolul cu o punga de plastic si se lasa sa creasca 2 ore.
Dupa ce a crescut se poate face o paine sau se poate pune aluatul in frigider.
Daca...
Da drumul la cuptor.
Amesteca malaiul cu laptele si lasa-l sa stea la temperatura camerei cam 10-15 minute ca sa se inmoaie.
Adauga faina,sarea,praful de copt si zaharul la malai.
Bate oul si adauga-l si pe el.
Acuma poti adauga si uleiul.
Se da la cuptor cam 25 de minute.
Se taie bagheta in felii subtiri.
Amesteca uleiul cu usturoiul si da la cuptorul cu microunde 30 secunde.
Cu o pensula de bucatarie,intinde uleiul peste feliile de bagheta,sareaza si da la cuptor.
Se tin approximativ 10 minute dupa care se intorc 5 minute pe partea cealalta.
Scoate-le si...
Instructiuni de atasat:
Continutul unui borcan se amesteca cu 1/2 cana apa calduta si 2 linguri ulei de masline.Daca e prea uscat adauga putina apa,daca e prea moale adauga putina faina.
Se lasa la crescut pana se dubleaza ca volum.
Da la tava si unge-l cu doua linguri de ulei de...
Amesteca drojdia cu apa si pune deoparte 10 minute. Amesteca sarea cu faina. Adauga uleiul de masline si amesteca cu degetele. Incetul cu incetul adauga apa cu drojdia,continuand sa amesteci cu degetele. Pune aluatul pe o masa pe care ai presurat in prealabil faina. Framanta pana aluatul devine...
Pizza greceasca
Se intinde aluatul de pizza si se aseaza in tava. Din pasta de tomate,ulei de masline,usturoi pudra si oregano se face un sos care se intinde peste aluat. Se aseaza feliile de salam,de rosie,se presara masline si feta. Se adauga cascavalul ras si se da la cuptor.
Bagheta frantuzeasca
Intr-un bol pune apa si drojdia si lasa deoparte 5 minute. Adauga sarea si faina,putin cate putin.Framanta in bol sau pe suprafata de lucru. Aluatul nu trebuie sa fie nici prea lipicios nici prea uscat.Cand poti sa il arunci dintr-o mana in cealalta ca pe o minge e gata. Se lasa sa...
Pizza pe paine (necronometrata...)
Se amesteca pasta de tomate cu uleiul de masline,busuiocul,oregano,usturoi pudra,sare si piper. Se unge felia de paine cu pasta de tomate. Se taie rapid salamul,sunca sau carnatii si se da cascavalul pe razatoare. Se pun pe felia de paine si se da la cuptor. Cand s-a topit cascavalul...
Paine rustica
Se pune apa calduta intr-un bol. Se adauga drojdia si sarea si se amesteca. Se adauga faina si se amesteca cu o lingura de lemn. Se acopera bolul cu o punga de plastic si se lasa sa creasca 2 ore. Dupa ce a crescut se poate face o paine sau se poate pune aluatul in frigider. Daca...
Cornbread - Paine cu malai
Da drumul la cuptor. Amesteca malaiul cu laptele si lasa-l sa stea la temperatura camerei cam 10-15 minute ca sa se inmoaie. Adauga faina,sarea,praful de copt si zaharul la malai. Bate oul si adauga-l si pe el. Acuma poti adauga si uleiul. Se da la cuptor cam 25 de minute.
Bake Rolls sau Crostini
Se taie bagheta in felii subtiri. Amesteca uleiul cu usturoiul si da la cuptorul cu microunde 30 secunde. Cu o pensula de bucatarie,intinde uleiul peste feliile de bagheta,sareaza si da la cuptor. Se tin approximativ 10 minute dupa care se intorc 5 minute pe partea cealalta. Scoate-le si...
Focaccia la borcan
Instructiuni de atasat: Continutul unui borcan se amesteca cu 1/2 cana apa calduta si 2 linguri ulei de masline.Daca e prea uscat adauga putina apa,daca e prea moale adauga putina faina. Se lasa la crescut pana se dubleaza ca volum. Da la tava si unge-l cu doua linguri de ulei de...
Paine spaniola - Pan de Horno
Amesteca drojdia cu apa si pune deoparte 10 minute. Amesteca sarea cu faina. Adauga uleiul de masline si amesteca cu degetele. Incetul cu incetul adauga apa cu drojdia,continuand sa amesteci cu degetele. Pune aluatul pe o masa pe care ai presurat in prealabil faina. Framanta pana aluatul devine...