Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1005
PRIETENI367
Retete

Fasole verde la borcan

In Conserve la 16 Aug 2016

Punem un vas cu apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm sarea și amestecăm până aceasta se dizolvă. Curățăm fasolea verde de capete, o rupem în bucăți mai mici, așa cum am pune-o la mâncare, o spălăm bine, apoi o adăugăm în apa...

Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata

In Ciorbe la 20 Iul 2016

Porționăm scărița, o clătim bine cu apă caldă și o punem la fiert, în apă cât să o acopere. Într-un alt vas, punem uleiul la încins și înăbușim ceapa și rădăcinoasele tocate în cuburi. Nu le călim, le înăbușim sub capac,...

Tocana de dovlecei si fasole verde pentru iarnă

In Conserve la 19 Iul 2016

Mai întâi curățăm și spălăm legumele și le tocăm ca pentru o tocană obișnuită. Punem uleiul la încins și călim ușor ceapa, dar nu de tot, doar o idee, nu atât cât să obținem acel gust de ceapă prăjită, că nu-i prea sănătos. Adăugăm și...

Oua in cuib de bacon

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2016

Cartoful se fierbe în coajă, în apă clocotită cu un praf de sare, apoi se curăță și se taie în cuburi. Eu, de fapt, am preparat niște cartofi natur și am folosit unul de acolo. Ceapa se taie în fâșii, iar cașcavalul se feliază. Se tapetează...

Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2016

Fierbem cartofii in coajă, în apă clocotită cu o linguriță de sare și una de zahăr brun (tips învățat de la Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani) Puțin zahăr adăugat în apa în care fierbem cartofii în coajă, le conferă acestora o...

Crochete de dovlecei cu somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2016

Curățăm dovleceii de coajă și eventual de semințe, dacă au și sunt mari. Îi dăm pe răzătoare și îi presărăm cu sare. Nu e nevoie să îi scurgem, e foarte bun și sucul lor, doar că vom adăuga ceva mai mult pesmet. Cine dorește, îi poate scurge....

Placinta cu branza si visine

In Prajituri la 6 Iul 2016

Îndepărtăm sâmburii de la vișine și presărăm zahărul vanilat peste ele. Le lăsăm să se odihnească așa, până se decongelează aluatul de foietaj. Amestecăm brânza cu zahărul, un praf de sare și esența de lămâie, apoi adăugăm grisul amestecat...

Pizza bread

In Pizza la 30 Iun 2016

Feliem cașcavalul și șunca presată, în felii subțiri, sau în cuburi, dar dăm și pe răzătoare, o parte din ele. Batem oul, adăugăm puțină sare și puțin piper, câteva frunze de busuioc și pătrunjel, rupte mărunt, smântâna și puțin ketchup și...

Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume

In Vita la 23 Iun 2016

Curățăm ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel, le tocăm mărunt și le înăbușim în puțin ulei de măsline și câțiva stropi de apă. Când sunt ușor pătrunse, adăugăm carnea tocată peste ele, amestecăm intens, pentru câteva minute, apoi...

Lasagna cu piept de pui si ciuperci

In Lasagna la 18 Iun 2016

Tocăm carnea de pui, o condimentăm cu sare, piper, cimbru, busuioc și oregano și o lăsăm să se odihnească până pregătim celelalte ingrediente. Tocăm ceapa, radăcinoasele și usturoiul și le inăbușim în ulei de măsline cu puțină apă, apoi, când sunt...

Aperitiv melcisori perechi din foietaj cu bacon si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2016

Lăsăm aluatul să se dezghețe la temperatura camerei, apoi desfacem fiecare foaie și o întindem ușor cu sucitorul, pe folia în care a fost împachetată. Ungem foile cu puțin ketchup ușor picant sau după preferință și așezăm feliile de bacon, una lângă...

Ciorba de loboda

In Ciorbe la 7 Iun 2016

Spălăm bine frunzele de lobodă și le lăsăm la scurs. Tocăm ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel și le călim ușor în uleiul încins, dar adăugăm și câțiva stropi de apă, pentru a evita acel gust de prăjeală, care e dăunător organismului. Când...

Crumble cu capsuni

In Prajituri la 5 Iun 2016

Cernem faina intr-un vas, apoi o amestecam cu zaharul si pesmetul. Scoatem untul de la frigider, il taiem in cuburi si il adaugam peste ingredientele din vas. Framantam ingredientele cu varfurile degetelor, pana otținem un aluat nisipos, apoi il dam la frigider pana cand pregatim vasul si...

Smoothie cu afine si lapte de cocos

In Love Smoothies la 20 Mai 2016

Punem mai întâi laptele de cocos în recipientul blenderului, apoi adăugăm afinele și agităm recipientul pentru a se amesteca ingredientele. Laptele de cocos a avut și pulpă destul de grosieră și a trebuit agitat în prealabil. Punem recipientul în...

Piept de pui si ciuperci in sos de branzeturi

In Pui la 14 Mai 2016

Tăiem pieptul de pui în fâșii, pe care le condimentăm cu sare și piper, apoi le trecem prin făină. Într-o tigaie antiaderentă, topim untul în ulei de măsline, adăugăm un cățel de usturoi strivit și frunze de busuioc rupte și rumenim fâșiile din...

Cartofi umpluti cu carne tocata, in sos de rosii

In Porc la 7 Mai 2016

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă clocotită cu sare și o linguriță de zahăr. Zahărul adăugat în apa fiartă, va conferi cartofilor un plus de dulceață. Nu lăsăm cartofii să fiarbă definitiv, ci doar să se pătrundă ușor. Curățăm...

Piept de pui in crusta din fulgi de porumb

In Pui la 7 Mai 2016

Feliem pieptul de pui în fâșii lungi pe care le masăm cu puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie, apoi le condimentăm cu sare, pudră de ghimbir și boia de ardei dulce și le lăsăm să se odihnească așa 10-15 minute. Amestecăm ouăle cu un praf de sare, piper...

Clatite aperitiv cu leurda si ardei copt

In Aperitive / Garnituri la 25 Apr 2016

Mai întâi tăiem în cuburi șunca presată, ardeiul copt în fașii, iar leurda și pătrunjelul, le tocăm mărunt.   Batem ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm laptele și ingredientele tocate. Punem și zeama de la ardeii copți, pentru o notă de...

Coaste de miel cu mustar si miere, preparate cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver

In Oaie la 17 Apr 2016

Portionam coastele de miel in asa fel incat fiecare portie sa contina doua vertebre. Preparam marinata. Curatam usturoiul, il pisam in mojar impreuna cu sare, piper si ghimbirul ras si obtinem o pasta pe care o amestecam cu mustarul. Cu aceasta pasta vom masa carnea de pe coastele de...

Pizza turceasca din carne de miel marinata cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver

In Oaie la 17 Apr 2016

Pentru marinata, punem carnea taiata in bucati mai mici, in caserola pentru vidare si o condimentam cu sare, piper, boia dulce si ghimbir. O amestecam bine sa se pudreze uniform cu aceste condimente, apoi adaugam ceapa rosie tocata marunt, crengute de rozmarin si vinul. Punem vin atat cat...

Tocana de miel cu cartofi si dovlecel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

In Oaie la 14 Apr 2016

Preparam mai intai marinata. Amestecam otetul balsamic cu sosul de soia, adaugam condimentele si sarea si cu acest amestec masam bine carnea de pe oase, apoi punem oasele in caserola pentru vidare. Completam cu apa minerala, atat cat sa fie oasele acoperite si inchidem imediat capacul, sa...

Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

In Oaie la 13 Apr 2016

Mai intai curatam carnea, o pudram cu condimente si sare si o asezam in caserola pentru vidare. Curatam si taiem cateii de usturoi in rondele si ii adaugam in caserola, apoi completam cu vin spumant, atat cat sa se acopere costita. Inchidem capacul caserolei si comutam butonul de pe capac,...

Pulpa de miel marinata in otet taranesc de vin rosu, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

In Oaie la 11 Apr 2016

Curățăm pulpa de miel, o crestăm ușor pe ambele părți și o asezăm în caserola pentru marinare și vidare. Curățăm usturoiul și îl pisăm bine cu sare, apoi îl frecăm puțin ca pentru mujdei, cu ulei de măsline. Adăugăm câte un praf din condimentele...

Placinta taraneasca cu branza

In Aperitive / Garnituri la 10 Apr 2016

Pentru aluat, amestecăm într-un vas, făina cu drojdia uscată și sarea, apoi facem o adâncitură la mijloc, unde punem untura, oul și laptele bătut. Amestecăm mai întâi ingredientele de la mijloc între ele, apoi adunăm treptat făina de pe margini peste ele...

Cosulete din foietaj cu oua si carnati

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2016

Lasam foaia de aluat sa se decongeleze la temperatura camerei, apoi o portionam in patru parti egale. In patru forme de minitarte, tapetate cu hârtiuțe de brioșe, așezăm aluatul de foietaj porționat și îmbrăcăm frumos formele presând aluatul în interior, așa...

Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi

In Prajituri la 3 Apr 2016

Preparăm mai întâi o budincă fermă din 2 galbenușuri, 2 linguri zahăr, 500 ml lapte, 5 linguri rase de făină și esență de vanilie. Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul și le diluăm cu 2-3 linguri de lapte rece. Adaugăm făina și omogenizăm,...

Scovergi reteta clasica

In Mancaruri de post la 1 Apr 2016

Preparăm apoi maiaua. Într-un bol, frecăm drojdia cu zahărul până se lichefiază, apoi adaugăm 150 ml apă călduță, omogenizăm, adăugăm o mână de făină și omogenizăm din nou. Acoperim bolul cu un ștergar de bucătărie și lăsăm maiaua la dospit...

Negresa cu gem de caise

In Prajituri la 28 Mar 2016

Topim untul și îl lăsăm să se tempereze ușor. Spargem ouăle într-un vas, adăugăm un praf de sare peste ele și le mixăm până se spumează ușor, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până la diluarea zahărului. Adaugăm untul ușor...

Tocana olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt

In Pui la 28 Mar 2016

Măruntaiele de pui folosite de mine, au fost de la niște pui crescuți la curte și au fost împănate cu grăsime, de aceea nu vedeți în lista de ingrediente și grăsime, le-am preparat în grăsimea lor. Punem măruntaiele curățate, spălate și porționate în...

Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata

In Mancaruri de post la 23 Mar 2016

Pentru aluat, punem într-un vas pasta de roșii cu uleiul și apa minerală, adăugăm un praf sare, praful de copt și bicarbonatul și  le amestecăm energic, pentru a se desface bicarbonatul în aciditatea apei minerale, la fel și praful de copt. Adaugăm apoi, treptat,...

Afisate 241 - 270 din 1005 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]