Pentru blat separam albusurile de galbenusuri . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare . Adaugam zaharul si batem in continuare pana compozitia capata consistenta unei smantani groase .
Adaugam galbenusurile amestecate in prealabil cu untul topit , la temperatura camerei , omogenigam...
Pentru a prepara umplutura amestecam smantana cu zaharul pudra , coaja rasa de portocala , nucile , scortisoara si stafidele pe care le-am inmuiat in prealabil in rom diluat cu apa calduta .Omogenizam compozitia si o pastram la rece pana sunt gata clatitele .
Pentru clatite , punem intr-un...
Frecam bine galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc . Adaugam untul topit , la temperatura camerei , omogenizam , apoi punem restul de ciocolata , nucile rupte in bucati si cacaua .
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si le...
Incepem cu prepararea aluatului.Amestecam untul cu cele 7 linguri faina pana la omogenizare si le lasam deoparte .Intr-o cana punem sifon, ulei , otet si putina sare .Punem cele 14 linguri faina intr-un castron ,facem o adancitura si turnam sifonul. Framantam un aluat elastic pe care...
Intr-un castron punem crema de branza, zaharul, ouale, sarea, untul topit, laptele si 30 gr mac. Mixam bine compozitia.
Amestecam faina cu praful de copt si le punem peste compozitia mixata. Omogenizam compozitia, apoi punem capsunile taiate si amestecam usor. Turnam compozitia in 12 forme de...
Cernem faina intr-un castron . O amestecam cu drojdia , sare si o lingura de zahar . Adaugam ouale si laptele caldut.Framantam un aluat nelipicios , pe care il lasam la crescut 20 de minute . Impartim aluatul in 8 parti egale . Formam bulgari si facem o gaura in mijloc . Lasam din nou sa creasca...
Intr-un vas punem la fiert apa , untul , sarea si zaharul . Cand a inceput sa clocoteasca , dam vasul jos si punem toata faina dintr-o data .Frecam aluatul pana nu mai are cocoloase si se desprinde de pe marginile vasului . Lasam sa se raceasca , apoi adaugam pe rand cate un ou , amestecand bine...
Frecam spuma untul cu zaharul . Adaugam iaurtul , esenta de cafea si ouale . Omogenizam compozitia .
Amestecam faina cu praful de copt .
Adaugam faina peste compozitia cu oua si amestecam pana se integreaza complet. Turnam compozitia in 12 forme de briose .Punem in fiecare cate 1-2 cubulete...
Alegem orezul si il spalam bine in apa rece .
Punem apa cu sarea si batonul de vanilie la fiert . Cand apa clocoteste punem orezul scurs de apa . Amestecam ocazional pana apa a scazut aproape de tot . Adaugam laptele de cocos incalzit si zaharul .Fierbem pana laptele scade , dam jos si...
Lasam albusurile pana ajung la temperatura camerei .Batem albusurile impreuna cu un praf de sare pana se intaresc bine . Adaugam zaharul si batem in continuare pana compozitia capata aspectul unei smantani groase .Adaugam nuca macinata , faina si omogenizam compozitia amestecand usor cu o lingura...
Incepem cu blatul . Separam oule . Batem albusurile spuma tare cu sarea , apoi adaugam zaharul . Batem in continuare pana capata consistenta unei smantani . Amestecam galbenusurile cu uleiul si turnam peste albusuri. Mixam compozitia .Cernem faina deasupra impreuna cu praful de copt si...
Spalam bine orezul si il lasam 1/2 de ora in apa rece .
Il punem la fiert in apa impreuna cu sarea si zaharul . Amestecam ocazional pana apa scade aproape de tot si punem conserva de lapte de cocos . Fierbem la foc mic pana orezul se inmoaie bine , dar nu...
Amestecam intr-un vas faina , nucile , scortisoara , praful de copt si bicarbonatul .
Punem intr-un vas iaurtul si fulgii de ovaz, ii amestecam si ii lasam sa se inmoaie 10 minute .
Spalam nectarinele si le taiem cubulete . Le punem peste fulgii de ovaz inmuiati .
Mixam bine oul...
Folosim o tava putin mai mica decat marimea foilor de placinta .
Ungem tava cu unt topit . Asezam pe rand cate o foaie de placinta pe care o ungem cu unt . Dupa ce am asezat ultima foaie pliem bine foile cat sa incapa in tava .
Spalam nectarinele si le taiem felii . Asezam feliile de...
Curatam perele de coaja , scoatem cotoarele si le taiem cubulete .
Punem perele la foc cu untul si zaharul si amestecam usor pana perele se inmoaie si se caramelizeaza usor. .
Dam jos si adaugam scortisoara .
Amestecam branza cu galbenusul si zaharul vanilat , apoi incorporam...
Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si cacao .
Batem oul bine cu zaharul , uleiul si iaurtul .
Putem amestecul cu ou peste faina si omogenizam .
Turnam compozitia in 12 forme de briosa .(pana la jumatate)
Curatam perele de coaja si cotoare si le taiem cubulete. Asezam...
Pentru sos punem migdalele intr-o tigaie uscata la foc mic . Le lasam cateva minute , agitand din cand in cand tigaia si avand grija sa nu le ardem . Le scoatem si le macinam , pastrand si bucatele mai mari .
Punem zaharul intr-un vas la foc mic .Il lasam pana capata o...
Intr-o craticioara punem zaharul , laptele,untul si cacaua si le punem pe foc mic . Amestecam continuu pana se topeste zaharul si compozitia se omogenizeaza .
Dam jos si lasam sa se raceasca .
Separam ouale . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare .
In compozitia racita punem...
Pentru inghetata se pun galbenusurile cu zaharul si sarea la bain-marie si se amesteca .Se dizolva amidonul in laptele caldut si se toarna in fir subtire peste oua ,amestecand continuu pana compozitia se ingroase.Se da jos ,se pune craticioara cu fundul in apa rece si se amesteca pana se...
Intr-un vas punem faina , fulgii de cocos , praful de copt si bicarbonarul si le amestecam .
Separat batem oul cu zaharul , adaugam uleiul , laptele batut si zaharul vanilat . Punem amestecul peste faina .Scurgem 150 gr ananas din conserva si il taiem mai marunt .
Adaugam...
Merisoarele le punem la inmuiat in lichiorul de cirese pentru 15 minute . Tocam ciocolata marunt
Punem intr-un castron branza scursa , galbenusurile si zaharul .
Le mixam pana se topeste zaharul si capata o consistenta cremoasa .
Adaugam zaharul vanilat , amidonul ,...
Incepem cu o seara inainte cu prepararea dulcetei de portocale .
Spalam bine portocalele . O portocala o curatam de coaja , avand grija sa nu luam si din partea alba a coajei . Punem cojile in apa pana a doua zi dimineata .
Curatam portocalele , si scoatem fiecare felie , de pe care curatam...
Punem la foc intr-o craticioara apa si zaharul . Amestecam pana se topeste zaharul .
Dam jos si lasam sa se raceasca .
Adaugam uleiul , un praf de sare , coaja de lamaie si 3 cani de faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.
Amestecam bine si turnam compozitia pe un blat de...
Spalam dovleacul , il curatam de coaja si il taiem cubulete mai mici .
Presaram putina scortisoara , amestecam bine , apoi punem dovleacul intr-o tava pe hartie de copt .
Dam tava la cuptor pentru 20 de minute .
Amestecam din cand in el usor , sa nu il sfaramam, pentru a se coace...
Punem 2 linguri de zahar intr-o craticioara pe foc pana capata o culoarea frumoasa , caramel . Stingem cu apa , punem restul de zahar si lasam sa fiarba pana zaharul se topeste . Turnam uleiul si faina amestecata cu cacaua in ploaie . Amestecam energic pana se omogenizeaza compozitia si dam...
Tort cu crema de sampanie
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare . Adaugam zaharul si batem in continuare pana compozitia capata consistenta unei smantani groase . Adaugam galbenusurile amestecate in prealabil cu untul topit , la temperatura camerei , omogenigam...
Clatite cu umplutura de nuci
Pentru a prepara umplutura amestecam smantana cu zaharul pudra , coaja rasa de portocala , nucile , scortisoara si stafidele pe care le-am inmuiat in prealabil in rom diluat cu apa calduta .Omogenizam compozitia si o pastram la rece pana sunt gata clatitele . Pentru clatite , punem intr-un...
Prajitura de ciocolata cu nuci
Frecam bine galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc . Adaugam untul topit , la temperatura camerei , omogenizam , apoi punem restul de ciocolata , nucile rupte in bucati si cacaua . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si le...
Placinta cu dovleac
Incepem cu prepararea aluatului.Amestecam untul cu cele 7 linguri faina pana la omogenizare si le lasam deoparte .Intr-o cana punem sifon, ulei , otet si putina sare .Punem cele 14 linguri faina intr-un castron ,facem o adancitura si turnam sifonul. Framantam un aluat elastic pe care...
Briose cu mac si capsuni
Intr-un castron punem crema de branza, zaharul, ouale, sarea, untul topit, laptele si 30 gr mac. Mixam bine compozitia. Amestecam faina cu praful de copt si le punem peste compozitia mixata. Omogenizam compozitia, apoi punem capsunile taiate si amestecam usor. Turnam compozitia in 12 forme de...
Chifle cu capsuni
Cernem faina intr-un castron . O amestecam cu drojdia , sare si o lingura de zahar . Adaugam ouale si laptele caldut.Framantam un aluat nelipicios , pe care il lasam la crescut 20 de minute . Impartim aluatul in 8 parti egale . Formam bulgari si facem o gaura in mijloc . Lasam din nou sa creasca...
Eclere
Intr-un vas punem la fiert apa , untul , sarea si zaharul . Cand a inceput sa clocoteasca , dam vasul jos si punem toata faina dintr-o data .Frecam aluatul pana nu mai are cocoloase si se desprinde de pe marginile vasului . Lasam sa se raceasca , apoi adaugam pe rand cate un ou , amestecand bine...
Briose cu cirese si ciocolata
Frecam spuma untul cu zaharul . Adaugam iaurtul , esenta de cafea si ouale . Omogenizam compozitia . Amestecam faina cu praful de copt . Adaugam faina peste compozitia cu oua si amestecam pana se integreaza complet. Turnam compozitia in 12 forme de briose .Punem in fiecare cate 1-2 cubulete...
Orez cu lapte de cocos si fructe deshidratate
Alegem orezul si il spalam bine in apa rece . Punem apa cu sarea si batonul de vanilie la fiert . Cand apa clocoteste punem orezul scurs de apa . Amestecam ocazional pana apa a scazut aproape de tot . Adaugam laptele de cocos incalzit si zaharul .Fierbem pana laptele scade , dam jos si...
Prajitura din albusuri cu nuca si budinca de ciocolata
Lasam albusurile pana ajung la temperatura camerei .Batem albusurile impreuna cu un praf de sare pana se intaresc bine . Adaugam zaharul si batem in continuare pana compozitia capata aspectul unei smantani groase .Adaugam nuca macinata , faina si omogenizam compozitia amestecand usor cu o lingura...
Prajitura fina cu rom si gem de caise
Incepem cu blatul . Separam oule . Batem albusurile spuma tare cu sarea , apoi adaugam zaharul . Batem in continuare pana capata consistenta unei smantani . Amestecam galbenusurile cu uleiul si turnam peste albusuri. Mixam compozitia .Cernem faina deasupra impreuna cu praful de copt si...
Crema de orez brun cu dulceata de nuci verzi
Spalam bine orezul si il lasam 1/2 de ora in apa rece . Il punem la fiert in apa impreuna cu sarea si zaharul . Amestecam ocazional pana apa scade aproape de tot si punem conserva de lapte de cocos . Fierbem la foc mic pana orezul se inmoaie bine , dar nu...
Briose cu nectarine si fulgi de ovaz
Amestecam intr-un vas faina , nucile , scortisoara , praful de copt si bicarbonatul . Punem intr-un vas iaurtul si fulgii de ovaz, ii amestecam si ii lasam sa se inmoaie 10 minute . Spalam nectarinele si le taiem cubulete . Le punem peste fulgii de ovaz inmuiati . Mixam bine oul...
Croustade cu nectarine si visine
Folosim o tava putin mai mica decat marimea foilor de placinta . Ungem tava cu unt topit . Asezam pe rand cate o foaie de placinta pe care o ungem cu unt . Dupa ce am asezat ultima foaie pliem bine foile cat sa incapa in tava . Spalam nectarinele si le taiem felii . Asezam feliile de...
Portofele cu branza si pere
Curatam perele de coaja , scoatem cotoarele si le taiem cubulete . Punem perele la foc cu untul si zaharul si amestecam usor pana perele se inmoaie si se caramelizeaza usor. . Dam jos si adaugam scortisoara . Amestecam branza cu galbenusul si zaharul vanilat , apoi incorporam...
Briose cu pere si fulgi de migdale
Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si cacao . Batem oul bine cu zaharul , uleiul si iaurtul . Putem amestecul cu ou peste faina si omogenizam . Turnam compozitia in 12 forme de briosa .(pana la jumatate) Curatam perele de coaja si cotoare si le taiem cubulete. Asezam...
Paste cu cacao cu sos caramel
Pentru sos punem migdalele intr-o tigaie uscata la foc mic . Le lasam cateva minute , agitand din cand in cand tigaia si avand grija sa nu le ardem . Le scoatem si le macinam , pastrand si bucatele mai mari . Punem zaharul intr-un vas la foc mic .Il lasam pana capata o...
Chec cu cacao
Intr-o craticioara punem zaharul , laptele,untul si cacaua si le punem pe foc mic . Amestecam continuu pana se topeste zaharul si compozitia se omogenizeaza . Dam jos si lasam sa se raceasca . Separam ouale . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare . In compozitia racita punem...
Desert la cupa
Pentru inghetata se pun galbenusurile cu zaharul si sarea la bain-marie si se amesteca .Se dizolva amidonul in laptele caldut si se toarna in fir subtire peste oua ,amestecand continuu pana compozitia se ingroase.Se da jos ,se pune craticioara cu fundul in apa rece si se amesteca pana se...
Cornete surpriza
Intr-un vas punem faina , fulgii de cocos , praful de copt si bicarbonarul si le amestecam . Separat batem oul cu zaharul , adaugam uleiul , laptele batut si zaharul vanilat . Punem amestecul peste faina .Scurgem 150 gr ananas din conserva si il taiem mai marunt . Adaugam...
Prajitura cu branza , merisoare si ciocolata
Merisoarele le punem la inmuiat in lichiorul de cirese pentru 15 minute . Tocam ciocolata marunt Punem intr-un castron branza scursa , galbenusurile si zaharul . Le mixam pana se topeste zaharul si capata o consistenta cremoasa . Adaugam zaharul vanilat , amidonul ,...
Prajitura festiva cu crema de vin
Incepem cu o seara inainte cu prepararea dulcetei de portocale . Spalam bine portocalele . O portocala o curatam de coaja , avand grija sa nu luam si din partea alba a coajei . Punem cojile in apa pana a doua zi dimineata . Curatam portocalele , si scoatem fiecare felie , de pe care curatam...
Prajitura frageda cu mere
Punem la foc intr-o craticioara apa si zaharul . Amestecam pana se topeste zaharul . Dam jos si lasam sa se raceasca . Adaugam uleiul , un praf de sare , coaja de lamaie si 3 cani de faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Amestecam bine si turnam compozitia pe un blat de...
Dulceata de dovleac copt cu portocale
Spalam dovleacul , il curatam de coaja si il taiem cubulete mai mici . Presaram putina scortisoara , amestecam bine , apoi punem dovleacul intr-o tava pe hartie de copt . Dam tava la cuptor pentru 20 de minute . Amestecam din cand in el usor , sa nu il sfaramam, pentru a se coace...
Chec de post cu aroma de zahar ars
Punem 2 linguri de zahar intr-o craticioara pe foc pana capata o culoarea frumoasa , caramel . Stingem cu apa , punem restul de zahar si lasam sa fiarba pana zaharul se topeste . Turnam uleiul si faina amestecata cu cacaua in ploaie . Amestecam energic pana se omogenizeaza compozitia si dam...