Cum se prepara Legume la cuptor - Reteta simpla si gustoasa de post
Se preincalzeste cuptorul la 200 grade.
Toate legumele se spala bine. Cele cu coaja si cotor se curata, apoi se portioneaza.
Cartofii se taie in 4-6 bucati, ardeii si morcovii fasii, sfecla felii, ceapa in 4/6.
Se pun...
Mod de preparare Hribi cu smantana
Pentru inceput pui la foc mic ulei (3 linguri) + 50-80 g unt. Untul da gust grozav mancarii dar nu merge pus fara ulei, ca se arde.
Pune ceapa tocata (eu pun 2, ajuta la ingrosarea sosului) si caleste pana se inmoaie. Adauga hribii (ii tai cum...
Simplu, simplu de tot!
Intr-o tigaie incinsa pune costita taiata fasii subtirele. Sau...cum vrei tu, ce daca le tai mai groase? :)))
Lasa-le la calit pana se rumenesc frumos, asa cum numa' ele pot :D
Cu o palete scoate-le in ceva, in ce vrei tu :)), si acopera-le sa ramana calde.
In...
Pune uleiul la incins intr-o tigaie.
Ceapa curat-o si tai-o julien (sau toac-o).
Lasa ceapa la calit apoi adauga ciupercile taiate sau tocate si caleste-le impreuna inca 10 minute amestecand.
Adauga apa si lasa la foc mediu aproximativ 20 minute. Daca este cazul mai adauga cate putina apa,...
Pui un vas cu 2 l apa si jumatate de lingurita sare, la fiert. Cand apa clocoteste pui legumele si lasi sa fiarba 8 minute. Le pui la scurs.
Topesti intr-o cratita putin unt, tai ceapa juliene si o calesti 2-3 minute. Adaugi dovlecelul taiat cubulete si usturoiul feliat. Lasi la foc mic 5...
Se incinge ulei intr-o cratita cu fund dublu (sau tigaie).
Cartofii se curata si se taie cuburi mari.
Se plonjeaza in uleiul incins. Se lasa la foc iute sa se rumeneasca invartindu-i dupa 2-3 minute. Cand sunt rumeniti adaugati o ceasca de apa si puneti capac pe cratita, lasandu-l ferit...
Mi-a venit ideea acestui sufleu, simplu de altfel, privind mini tartele prietenului meu Cristi .
N-am eu ansoa :)) nu gatesc io in stil Michelin :)) nici fara grasimi, insa sufleul asta e minunat!
Ba mai mult binevenit pentru a valorifica unul dintre dovleceii pe care-i am de vreo...
Vreau astazi sa va mai prezint o reteta spectacol
Ce daca m-am dus in bucatarie sa fac spirala de clatite cu spanac si mi-o fo' lene si a iesit budinca?
Ce daca am pus in vas mic si a curs in cuptor si mirosea casa mea ca la stana?
Ce daca m-am ars la doua degete cand am scos din cuptor?...
Legume la cuptor - Reteta simpla si gustoasa de post
Cum se prepara Legume la cuptor - Reteta simpla si gustoasa de post Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Toate legumele se spala bine. Cele cu coaja si cotor se curata, apoi se portioneaza. Cartofii se taie in 4-6 bucati, ardeii si morcovii fasii, sfecla felii, ceapa in 4/6. Se pun...
Hribi cu smantana
Mod de preparare Hribi cu smantana Pentru inceput pui la foc mic ulei (3 linguri) + 50-80 g unt. Untul da gust grozav mancarii dar nu merge pus fara ulei, ca se arde. Pune ceapa tocata (eu pun 2, ajuta la ingrosarea sosului) si caleste pana se inmoaie. Adauga hribii (ii tai cum...
Fasole cu costita si smantana
Simplu, simplu de tot! Intr-o tigaie incinsa pune costita taiata fasii subtirele. Sau...cum vrei tu, ce daca le tai mai groase? :))) Lasa-le la calit pana se rumenesc frumos, asa cum numa' ele pot :D Cu o palete scoate-le in ceva, in ce vrei tu :)), si acopera-le sa ramana calde. In...
Tocanita de hribi cu smantana
Pune uleiul la incins intr-o tigaie. Ceapa curat-o si tai-o julien (sau toac-o). Lasa ceapa la calit apoi adauga ciupercile taiate sau tocate si caleste-le impreuna inca 10 minute amestecand. Adauga apa si lasa la foc mediu aproximativ 20 minute. Daca este cazul mai adauga cate putina apa,...
Legume gratinate cu cascaval si oua
Pui un vas cu 2 l apa si jumatate de lingurita sare, la fiert. Cand apa clocoteste pui legumele si lasi sa fiarba 8 minute. Le pui la scurs. Topesti intr-o cratita putin unt, tai ceapa juliene si o calesti 2-3 minute. Adaugi dovlecelul taiat cubulete si usturoiul feliat. Lasi la foc mic 5...
Cartofi taranesti
Se incinge ulei intr-o cratita cu fund dublu (sau tigaie). Cartofii se curata si se taie cuburi mari. Se plonjeaza in uleiul incins. Se lasa la foc iute sa se rumeneasca invartindu-i dupa 2-3 minute. Cand sunt rumeniti adaugati o ceasca de apa si puneti capac pe cratita, lasandu-l ferit...
Sufleu de dovlecel
Mi-a venit ideea acestui sufleu, simplu de altfel, privind mini tartele prietenului meu Cristi . N-am eu ansoa :)) nu gatesc io in stil Michelin :)) nici fara grasimi, insa sufleul asta e minunat! Ba mai mult binevenit pentru a valorifica unul dintre dovleceii pe care-i am de vreo...
Budinca cu spanac
Vreau astazi sa va mai prezint o reteta spectacol Ce daca m-am dus in bucatarie sa fac spirala de clatite cu spanac si mi-o fo' lene si a iesit budinca? Ce daca am pus in vas mic si a curs in cuptor si mirosea casa mea ca la stana? Ce daca m-am ars la doua degete cand am scos din cuptor?...