publicat la 23.11.2021
publicat la 15.09.2021
publicat la 11.05.2021
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Pizza cu paine
Se bat ouale cu un praf de sare și cu laptele. Se înmoaie fiecare felie de pâine in amestecul de ou cu lapte si se pune in tava. Se unt feliile de pâine cu sos de rosii, deasupra se pune salamul, branza si cascavalul. Se baga tava in cuptorul...
Paine cu iaurt
Se alifiaza drojdia cu zahărul, se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut. Faina se cerne. Intr-un castron se pune sarea, faina, maiaua, iaurtul si se amestecă . Se adaugă apa si se frământă un aluat nelipicios. Se acoperă cu un prosop...
Paine cu cartofi
Cartofii se curata, se spală, se taie si se fierb in apa cu sare. După ce au fiert se pasează ca pentru piure. Drojdia se amesteca cu zahărul, 1 lg faină, 1 lg apa calda. Se lasa la crescut 10-15 min. Intr-un vas se pune sarea, cartofii pasati,maiaua si faina, apa. Se...
Paine cu lapte
Maiaua: drojdia se amesteca cu zahărul, apa si faina. Se lasa la crescut 15 min. Faina cernuta se pune intr-un vas înalt, împreună cu sarea . Se adaugă maiaua, laptele cald și se frământă un aluat elastic și nelipicios. Se acoperă vasul cu un servet si se...
Paine impletita
Cernem faina, punem sarea si drojdia si amestecam. Facem o adancitura si adaugam ouale si laptele caldut, amestecând usor. Incorporam uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios. Lasam aluatul sa creasca, la loc caldut, pana isi dublează volumul, acoperit cu un...
Paine cu seminte
Cernem faina si o punem intr-un lighean. Punem sarea si semintele si amestecam. Facem o adancitura in mijlocul fainii, punem drojdia faramitata, 2 lg apa si omogenizam usor. Lasam in loc călduț 15 min. După ce au trecut cele 15 minute, adăugăm apa calduta treptat si omogenizam....
Chifle umplute
Faina se cerne si se amesteca cu sarea si drojdia. Se adauga apa calduta treptat si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa la loc caldut pana isi dubleaza volumul. Carnatul se taie si se prajeste. Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe masa...
Pizza cu aluat foietaj
Aluatul dezghețat se întinde și se taie. Sosul de roșii se amestecă cu oregano și se întinde peste aluat. Se pun feli de brânză /cașcaval și salam. Se coace în cuptorul preîncălzit, la foc mediu pana se rumenesc frumos. ...
Pizza pane
Faci intai maiaua din drojdie, zahar si 300 ml apa calda. Amesteci faina cu putina sare, torni maiaua si uleiul de masline, framanti si lasi timp de o ora, sa creasca la loc cald. Dupa o ora imparti coca in 3 bile. Din sosul de rosii si usturoiul curatat si pisat, faci un sos pe care il sarezi...
Pizza cu salam
Aluat: Intr-un castron punem faina cernuta si o amestecam cu drojdia si sarea. Adaugam apa calduta treptat si omogenizam totul bine;la sfarsit adaugam uleiul si mai framantam 5 min. Acoperim castronul si lasam aluatul sa creasca 30 min. Umplutura : Curatam ceapa si o taiam solzisori,taiem...
Turtite
Se amesteca faina cu sarea si drojdia uscata'; se adauga apa calduta si se framanta pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Se ia cate o bucatica de aluat, se intinde cu merdeneaua (sucitorul) si se coc pe plita sau intr-o tigaie antiaderenta...
Paine de casa
Faina se cerne si se amesteca cu drojdia si sarea, se adauga laptele caldut si se framanta pana devine un aluat elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul (cca 40 min). Dupa ce a crescut aluatul, se pune pe masa de lucru si se imparte in doua bile. Fiecare bila se imparte in 3...
Pizza pur si simplu
Se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu drojdia , sarea si apa calduta ; se omogenizeaza toate si la sfarsit se adauga putin ulei. Se lasa la dospit 15-20 min. Intre timp se taie cubulete carnaciorul, ciupercile si castraveciorul. Ceapa se taie rondele iar pasta de rosii se amesteca...
Paine de casa
Faina se pune intr-un bol si se amesteca cu sarea si drojdia. Se adauga apa calduta si se framanta pana devine un aluat moale, dar nu lipicios(daca este nevoie se mai adauga faina sau apa, in functie de tipul fainii ). Se lasa 30-40 min la dospit (pana isi dubleaza volumul)....