publicat la 26.04.2016
publicat la 25.04.2016
publicat la 24.01.2016
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Chiftele cu merluciu si sos tartar
Se decongeleaza pestele,se spala si se toaca mai marunt apoi se condimenteaza cu condimente pentru peste. Se pregateste compozitia:intr-un castron se bat ouale cu putina sare,apoi se adauga apa minerala sau lapte, se adauga faina cat sa fie o compozitie mai groasa si se amesteca foarte bine cu...
Cod la cuptor si gratin de legume
Pestele l-am spalat,l-am asezat intr-o tava si l-am condimentat cu toate ingredientele,am stropit cu ulei de masline.Am dat tava la cuptor si dupa putin timp am pus peste ceapa taiata solzisori si usturoiul pisat,apoi am stropit cu zeama de lamaie.Am mai lasat putin sa intre toate aromele...
Saramura de stiuca
Se curata si se spala pestele, se indeparteaza si capul, se portioneaza si se cresteaza putin, apoi se unge o placa sau gratarul cu unt sau grasime si se pun la rumenit. Intr-o cratita se pune apa la fiert cu sare, iar dupa cateva clocote se adauga piperul, ardeiul, cimbrul si cutia de rosii...
Sushi
Se fierbe orezul cu putina sare, foile de alge nori se pun pe covorasul de rulat, se taie ardeii in fire subtiri, morcovul se razuie fin, somonul se taie cubulete, salata se taie dupa preferinte, apoi peste orez se pun aceste ingrediente si porumbul. Se ruleaza cu ajutorul covorasului si se taie...
Gogosele cu creveti
Crevetii se curata de capete si picioare,se spala si se frig intr-o cratita stil gril,apoi dupa ce s-au rumenit se cojesc de coaja si se dau prin compozitia urmatoare: se amesteca un ou cu putin lapte,sare,patrunjel uscat si faina cat inghite sa devina o compozitie nici moale nici tare,se dau...
Creveti fripti cu tartar
Crevetii se curata de capete si picioare si se spala apoi se pun in tigaie la fript cu coaja cu tot,se lasa sa se rumeneasca si pe o parte si pe alta(se pot face si pe gratar)dupa racire se cojesc de coaja si se servesc cu tartar care este un sos special ptr peste,cu salate dupa preferinte.Pofta...
Rulouri cu somon si Babybel(cascaval)
Se intinde foaia de placinta peste asezam feliile se somon,apoi taiem cascavalul fasii sau marunt la alegere,apoi se ruleaza dupa preferinta eu am rulat dintr-o parte pana la mijloc apoi si din partea cealalta si le-am unit apoi se taie rondele de 1-2 cm si se pun in tava cu foaie de copt,se...
Rulou de somon afumat
Se intinde foaia de placinta si se pune somonul peste toata foaia,apoi peste somon se unge cu branza si peste branza se pune cascaval taiat cubulete subtiri.Se ruleaza apoi se cresteaza cu cutitul si se da la cuptor.Cand este aproape gata se unge ruloul cu ou batut cu putin lapte si se presara...