publicat la 25.01.2015
publicat la 20.11.2014
publicat la 08.01.2014
Noptile tale de insomnie se vor termina curand. Sigur e posibil ca leacul sa fie mai rau decat boala, dar nu conteaza. Te va intepa o musca dintr-o specie ciudata, necunoscuta. Asta te va face sa te imbraci numai in roz bombon si bleu ciel. Vei observa poate ca oamenii rad dar nu-ti va pasa prea mult.
Bucataras.ro
[email protected]
Saratele ca la mama acasa
Pentru inceput facem maiaua cam asa: intrun borcanel punem drojdia cu zaharul si amestecam cu apa pana obtinem o pasta mai molicica. In faina pe care am pus-o pe planseta facem o gropita in care punem maiaua, iaurtul si untura (taiata cubulete). Amestecam cam 10 minute pana obtinem o coca putin...
Prajitura EDITH
Se amesteca untul cu zaharul si smantana. Pe rand se adauga cele 3 galbenusuri, coaja de lamaie si praful de copt stins.La sfarsit se pune faina si se amesteca pana obtinem o coca taricica.Aluatul se lasa la rece pana facem crema. Pentru crema batem 2 albusuri + cele 3 albusuri ramase de...
Tiramisu reţetă adaptata
Tiramisu reţetă adaptata Pentru inceput ne aranjam toate produsele pe masa si preparam crema astfel: intr-un bol amestemam bine cu mixerul galbenusurile, zaharul pudra, mascarpone, esenta de portocale, rom si vanilie. Punem crema la frigider si intre timp preparam gelatina dupa reteta de pe...
Melci cu miere, nuca si stafide
Pentru inceput se prepara maiaua din cubuletul de drojdie, o lingura de faina, o lingurita de zahar si 50 g lapte caldut.Se lasa la crescut.Intr-un ibric amestecam restul de lapte cu zaharul, galbenusurile su untul.Turnam peste faina amestecul obtinut impreuna cu maiaua crescuta si framantam pana...
Prajitura cu mere ,stafide si nuci
Ca sa preparam aluatul luam toate ingredientele insirate mai sus , le amestecam si obtinem un aluat pe care il dam pentru 15 min la frigider. Umplutura o obtinem in felul urmator: curatam merele ,le radem, le amestecam cu zaharul ,nuca ,stafidele ,zeama de lamaie ,scortisoara si le punem...
Prajitura cu branza de vaci si dulceata de visine
Se toarna faina pe masa si in mijloc se face o groapa in care punem ouale, apa, uleiul, zaharul , esentele si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Se obtine un aluat ,care se pune la rece 15 min.Intre timp facem umplutura amestecand branza de vaci, iaurtul, ouale, zaharul,...
Chec cu fructe confiate si cacao
Pentru inceput se separa galbenusurile de albusuri .Se bat albusurile spuma si se lasa la rece. In alt castronas se pun pe rand: galbenusurile, iaurtul, zaharul, faina, praful de copt stins cu lamaie, si esentele (fiecare dupa gust-eu folosesc rom si cafea, dar pot pune si un varf de...
Impletitura cu magiun de prune
Aluat: Pe o suprafata intinsa punem cam 500 g faina si facem in mijloc o gropita in care punem pe rand ingredientele. Incepem sa amestecam cu lingura incet pana ce incorporam toata faina. Lasam aluatul 15 minute la frigider, dupa care impartim in doua. Intre cele 2 parti putem pune orice...
Tarta cu branza de vaci si portocale
Se amesteca cu mixerul galbenusurile, zaharul ,untul, faina ,praful de copt si la sfarsit se pun albusurile batute spuma. Aluatul obtinut se pune la rece pt.o jumatate de ora. Se amesteca intr-un castron branza de vaci; cele 4 oua; coaja de lamaie; esenta de menta +vanilie si zaharul. Se...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Branza bine sfaramata se amesteca cu ouale, grisul si faina, pana se obtine un aluat cu consistenta necesara. Adica nici moale, nici tare. Se pune uleiul la incins, cand este f. incins se pun in tigaie galustele de 2 marimi -7 mari si 7 mici. Se prajesc la...