Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI180
Retete / Mancaruri de legume

Mancare cu mazare, cartofi si morcov

In Mancaruri de legume la 16 Dec 2020

  Se curăță și se spală legumele. Se taie ceapa mărunt, cartofii se taie cuburi mari, ardeiul, fâșii scurte, iar morcovii, rondele. Într-o cratiță de 2 l, se călește ceapa în puțin ulei înfierbântat, iar când se înmoaie, se adaugă...

Cartofi si ciuperci in stil italian

In Mancaruri de legume la 8 Mai 2020

  Se curăță și se spală cartofii, apoi se lasă în apă o oră pentru a ieși amidonul din ei și a ieși mai crocanți. Dacă nu aveți răbdare să-i lăsați în apă, clătiți-i în mai multe ape. Într-un castron se pune uleiul, se dă un cățel de...

Sufleu de conopida cu kaizer

In Mancaruri de legume la 29 Ian 2020

  Mai întâi trebuie opărită conopida. Se desface în buchețele, se spală și se scufundă într-o oală cu apă clocotindă în care am adăugat și sare. Se fierbe 15 minute, trebuie să se înmoaie ușor. Separat, se amestecă într-un vas,...

Frittata cu cartofi si afumatura de casa

In Mancaruri de legume la 8 Dec 2019

  Se spală cartofii și se fierb în coajă, într-o cratiță cu un litru de apă și o linguriță cu sare. Când sunt fierți, se scurg de apă și se lasă la răcit. Apoi se decojesc și se taie rondele. Afumătura de casă se taie fâșii lungi și subțiri....

Cartofi evantai cu branzeturi si coriandru

In Mancaruri de legume la 26 Noi 2019

  Se spală cartofii și se fierb în coajă, într-o oală cu un litru de apă și o linguriță de sare, pentru aprox 30 de minute sau până când s-au pătruns. Când s-au fiert cartofii, se scot pe o tavă, se lasă la răcit și se decojesc.  Se taie...

Piure de naut cu sos de ceapa

In Mancaruri de legume la 22 Oct 2019

  Se spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el 500 ml apă și se lasă la hidratat peste noapte. A doua zi, se scurge năutul, se clătește iar și se pune la fiert într-o cratiță pentru mâncare, cu aprox...

Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

In Mancaruri de legume la 15 Aug 2019

  Tocănița de ciuperci este gata repede, așadar o vom găti la urmă.  Vom începe cu supa de pipote pentru pilaf. Se spală și se curăță legumele, apoi se taie o ceapă pe jumătate, morcovul, rondele, iar ardeiul gras, în bucăți mai mari. Se spală...

Cascaval pana cu garnitura de legume

In Mancaruri de legume la 17 Mar 2019

  Se taie cașcavalul în felii mai grosuțe. Se dă fiecare felie prin făină, prin oul bătut bine și prin pesmet, apoi iar prin făină, ou, pesmet. Se prăjesc feliile de cașcaval într-o tigaie cu ulei încins, rumenindu-se bine pe ambele părți. Pentru...

Mancare de mazare cu pui

In Mancaruri de legume la 30 Aug 2018

    Dacă aveţi puiul deja prăjit, aşa cum am avut şi eu, se pune într-o cratiţă cu puţin ulei şi sare, în care s-a călit mai întâi ceapa tocată mărunt, apoi se acoperă cu apă şi se lasă la fiert cam 10 minute. Se adaugă mazărea şi se...

Iahnie de fasole cu afumatura si carnati

In Mancaruri de legume la 30 Aug 2018

    Se spală fasolea în mai multe ape, apoi se lasă la hidratat peste noapte. A doua zi, se pune fasolea la fiert, iar când este aproape fiartă se adaugă morcovul şi rădăcina de pătrunjel date prin răzătoare, ceapa tăiată marunt, ardeiul gras tăiat...

Ciuperci cu unt, verdeata si cascaval

In Mancaruri de legume la 9 Mai 2018

    Se spală delicat ciupercile şi se curăţă de pieliţe. Se taie codiţele, pe care le tocăm cubuleţe. Se spală ceapa verde, mărarul şi pătrunjelul şi se toacă mărunt. Într-o tigaie teflonată se încinge un pic de ulei, în care se călesc...

Soté de legume cu oua

In Mancaruri de legume la 19 Iul 2016

Se taie cartofii si morcovii rondele si se pun la fiert la foc mic, alaturi de mazare pentru aprox 20 de minute. Se adauga o jumatate de lingurita de Delikat legume si sare, dupa gust. Cand legumele sunt aproape fierte, se dau de pe foc si le scurgem de apa, insa nu scurgem toata apa, ci...

Mancare de fasole verde

In Mancaruri de legume la 19 Iul 2016

Se spala fasolea si se curata. Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga ardeiul taiat marunt, sare si piper, se acopera cu 2 cani de apa si se lasa sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, se adauga fasolea.  Se completeza cu apa, la nevoie. Cand s-a fiert, se...

Dovlecei prajiti

In Mancaruri de legume la 24 Iun 2016

Se taie dovleceii in rondele potrivit de groase. Pentru a prepara sosul batem bine 2 oua, adaugam treptat putina faina pentru a ingrosa. Daca doriti, adaugati si putina apa. Presarati putina sare si apoi scufundati rondelele in acest sos. Se prajesc in uleiul bine incins pana devin aurii....

Budinca de cartofi cu ardei si ciuperci

In Mancaruri de legume la 24 Iun 2016

Se pun cartofii la fiert, decojiti pentru aprox. 30 de minute. Dupa ce s-au fiert cartofii, putem sa aprindem cuptorul si sa continuam astfel: cartofii (calzi) se taie cubulete, apoi se amesteca cu branza rasa, un ou crud, smantana. Daca branza este nesarata, atunci putem pune pana la 1/2 de...

Ciulama de teci

In Mancaruri de legume la 16 Iun 2016

Se taie marunt ceapa uscata, ceapa verde, verdeturile si pastaile de fasole verde. Se pune o lingura de ulei la incins cu un praf de sare.  Se pun la calit ceapa, verdeata si fasolea un minut, apoi se adauga o ceasca cu apa, se pune capacul si se inabusa. Cand scade apa, se mai...

Mancare de urzici

In Mancaruri de legume la 3 Iun 2016

Se spala bine urzicile si se scurg. Se pune apa la fiert cu putina sare si cand aceasta da in clocot se adauga urzicile. Se fierb 20 de minute (daca sunt crude, ele fierb repede), apoi se scot si se scurg. Se toaca urzicile marunt sau le puteti da la robot pentru a fi cat mai fine. Se caleste...

Afisate 1 - 17 din 17 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Vrei sa mai postezi o reteta, dar ti-e lene s-o prepari.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]