Midiile le-am spalat bine in mai multe ape, pentru a elimina toate impuritatile. Intr-o cratita sau tuci incapator am pus uleiul de masline si untul. Cand untul s-a topit am adaugat vinul, iar cand a inceput sa clocoteasca am pus midiile. Le-am lasat cca 10-15 minute, amestecand cu grija. Am...
Orezul l-am pus la fiert in apa cu putina sare, lasandu-l al-dente. Scoicile le-am spalat foarte bine in mai multe ape.
Intr-un cratita am pus la calit ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute.
Am adaugat scoicile, am pus sare, piper si fulgii de ardei, am amestecat si am pus...
Ceapa tocata marunt am pus-o la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat am adaugat ardeiul rosu tocat, iar dupa 1 minut am pus si bucatile de surimi taiate in bucati de cca 1,5-2 cm. Am adaugat vinul.
Cand vinul a inceput sa clocoteasca, am pus usturoiul pisat si 100 ml apa. Am condimentat cu...
Batoanele de surimi le-am lasat sa se decongeleze. Intr-un vas am batut ouale cu putina sare si piper, iar in alt vas am pus faina. Am dat fiecare baton de surimi prin faina, apoi prin ou, si iar prin faina si le-am pus la prajit in ulei. Le-am prajit pe toate partile, apoi le-am scos pe o platou...
Pieptul de pui le-am pus la fiert in apa cu sare. In zeama care a ramas am diluat o lingurita de fond de peste si l-am tinut pe foc mic pana l-am folosit.
Rosiile le-am oparit, le-am decojit, apoi le-am tocat marunt.
Intr-un wok am pus putin ulei de masline, iar cand acesta s-a incins am...
Crevetii i-am spalat bine-bine, le-am rupt „capul” si i-am spalat iar. I-am oparit ptr cateva secunde in apa cu sare.
Am tocat o ceapa pe care am calit-o in ulei. Cand aceasta a devenit aurie, am adaugat crevetii scursi. Am pus vinul si am lasat sa fiarba.
Intre timp am...
Fructele de mare le-am spalat bine in mai multe ape, apoi le-am pus 1 minut in apa oparita.
Mai intai am pregatit orezul... Am calit ceapa tocata marunt si morcovul ras in putin ulei de masline. Am adaugat si orezul, apoi am pus supa de peste (oasele de peste ramase dupa dezosarea diversilor...
Midii in sos de vin
Midiile le-am spalat bine in mai multe ape, pentru a elimina toate impuritatile. Intr-o cratita sau tuci incapator am pus uleiul de masline si untul. Cand untul s-a topit am adaugat vinul, iar cand a inceput sa clocoteasca am pus midiile. Le-am lasat cca 10-15 minute, amestecand cu grija. Am...
Risotto cu scoici
Orezul l-am pus la fiert in apa cu putina sare, lasandu-l al-dente. Scoicile le-am spalat foarte bine in mai multe ape. Intr-un cratita am pus la calit ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute. Am adaugat scoicile, am pus sare, piper si fulgii de ardei, am amestecat si am pus...
Tagliatelle cu surimi
Ceapa tocata marunt am pus-o la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat am adaugat ardeiul rosu tocat, iar dupa 1 minut am pus si bucatile de surimi taiate in bucati de cca 1,5-2 cm. Am adaugat vinul. Cand vinul a inceput sa clocoteasca, am pus usturoiul pisat si 100 ml apa. Am condimentat cu...
Surimi pane
Batoanele de surimi le-am lasat sa se decongeleze. Intr-un vas am batut ouale cu putina sare si piper, iar in alt vas am pus faina. Am dat fiecare baton de surimi prin faina, apoi prin ou, si iar prin faina si le-am pus la prajit in ulei. Le-am prajit pe toate partile, apoi le-am scos pe o platou...
Paella
Pieptul de pui le-am pus la fiert in apa cu sare. In zeama care a ramas am diluat o lingurita de fond de peste si l-am tinut pe foc mic pana l-am folosit. Rosiile le-am oparit, le-am decojit, apoi le-am tocat marunt. Intr-un wok am pus putin ulei de masline, iar cand acesta s-a incins am...
Creveti in sos de vin si usturoi
Crevetii i-am spalat bine-bine, le-am rupt „capul” si i-am spalat iar. I-am oparit ptr cateva secunde in apa cu sare. Am tocat o ceapa pe care am calit-o in ulei. Cand aceasta a devenit aurie, am adaugat crevetii scursi. Am pus vinul si am lasat sa fiarba. Intre timp am...
Risotto cu fructe de mare
Fructele de mare le-am spalat bine in mai multe ape, apoi le-am pus 1 minut in apa oparita. Mai intai am pregatit orezul... Am calit ceapa tocata marunt si morcovul ras in putin ulei de masline. Am adaugat si orezul, apoi am pus supa de peste (oasele de peste ramase dupa dezosarea diversilor...