RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE989
PRIETENI143
Retete

Chifle impletite

In Piine la 11 Oct 2020

Făina cernută se pune în vasul de frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în contact direct cu...

Chiftele din carne de porc, la cuptor

In Porc la 10 Oct 2020

Carnea se spală, se scurge bine de apă, se fasonează, se taie bucățele și se toacă mărunt. Se curăță ceapa, se spală și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie, după care se lasă puțin să se răcorească. Usturoiul se...

Pizza milaneza

In Pizza la 8 Oct 2020

Se face un aluat din: făină albă, drojdie, zahăr, sare extrafină, apă caldă și ulei de măsline, adăugat la sfârșitul frământării, pentru definitivare. După adăugarea uleiului, când aluatul este elastic și nelipicios, se acoperă cu un șervet curat și se lasă...

Salata Mimoza, cu sunca si mozzarella

In Salate la 7 Oct 2020

Mai întâi se face o maioneză bine legată din 1-2 gălbenușuri fierte tari și un gălbenuș crud, la care se adaugă o linguriță de muștar clasic și 40-50 ml de ulei de floarea soarelui. Apoi se pregătesc celelalte ingrediente: cartofii se spală, se fierb, se decojesc și...

Omleta cu broccoli si telemea, la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 6 Oct 2020

Buchețelele de broccoli se spală sub jet și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine de apă. Se răzuiește fin cașcavalul, iar telemeaua se răzuiește pe răzătoarea mare. Se sparg ouăle și se mixează cu foarte puțină sare (pentru că telemeaua este suficient de...

Chiftele din carne de porc, in fagure de cartofi

In Porc la 1 Oct 2020

Cartofii se spală, se fierb ”în coajă” pe jumătate și apoi se lasă să se răcorească. Pentru chiftele, se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește ușor în ulei suficient, la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă. Usturoiul...

Paste cu spanac si sos de smantana si cascaval

In Paste la 1 Oct 2020

Cum se prepara reteta Paste cu spanac si sos de smantana si cascaval Mai întâi se răzuiește fin cașcavalul și se pun pastele la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Separat se alege spanacul, se spală în câteva ape și...

Garnitura de legume la punga, cu sos de usturoi

In Mancaruri de legume la 29 Sep 2020

Legumele se curăță, se spală și se taie, în bucăți mai mari. Se pun legumele tăiate într-un bol, se condimentează și se stropesc cu uleiul de măsline. Se lasă legumele condimentate 10 minute, ca să se pătrundă, după care se pun în pungă. Se sigilează...

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

In Dulciuri la 27 Sep 2020

Mai întâi se pregătește amestecul de condimente: nucșoara, coriandru și cuișoare, care trebuie măcinate fin. Scorțișoara este deja sub formă de pudră. Se topește zahărul, la foc mic, până ce devine arămiu și se adaugă și plicul de zahăr caramel (cine...

Reteta simpla si gustoasa de Omleta cu spanac si mozzarella, perfecta pentru un mic dejun copios

In Aperitive / Garnituri la 26 Sep 2020

Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Omleta cu spanac si mozzarella, perfecta pentru un mic dejun copios: Spanacul se spală bine, sub jet de apă și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Se toarnă uleiul în tigaie și apoi se adaugă untul feliat....

Pizza Feliciana

In Pizza la 25 Sep 2020

Pentru aluat, se cerne făina în vasul pentru frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se adaugă drojdia proaspătă fărâmițată și zahărul. Sarea se presară pe făina din jurul adânciturii. Se adaugă puțină apă caldă, în...

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

In Supe la 23 Sep 2020

Se curăță rădăcinoasele (morcovul, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, la foc mediu, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă.  Se spală roșiile, se crestează ușor la suprafață și se opăresc timp de 2-3 minute,...

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

In Pui la 21 Sep 2020

Pieptul de pui se spală și se fasonează. Se condimentează pieptul de pui, pe ambele fețe, cu: sare, piper și condimente pentru pui și se lasă 4-5 minute astfel, ca să se pătrundă. Se adaugă uleiul de măsline în muștar și se omogenizează, după care se ung cu...

Desert bezele Panda

In Dulciuri la 20 Sep 2020

Albușurile se mixează cu sarea și când încep să ia volum, se adaugă zeama de lămâie și apoi zahărul pudră, treptat, câte o lingură.  Se mixează întruna, până ce compoziția se leagă tare, este lucioasă și nu se mai simte zahărul. Atunci...

Aperitiv placinta cu branza sarata si marar

In Aperitive / Garnituri la 18 Sep 2020

Pentru aluat, se pune făina, amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pune: drojdia mărunțită, zahărul tos și oul. Se amestecă mai întâi ingredientele din mijlocul vasului și se adaugă...

Desert clatite japoneze

In Dulciuri la 13 Sep 2020

Se separă albușurile de gălbenușuri, fără să se amestece deloc și apoi se mixează un minut, după care se adaugă un praf de sare extrafină. Când albușurile au început să ia volum, se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat, până ce compoziția ajunge la...

Penne cu sos Arrabbiata

In Penne la 11 Sep 2020

Pennele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute. Între timp, se prepară sosul. Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc. Usturoiul se curăță, se spală și se mărunțește. Se spală ardeiul iute și se taie rondele. Se toarnă...

Aperitiv briose, cu sunca si rosii cherry

In Aperitive / Garnituri la 10 Sep 2020

Mai întâi se taie mărunt șunca și se lasă în așteptare. Se spală roșiile cherry și se zvântă. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare. Când albușurile iau volum, se adaugă zahărul (opțional) și gălbenușurile,...

Desert bezele cu nuca de cocos

In Dulciuri la 9 Sep 2020

Albușurile se separă cu atenție de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce iau volum. Atunci se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul pudră și cel vanilinat și se mixează întruna, până ce se obține o compoziție bine legată...

Desert pandispan pufos cu nectarine

In Prajituri la 7 Sep 2020

Nectarinele se spală, se șterg și se feliază, feliile având o grosime de 8-9 mm, maxim 1 cm. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu praful de sare, până ce cresc în volum. Atunci se adaugă treptat zahărul tos și zahărul vanilinat, iar când...

Bors de legume, cu loboda si leustean

In Ciorbe la 7 Sep 2020

Dacă se folosesc legume din congelator (așa cum am făcut eu) se scot din timp, mai ales mazărea, ca să se decongeleze natural. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 l de apă. Când se formează spumă, se culege...

Salata picanta de rosii cherry, cu garnitura de cartofi

In Mancaruri de legume la 7 Sep 2020

Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Cât timp fierb cartofii, se spală roșiile cherry, se șterg și se înjumătățesc. Se taie frunzele de busuioc și separat cele de pătrunjel, după ce au fost spălate sub jet slab de apă. Se curăță...

Aperitiv budinca sarata, cu ardei copti, telemea si rosii cherry

In Aperitive / Garnituri la 6 Sep 2020

Ardeii copți se scot de cu seară din congelator și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine de lichid și să se zvânte. Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt. Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare. În 3/4 din...

Desert chec cu nuci si merisoare

In Dulciuri la 30 Aug 2020

Nucile rumenite în prealabil se mărunțesc și se lasă în așteptare. Se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu un praf de sare extrafină și când încep să ia volum, se adaugă treptat zahărul pudră și cel vanilinat. Se continuă...

Salata Rio Mare, cu cus-cus

In Salate la 29 Aug 2020

Se fierbe cus-cusul în apă clocotită cu sare, timp de 8-10 minute (sau conform recomandărilor de pe ambalaj). Cât timp fierbe cus-cusul, se spală roșiile cherry și măslinele, după care se lasă să se scurgă de apă și să se zvânte. Se spală ardeii grași mini...

Supa de rosii cu taitei lenesi (turnatei)

In Supe la 27 Aug 2020

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se lasă întregi. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjelul) se spală, se taie în bucăți mari și se pun la fiert, cu ceapa întreagă și cățeii de usturoi, în 3 litri de apă rece. Se mai adaugă...

Mancare de ardei copti, cu paste, rosii cherry si smantana

In Mancaruri de legume la 26 Aug 2020

Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, în conformitate cu recomandările de pe ambalaj. Când sunt gata, se strecoară, se clătesc în câteva ape și apoi se lasă în...

Budinca de paste, cu branza dulce si stafide

In Mancare copii la 24 Aug 2020

Pastele se fierb, conform recomandărilor de pe ambalaj, se clătesc bine și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se opăresc stafidele pentru 1-2 minute, după care se scurg de apă, se adaugă esență de rom, se amestecă și se lasă astfel, ca să se aromatizeze...

Mini rulada aperitiv, din carne tocata de porc

In Aperitive / Garnituri la 23 Aug 2020

Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă mărunt. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce devine transparentă. Carnea tocată de porc se pune într-un bol și se...

Mini rulouri din carne tocata de porc, in bacon, cu cartofi natur

In Porc la 20 Aug 2020

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă. Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă. În carnea tocată de porc se adaugă:...

Afisate 151 - 180 din 989 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]