RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE974
PRIETENI143
Retete

Desert clatite japoneze

In Dulciuri la 13 Sep 2020

Se separă albușurile de gălbenușuri, fără să se amestece deloc și apoi se mixează un minut, după care se adaugă un praf de sare extrafină. Când albușurile au început să ia volum, se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat, până ce compoziția ajunge la...

Penne cu sos Arrabbiata

In Penne la 11 Sep 2020

Pennele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute. Între timp, se prepară sosul. Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc. Usturoiul se curăță, se spală și se mărunțește. Se spală ardeiul iute și se taie rondele. Se toarnă...

Aperitiv briose, cu sunca si rosii cherry

In Aperitive / Garnituri la 10 Sep 2020

Mai întâi se taie mărunt șunca și se lasă în așteptare. Se spală roșiile cherry și se zvântă. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare. Când albușurile iau volum, se adaugă zahărul (opțional) și gălbenușurile,...

Desert bezele cu nuca de cocos

In Dulciuri la 9 Sep 2020

Albușurile se separă cu atenție de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce iau volum. Atunci se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul pudră și cel vanilinat și se mixează întruna, până ce se obține o compoziție bine legată...

Desert pandispan pufos cu nectarine

In Prajituri la 7 Sep 2020

Nectarinele se spală, se șterg și se feliază, feliile având o grosime de 8-9 mm, maxim 1 cm. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu praful de sare, până ce cresc în volum. Atunci se adaugă treptat zahărul tos și zahărul vanilinat, iar când...

Bors de legume, cu loboda si leustean

In Ciorbe la 7 Sep 2020

Dacă se folosesc legume din congelator (așa cum am făcut eu) se scot din timp, mai ales mazărea, ca să se decongeleze natural. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 l de apă. Când se formează spumă, se culege...

Salata picanta de rosii cherry, cu garnitura de cartofi

In Mancaruri de legume la 7 Sep 2020

Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Cât timp fierb cartofii, se spală roșiile cherry, se șterg și se înjumătățesc. Se taie frunzele de busuioc și separat cele de pătrunjel, după ce au fost spălate sub jet slab de apă. Se curăță...

Aperitiv budinca sarata, cu ardei copti, telemea si rosii cherry

In Aperitive / Garnituri la 6 Sep 2020

Ardeii copți se scot de cu seară din congelator și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine de lichid și să se zvânte. Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt. Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare. În 3/4 din...

Desert chec cu nuci si merisoare

In Dulciuri la 30 Aug 2020

Nucile rumenite în prealabil se mărunțesc și se lasă în așteptare. Se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu un praf de sare extrafină și când încep să ia volum, se adaugă treptat zahărul pudră și cel vanilinat. Se continuă...

Salata Rio Mare, cu cus-cus

In Salate la 29 Aug 2020

Se fierbe cus-cusul în apă clocotită cu sare, timp de 8-10 minute (sau conform recomandărilor de pe ambalaj). Cât timp fierbe cus-cusul, se spală roșiile cherry și măslinele, după care se lasă să se scurgă de apă și să se zvânte. Se spală ardeii grași mini...

Supa de rosii cu taitei lenesi (turnatei)

In Supe la 27 Aug 2020

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se lasă întregi. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjelul) se spală, se taie în bucăți mari și se pun la fiert, cu ceapa întreagă și cățeii de usturoi, în 3 litri de apă rece. Se mai adaugă...

Mancare de ardei copti, cu paste, rosii cherry si smantana

In Mancaruri de legume la 26 Aug 2020

Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, în conformitate cu recomandările de pe ambalaj. Când sunt gata, se strecoară, se clătesc în câteva ape și apoi se lasă în...

Budinca de paste, cu branza dulce si stafide

In Mancare copii la 24 Aug 2020

Pastele se fierb, conform recomandărilor de pe ambalaj, se clătesc bine și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se opăresc stafidele pentru 1-2 minute, după care se scurg de apă, se adaugă esență de rom, se amestecă și se lasă astfel, ca să se aromatizeze...

Mini rulada aperitiv, din carne tocata de porc

In Aperitive / Garnituri la 23 Aug 2020

Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă mărunt. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce devine transparentă. Carnea tocată de porc se pune într-un bol și se...

Mini rulouri din carne tocata de porc, in bacon, cu cartofi natur

In Porc la 20 Aug 2020

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă. Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă. În carnea tocată de porc se adaugă:...

Desert tortul Fructele marii

In Torturi la 19 Aug 2020

Mai întâi se face blatul, de preferință cu o zi înainte. Pentru aceasta se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu praful de sare, până ce ia volum, după care se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat. Când...

Crema de ciocolata alba, cu mascarpone si unt

In Dulciuri la 18 Aug 2020

Ciocolata albă se mărunțește și se topește la bain-marie. Când este gata, se ia de pe sursa de căldură și se lasă să se mai răcorească puțin. Între timp se mixează untul, cam 2 minute. Se adaugă treptat mascarpone în unt și se mai mixează încă 2-3...

Desert tarta cu branza dulce, nectarine si afine

In Dulciuri la 15 Aug 2020

Mai întâi se face aluatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se mixează bine zahărul cu: untul rece, zahărul vanilinat, sarea și oul. După ce se dizolvă zahărul, se încorporează treptat făina și când aluatul este legat, se pune într-o folie de...

Paste cu pesto si cascaval

In Paste la 14 Aug 2020

Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Cât timp fierb pastele, se subțiază sosul pesto cu uleiul de măsline și se răzuiește cașcavalul. Când pastele au fiert, se strecoară și se pun în bol. Se adaugă sosul...

Chifle aperitiv cu mozzarella

In Piine la 14 Aug 2020

Se pune făina albă în vasul de frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se pune: drojdia proaspătă fărâmițată, zahărul și oul. Sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în contact...

Supa de vita, cu arpacas

In Supe la 12 Aug 2020

Carnea se fasonează, se spală bine (ca să nu mai rămână fragmente de oase) și se pune la fiert cu apă rece, mai întâi la foc iute și apoi, la foc mediu. Se culege spuma care se formează și se aruncă. Se adaugă apă caldă, atunci când scade prea mult....

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

In Pui la 9 Aug 2020

Pulpele se spală, se curăță bine și se prăjesc ușor, pe ambele fețe, la foc mic, acoperit, în ulei de floarea soarelui. Între timp se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele. Se curăță cățeii de usturoi, se spală și se feliază subțire. Se spală...

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

In Salate la 9 Aug 2020

Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute, sau conform recomandărilor de pe ambalaj.  Când sunt gata, se strecoară, se clătesc sub jet și se lasă să se scurgă bine de apă. Între timp se spală roșiile și, cine vrea, le poate...

Desert crema de mascarpone cu fructe, la pahar

In Dulciuri la 6 Aug 2020

Crema de mascarpone cu frișcă se prepară destul de repede și ușor, după rețeta:  https://www.bucataras.ro/retete/crema-de-mascarpone-cu-frisca-pentru-torturi-si-prajituri-93635.html Se pregătesc fructele pentru desert: spălare, decojire, feliere. Se pun câte 2-3...

Desert tort Licori, culori - Reteta nr. 800

In Torturi la 24 Iul 2020

Pentru blat, se separă mai întâi albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu sarea, iar apoi se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul tos și cel vanilinat. Se continuă mixarea și se adaugă, pe rând, gălbenușurile. Când compoziția a luat...

Crema de mascarpone cu frisca, pentru torturi si prajituri

In Dulciuri la 23 Iul 2020

Mai întâi se face frișca, din smântână grasă, naturală, ținută anterior la rece. Se mixează smântâna cu un praf de sare, după care se adaugă treptat zahărul vanilinat și apoi zahărul pudră. Se continuă mixarea până ce zahărul nu se mai...

Mamaliguta cu lapte

In Mancare copii la 22 Iul 2020

În timp ce laptele (strecurat printr-o sită deasă) fierbe, la foc mic, se face mămăliguța. Se pune apa rece în ceaun, la foc mediu, se adaugă sarea și când apa se încălzește, se adaugă în ploaie făina de porumb, amestecându-se întruna, ca...

Aperitiv tarta sarata, cu ciuperci si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 21 Iul 2020

Mai întâi se face aluatul pentru tartă, amestecând untul rece cu oul, sarea și făina. Când aluatul este legat și nelipicios, se pune într-o folie alimentară (sau într-o pungă de unică folosință) și se dă la frigider, pentru cel puțin 30 de minute....

Desert tortulet cu doua creme, afine si ciocolata

In Torturi la 19 Iul 2020

Pentru crema patisieră se amestecă: zahărul tos, zahărul vanilinat, sarea, amidonul și gălbenușurile. Se adaugă treptat laptele. Se omogenizează compoziția și apoi se dă la foc mic, amestecându-se întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului, până ce se...

Piept de pui cu branzeturi, la cuptor

In Pui la 17 Iul 2020

Pieptul de pui se spală, se scurge de apă și apoi se bate puțin, pentru aplatizare. Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt. Cașcavalul se răzuiește fin. Separat, se amestecă și se omogenizează într-un bol: crema de brânză,...

Afisate 151 - 180 din 974 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Doctorul iti va spune sa stai departe de bautura. Nu-i bai, poti bea cu paiul.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]