Nadyne

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 13.01.2016

RETETE69
PRIETENI190
Retete

Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata

In Mancaruri de post la 10 Dec 2016

Cum se prepara Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata: Spalam si curatam legumele, vanata o decojim partial. Ceapa taiata pestisori, se pune la calit in 2-3 linguri cu ulei. Adaugam ardeii taiati fasiute sau cubulete, apoi morcovii taiati rondele. Le calim...

Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoare

In Dulciuri la 30 Noi 2016

   Pentru a pregati blatul, punem intr-un bol laptele, uleiul, esenta de vanilie si coaja de lamaie si amestecam foarte bine cu un tel sau cu mixerul.    Adaugam zaharul, omogenizam si apoi punem si faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce am incorporat-o,...

Plachie de fasole boabe

In Mancaruri de post la 29 Noi 2016

    Fasolea curatata de impuritati si spalata, trebuie sa stea la inmuiat 12 ore. Aruncam apa in care am tinut-o, clatim  si punem la fiert, cand da in clocot, schimbam apa. Procedam la fel de trei ori. In penultima apa, fasolea sta cel mai mult la fiert. Cand e bine patrunsa, o...

Sarmale de post cu orez, o reteta gustoasa si economica

In Mancaruri de post la 26 Noi 2016

    Cum se prepara Sarmale de post cu orez, o reteta gustoasa si economica Alegem foile de varza intregi si le taiem nervurile. Restul de varza il taiem fideluta. Daca varza este prea sarata, se poate lasa dinainte la desarat.     Intr-o cratita, punem uleiul la...

Gogosi glazurate de post, la cuptor

In Dulciuri la 25 Noi 2016

     Faina amestecata cu drojdia se pune intr-un castron mare. Se adauga celelalte ingrediente si se framanta un aluat neted, dar putin lipicios.      Se unge bila de aluat cu ulei si se lasa la crescut in castronul acoperit, cam 90 minute.  ...

Gulas de cartofi reteta delicioasa de post

In Mancaruri de post la 23 Noi 2016

     Cum se prepara Gulas de cartofi reteta delicioasa de post Ceapa curatata si spalata se taie pestisori si se caleste in cateva linguri de ulei, turnand din cand in cand cate putina apa calda, pana se inmoaie bine si formeaza un sos.      Adaugam...

Tarta cu mere si caramel de post

In Dulciuri la 20 Noi 2016

  Spalam si curatam un mar si-l dam prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi il presaram cu scortisoara.   Adaugam zaharul, amestecam, punem apoi uleiul si amestecam din nou. Incepem sa adaugam cate putina faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.   Punem la foc o...

Fursecuri cu afine, portocala si scortisoara

In Dulciuri la 18 Noi 2016

     Untul moale, la temperatura camerei, se alifiaza cu zahărul si esenta de vanilie. Se adauga oul, coaja si sucul de la o portocală. Omogenizam si punem treptat faina amestecată cu scortisoara si cu praful de copt.  Amestecăm foarte bine, apoi incorporam la fel de bine...

Salata de cartofi

In Salate la 17 Noi 2016

Curatam, spalam si punem la fiert cartofii taiati cubulete. Dupa ce s-au fiert, ii lasam la racit intr-o strecuratoare. Fierbem si ouale tari. Amestecam maioneza cu smantana, mustarul, otetul si adaugam castravetele si gogosarul taiate marunt, ceapa rosie taiata pestisori si cea...

Biscuiti integrali cu merisoare si nuca

In Dulciuri la 14 Noi 2016

     Untul moale se alifiaza si se amesteca cu zaharul si vanilia. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si pudra de scortisoara si se omogenizeaza. La sfarsit, punem merisoarele si nucile si dam aluatului o forma dreptunghiulara sau rotunda, il imbracam in folie alimentara...

Ardei umpluti cu carne

In Mancaruri cu carne la 14 Noi 2016

Alegem 10-12 ardei frumosi, cat mai rotunzi.  Taiem  cu un cutit capacelele, scoatem semintele si spalam ardeii bine, apoi ii lasam la scurs.      Punem carnea tocata intr-un vas incapator, adaugam orezul curatat si bine spalat,...

Musaca de cartofi si vinete cu carne

In Mancaruri cu carne la 12 Noi 2016

      Pentru inceput, pregatim carnea.    Ceapa tocata marunt se caleste cu o lingura, doua cu ulei. Adaugam carnea si omogenizam. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana scade tot sucul. Adaugam pasta de tomate sau rosiile, verdeata si condimentele, dupa...

Paste cu sos aromat de rosii si friptura de vitel

In Paste la 10 Noi 2016

Spalam bucatile de carne, le condimentam cu sare, piper si cimbru. Le asezam intr-o tava in care am pus cateva linguri cu ulei, turnam 200 ml apa si introducem in cuptorul preincalzit.  Stropim din cand in cand friptura cu sosul format, mai completam cu apa calda daca este cazul. Lasam la...

Tort de biscuiti cu crema de branza si ciocolata alba

In Dulciuri la 8 Noi 2016

Biscuitii îi rupem în bucati mai mari, intr-un vas încăpător, peste punem si nuca tocată mai mare.  Zahărul se amesteca cu cacaua si apa intr-o craticioara pe care o asezam pe foc. Adaugam si untul, tăiat cubulete si amestecăm pana la topirea acestuia. Dupa ce...

Fursecuri marmorate de ciocolata

In Dulciuri la 7 Noi 2016

 Untul se topeste in ulei, dupa care lasam la racit. Ouale se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa, apoi adaugam, in fir subtire, uleiul si untul, omogenizam si punem faina, amestecata in prealabil cu praful de copt. Urmeaza cacaua si esenta de rom.  Compozitia...

Papricas de pui

In Pui la 4 Noi 2016

       Carnea de pui, spalata si portionata, se rumeneste in cateva linguri cu ulei,  pe toate partile.        Adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul cubulete, foile de dafin, sare si lasam la calit cateva minute. Presaram boiaua,...

Placinta cu branza dulce si stafide

In Dulciuri la 30 Oct 2016

Intr-un castron punem ouale, zaharul, uleiul, laptele si omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, treptat si framantam un aluat neted, suplu, care nu se lipeste de maini.  Branza se amesteca bine cu ouale si zaharul, se adauga coaja de lamaie si vanilia, apoi se...

Tocanita de vitel

In Vita la 29 Oct 2016

 Carnea de vitel se spala si se taie bucati mai mici.  Ceapa curatata si spalata se taie pestisori.   Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii nu foarte subtiri, iar morcovii, spalati, curatati se taie rondele.  Cartofii se curata, se spala si...

Friganele

In Dulciuri la 28 Oct 2016

Taiem painea felii, nu foarte subtiri. Batem ouale bine intr-un castron, adaugam laptele si pliculetul cu zahar vanilinat si amestecam Punem ulei intr-o tigaie la incins. Feliile de paine, pe rand, se trec prin amestecul de oua si lapte, se scurg si se prajesc pe ambele parti....

Cozonac cu aluat oparit

In Dulciuri la 27 Oct 2016

       Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, asa ca pregatiti-le cu cateva ore bune inainte sau si mai bine, de seara.      Pentru inceput, amestecam drojdia cu o lingura cu zahar si cu 2-3 linguri cu lapte caldut si lasam la crescut...

Paine integrala

In Piine la 27 Oct 2016

     Aluatul se poate framanta si in masina de paine, setam programul de framantat si dospit, caz in care punem in cuva intai ingredientele lichide, ultimele fiind faina si drojdia.       Daca se framanta manual, se procedeaza astfel:faina se amesteca cu...

Baigli cu nuca

In Dulciuri la 27 Oct 2016

Crema de nuca o preparam astfel: punem laptele la fiert cu untul si zaharul, pana cand se topeste cel din urma, apoi adaugam nuca macinata. Mai lasam putin pe foc, amestecand mereu. Punem esenta de rom si lasam la racit.  Daca avem o crema prea subtire mai adaugam o lingura, doua de...

Chifle umplute

In Piine la 26 Oct 2016

      In vasul robotului de bucatarie, punem faina amestecata cu drojdia si le lasam la odihnit 10-15 minute.      Adaugam apoi oul, zaharul,laptele si apa caldute si incepem a framanta. Turnam untul topit in fir subtire, punem si sarea si framantam energic pana...

Fluturasi cu gem

In Dulciuri la 26 Oct 2016

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, laptele chiar putin caldut. In cuva masinii de paine punem ingredientele in urmatoarea ordine: 2 galbenusuri, oul intreg, uleiul, untul topit, laptele caldut (nu fierbinti), zaharul, esenta de vanilie, faina si drojdia. Pornim...

Varza dulce calita

In Mancaruri de legume la 26 Oct 2016

Varza se curata de frunzele vestede de la suprafata, apoi se toaca fideluta. Intr-un vas incapator, incingem putin ulei sau untura si adaugam varza, in transe, deoarece este voluminoasa la inceput, dar in scurt timp aceasta se va inmuia. Presaram sare si piper macinat, amestecam...

Pui crocant la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 25 Oct 2016

Taiem fasii de pui, potrivit de groase.      Le asezam intr-un castron si le acoperim cu lapte, acoperim si apoi le lasam la frigider minim o ora.      Preincalzim cuptorul la 180 grade. Punem hartie de copt in tava pe care o vom folosi.  ...

Placinta cu dovleac

In Dulciuri la 23 Oct 2016

     Dovleacul ras se caleste cu zahărul pana se-nmoaie putin (cam un sfert de ora), se adauga scortisoara, se omogenizeaza si se transferă intr-o strecuratoare, pentru a se scurge zeama lăsată. Il mai ajutam si noi, apasandu-l usor. Daca ni se pare prea apos, putem adauga o...

Pancakes

In Dulciuri la 23 Oct 2016

    Amestecam faina cu praful de copt. Cu exceptia acestora, toate celelalte ingrediente le mixam. Dupa ce s-au omogenizat, adaugam si faina, mixand la o viteza mai mica.     Turnam un polonic de aluat in centrul unei tigai neaderente. Focul trebuie sa fie moale. Nu...

Chifle cu faina integrala

In Piine la 22 Oct 2016

  Punem ingredientele lichide in cuva masinii de paine, apoi zaharul, sarea, faina si ultima, drojdia. setam programul de framantat si dospit (la masina mea dureaza cam 1h si 30').    Scoatem aluatul pe blatul bine infainat, il impartim in 8 sau 10, dupa cat de mari vreti sa fie...

Cuiburi de viespi cu cocos si ciocolata

In Dulciuri la 21 Oct 2016

     Toate ingredientele pentru aluat (intai cele lichide, pentru a nu intra drojdia in contact cu ele), care trebuie sa fie la temperatura camerei, se pun in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine si se framanta un aluat neted, care nu se lipeste de maini. Se...

Afisate 31 - 60 din 69 retete    

Postari recente

publicat la 02.06.2017

Desert placinta cu mere si gutui

publicat la 19.05.2017

Desert placinta simpla cu mere

publicat la 23.04.2017

Desert tort de mere caramelizate

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Ai fost remarcat si admirat atat de mult astazi, ca ti s-a cam urcat la cap. Atentie la excese, si maine e o zi!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 16

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]