Blat: Preincalzim cuptorul la 180 grade si tapetam o tava cu hartie de copt.
Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma. Adaugam zaharul treptat si batem pana se topeste. Adaugam nuca macinata amestecata cu faina si cu praful de copt.
Incorporam cu o lingura...
Punem intr-o craticioara la fiert la foc mic iaurtul. Adaugam 4 linguri zahar, vanilia, sarea si ouale batute si amestecam bine. Cand iaurtul incepe sa fiarba usor, turnam cate putin gris si amestecam cu telul, pentru a nu forma cocoloase. Cand grisul incepe sa se ingroase, tragem craticioara de...
Topim untul la microunde si il turnam in tava.
Zdrobim bine biscuitii si ii presaram peste unt intr-un strat uniform, fara sa apasam. Peste biscuiti presaram fulgii de cocos cat mai uniform. Peste cocos punem ciocolata fulgi, eu am cumparat bobite mici de ciocolata, dar puteti sa taiati...
Spalam orezul foarte bine si il fierbem in laptele indulcit cu cele 3 linguri de zahar, amestecand mereu sa nu se prinda. Cand orezul e fiert, adaugam coaja de lamaie si lasam sa se raceasca 2 minute.
Separam albusurile de galbenusuri, si amestecam galbenusurile cu orezul.
Mixam...
Mai intai ne ocupam de foi. Maruntim 40 g nuci caju pentru prima foaie.
Separam 2 albusuri de galbenusuri si batem albusurile spuma cu 2 linguri zahar. Adaugam alunele macinate amestecate cu faina si incorporam in bezea. Tapetam fundul unei tavi de copt cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt...
Mai intai topim untul si il lasam sa se raceasca. Spalam portocala foarte bine si o taiem in bucati mai mici (cu tot cu coaja)
Mixam portocala intr-un blender pana devine o pasta, adaugam zaharul si mixam.
Adaugam untul topit si ouale pe rand si mixam.
Adaugam faina amestecata...
Mai intai facem un pandispan de cacao pentru a obtine 3 felii de tort, eu recomand din 9 oua, 9 linguri zahar, 6 linguri faina, 3 linguri cacao, 1 praf de copt, pe care il coaceti la foc potrivit timp de 25-30 minute. Il dati la racit si il taiati in 3 felii. Eu am facut un blat din 5...
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Curatam bananele de coaja si le mixam.
Adaugam zaharul si mixam bine.
Treptat adaugam ouale si uleiul mixand pana cand isi mareste volumul.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, iaurtul si mixam pe viteza cea mai mica....
Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu il ardem, pentru ca devine amar.
Turnam zaharul ars in formele alese (ale mele au aproximativ 250 ml) si rotim formele pentru a uniformiza zaharul.
Intre timp mixam laptele cu ouale si...
Cum se prepara Placinta foietaj cu branza de vaci reteta traditionala turceasca de burek
Mai intai preparam crema de branza, punem branza intr-un bol, adaugam ouale intregi si omogenizam, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si omogenizam bine. Compozitia e usor lichida,...
Spalam afinele, le scurgem de apa si le invelim in servet de hartie, ca sa absoarba apa de pe ele.
Intr-un vas mixam untul (la temperatura camerei) adaugand treptat zaharul. Cand compozitia devine spumoasa, punem cate un ou si cate putin din iaurt treptat, apoi...
Desert prajitura Snickers
Blat: Preincalzim cuptorul la 180 grade si tapetam o tava cu hartie de copt. Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma. Adaugam zaharul treptat si batem pana se topeste. Adaugam nuca macinata amestecata cu faina si cu praful de copt. Incorporam cu o lingura...
Galuste de gris cu iaurt
Punem intr-o craticioara la fiert la foc mic iaurtul. Adaugam 4 linguri zahar, vanilia, sarea si ouale batute si amestecam bine. Cand iaurtul incepe sa fiarba usor, turnam cate putin gris si amestecam cu telul, pentru a nu forma cocoloase. Cand grisul incepe sa se ingroase, tragem craticioara de...
Magic Bars sau Prajitura Magica
Topim untul la microunde si il turnam in tava. Zdrobim bine biscuitii si ii presaram peste unt intr-un strat uniform, fara sa apasam. Peste biscuiti presaram fulgii de cocos cat mai uniform. Peste cocos punem ciocolata fulgi, eu am cumparat bobite mici de ciocolata, dar puteti sa taiati...
Budinca de orez la cuptor cu sos de zmeura
Spalam orezul foarte bine si il fierbem in laptele indulcit cu cele 3 linguri de zahar, amestecand mereu sa nu se prinda. Cand orezul e fiert, adaugam coaja de lamaie si lasam sa se raceasca 2 minute. Separam albusurile de galbenusuri, si amestecam galbenusurile cu orezul. Mixam...
Tort egiptean
Mai intai ne ocupam de foi. Maruntim 40 g nuci caju pentru prima foaie. Separam 2 albusuri de galbenusuri si batem albusurile spuma cu 2 linguri zahar. Adaugam alunele macinate amestecate cu faina si incorporam in bezea. Tapetam fundul unei tavi de copt cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt...
Chec cu portocale
Mai intai topim untul si il lasam sa se raceasca. Spalam portocala foarte bine si o taiem in bucati mai mici (cu tot cu coaja) Mixam portocala intr-un blender pana devine o pasta, adaugam zaharul si mixam. Adaugam untul topit si ouale pe rand si mixam. Adaugam faina amestecata...
Tort Milch Schnitte cu afine
Mai intai facem un pandispan de cacao pentru a obtine 3 felii de tort, eu recomand din 9 oua, 9 linguri zahar, 6 linguri faina, 3 linguri cacao, 1 praf de copt, pe care il coaceti la foc potrivit timp de 25-30 minute. Il dati la racit si il taiati in 3 felii. Eu am facut un blat din 5...
Chec cu banane
Preincalzim cuptorul la 175 grade. Curatam bananele de coaja si le mixam. Adaugam zaharul si mixam bine. Treptat adaugam ouale si uleiul mixand pana cand isi mareste volumul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, iaurtul si mixam pe viteza cea mai mica....
Crema de zahar ars in miniforme
Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu il ardem, pentru ca devine amar. Turnam zaharul ars in formele alese (ale mele au aproximativ 250 ml) si rotim formele pentru a uniformiza zaharul. Intre timp mixam laptele cu ouale si...
Placinta foietaj cu branza de vaci reteta traditionala turceasca de burek
Cum se prepara Placinta foietaj cu branza de vaci reteta traditionala turceasca de burek Mai intai preparam crema de branza, punem branza intr-un bol, adaugam ouale intregi si omogenizam, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si omogenizam bine. Compozitia e usor lichida,...
Chec cu afine
Spalam afinele, le scurgem de apa si le invelim in servet de hartie, ca sa absoarba apa de pe ele. Intr-un vas mixam untul (la temperatura camerei) adaugand treptat zaharul. Cand compozitia devine spumoasa, punem cate un ou si cate putin din iaurt treptat, apoi...