Spalam cartofi si ii punem la fiert cu coaja.
Cand sunt fierti, scurgem apa de pe ei si ii lasam la racit ca sa putem da coaja jos.
Dupa ce ii curatam, ii taiem in jumate si ii punem in tava cu hartie de copt. Am uns cartofii cu putin ulei, I-am condimentat cu sare, piper si boia, deasupra...
Se pune la incins uleiul si se calesc putin legumele. Se condimenteaza cu sare si piper.
Dovlecelul se spala bine si se taie in 3 sau 4, se scot semintele cu lingurita si se aseaza in tava de yena. Se umplu dovleceii cu legume, se toarna o cana de apa , se acopera cu capac si se dau la cuptor...
Spanacul il tocam. Punem la incins uleiul si adaugam usturoiul pisat sa se caleasca cateva secunde, adaugam faina, omogenizam , punem spanacul si adaugam laptele. Se lasa la fiert 20-25 min la foc mic cat sa fiarba si sa se ingroase si condimentam cu sare.
Mamaliga: Punem apa cu sare la...
Sote de ciuperci:
Ciupercile se curata si se taie feliute subtiri , la fel si ceapa. Punem uleiul in wok la incins, apoi punem ciupercile , ceapa verde si condimentam cu sare, piper si scortisoara. Sotam cateva minute doar 4-5 min .
Mamaliga:
Se pune apa cu sare la fiert, cand...
Conopida se desface in buchetele se spala si se pune la fiert cu apa si sare. Se lasa maxim 10 min. , pana se inmoaie putin.Se scoate si se lasa la scurs.Se pune in castron , se toaca ardeiul si se pune iaurtul, se omogenizeaza. Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare ca la prajitura,...
Ardeiul se toaca , usturoiul se piseaza. se pun in wok .
Se pune uleiul si apa .
Ciupercile se pun si ele si se lasa la fiert cu capac 5 min , pana se inmoaie ardeiul.
Se condimenteaza cu garam masala.Apoi se face un amestec de faina si samntana si se pune peste ciuperci.
Se amesteca...
Pregatim sosul: ceapa si usturoiul se toaca. Se pun la calit in tigaie cu uleiul de masline. Rosiile se decojesc de coaja si se taie bucati. Se pun peste ceapa si usturoi, se condimenteaza cu sare, piper si ierburi si se mai lasa la fiert pana cand sosul se leaga.
Dovlecelul, vanata si ardeii...
Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.
Dupa ce s-au fiert se pun in strecuratoare , la scurs.
Smantana, ouale , sarea , piperul si mararul se amesteca toate la un loc,Se pun cartofii, se amesteca sa se omogenizeze si se pun in tava de yena unsa cu unt ....
Ceapa se toaca.
Dovlecelul si morcovul se taie fasii subtiri .
Varza se toaca.
Rosia se taie felii.
Se pun toate in wok , se pune sare si se pune capacul , se lasa la fiert la foc min 10-15 min.
Se adauga 100 ml apa , se condimenteaza cu piper si se mai lasa la fiert 20 min....
Spanacul se decongeleaza si se toaca.
Carnatul se taie bucatele de 2-3 cm si se cresteaza in cruce la ambele capete si se prajeste in ulei.
Se pune o lingura de ulei intr-o cratita si se caleste usturoiul.
Se adauga lingura de faina si spanacul tocat si se toarna lapte , si se lasa...
Apa se pune la clocotit cu sare. Conopida se desface buchetele si se spala. Cand clocoteste apa se pune conopida si se lasa la fiert 10-15 min.Se scoate si se pune la scurs in strecuratoare.
Intr-un wok punem usturoiul si ceapa tocate , le lasam la foc mic 5 min , adaugam conopida. Se adauga...
Apa se pune la fiert cu otetul, se scoate cotorul la varza si se pune cu gaura in jos cand apa clocoteste. Lasam pana frunzele se inmoaie si isi schimba culoarea din verde inchis in verde deschis.
Mazarea, conopida si morcovul se pun la fiert,cand sunt fierte se scurg de apa. Morcovul se toaca...
Se pun la fiert soia si conopida , pana se inmoaie cam 20 min.Se scot in strecuratoase si se lasa la scurs.
Intre timp se face un sos din telemeaua rasa, ou, iaurt si marar .(se amesteca toate la un loc)
Se unge o tava de yena cu unt , se aseaza buchetelele de conopida si bucatile se soia,...
Cartofi cu cascaval la cuptor
Spalam cartofi si ii punem la fiert cu coaja. Cand sunt fierti, scurgem apa de pe ei si ii lasam la racit ca sa putem da coaja jos. Dupa ce ii curatam, ii taiem in jumate si ii punem in tava cu hartie de copt. Am uns cartofii cu putin ulei, I-am condimentat cu sare, piper si boia, deasupra...
Dovlecel umplut cu legume mexicane
Se pune la incins uleiul si se calesc putin legumele. Se condimenteaza cu sare si piper. Dovlecelul se spala bine si se taie in 3 sau 4, se scot semintele cu lingurita si se aseaza in tava de yena. Se umplu dovleceii cu legume, se toarna o cana de apa , se acopera cu capac si se dau la cuptor...
Spanac cu mamaliguta si ou ochi
Spanacul il tocam. Punem la incins uleiul si adaugam usturoiul pisat sa se caleasca cateva secunde, adaugam faina, omogenizam , punem spanacul si adaugam laptele. Se lasa la fiert 20-25 min la foc mic cat sa fiarba si sa se ingroase si condimentam cu sare. Mamaliga: Punem apa cu sare la...
Mamaliguta cu sote de ciuperci
Sote de ciuperci: Ciupercile se curata si se taie feliute subtiri , la fel si ceapa. Punem uleiul in wok la incins, apoi punem ciupercile , ceapa verde si condimentam cu sare, piper si scortisoara. Sotam cateva minute doar 4-5 min . Mamaliga: Se pune apa cu sare la fiert, cand...
Sufleu de conopida
Conopida se desface in buchetele se spala si se pune la fiert cu apa si sare. Se lasa maxim 10 min. , pana se inmoaie putin.Se scoate si se lasa la scurs.Se pune in castron , se toaca ardeiul si se pune iaurtul, se omogenizeaza. Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare ca la prajitura,...
Ciulama cu ciuperci reinventata
Ardeiul se toaca , usturoiul se piseaza. se pun in wok . Se pune uleiul si apa . Ciupercile se pun si ele si se lasa la fiert cu capac 5 min , pana se inmoaie ardeiul. Se condimenteaza cu garam masala.Apoi se face un amestec de faina si samntana si se pune peste ciuperci. Se amesteca...
Ratatouille
Pregatim sosul: ceapa si usturoiul se toaca. Se pun la calit in tigaie cu uleiul de masline. Rosiile se decojesc de coaja si se taie bucati. Se pun peste ceapa si usturoi, se condimenteaza cu sare, piper si ierburi si se mai lasa la fiert pana cand sosul se leaga. Dovlecelul, vanata si ardeii...
Budinca de cartofi
Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se pun in strecuratoare , la scurs. Smantana, ouale , sarea , piperul si mararul se amesteca toate la un loc,Se pun cartofii, se amesteca sa se omogenizeze si se pun in tava de yena unsa cu unt ....
Mancare de varza cu morcov, dovlecel si rosii
Ceapa se toaca. Dovlecelul si morcovul se taie fasii subtiri . Varza se toaca. Rosia se taie felii. Se pun toate in wok , se pune sare si se pune capacul , se lasa la fiert la foc min 10-15 min. Se adauga 100 ml apa , se condimenteaza cu piper si se mai lasa la fiert 20 min....
Spanac cu carnati
Spanacul se decongeleaza si se toaca. Carnatul se taie bucatele de 2-3 cm si se cresteaza in cruce la ambele capete si se prajeste in ulei. Se pune o lingura de ulei intr-o cratita si se caleste usturoiul. Se adauga lingura de faina si spanacul tocat si se toarna lapte , si se lasa...
Conopida cu sos de rosii
Apa se pune la clocotit cu sare. Conopida se desface buchetele si se spala. Cand clocoteste apa se pune conopida si se lasa la fiert 10-15 min.Se scoate si se pune la scurs in strecuratoare. Intr-un wok punem usturoiul si ceapa tocate , le lasam la foc mic 5 min , adaugam conopida. Se adauga...
Sarmalute cu conopida si mazare
Apa se pune la fiert cu otetul, se scoate cotorul la varza si se pune cu gaura in jos cand apa clocoteste. Lasam pana frunzele se inmoaie si isi schimba culoarea din verde inchis in verde deschis. Mazarea, conopida si morcovul se pun la fiert,cand sunt fierte se scurg de apa. Morcovul se toaca...
Conopida gratinata cu soia"Inedit"
Se pun la fiert soia si conopida , pana se inmoaie cam 20 min.Se scot in strecuratoase si se lasa la scurs. Intre timp se face un sos din telemeaua rasa, ou, iaurt si marar .(se amesteca toate la un loc) Se unge o tava de yena cu unt , se aseaza buchetelele de conopida si bucatile se soia,...