Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, morcovul il decojim, il facem cubulete.
Ardeiul galben si kapia, il curatam de seminte, il taiem bucati potrivite.
Portionam pestele afumat.
Conserva o...
Spalam ceapa si o taiem rondele. Ardeiul rosu si galben il taiem fasii lunguiete, rosiile le taiem cuburi. Incingem uleiul intr-o tigaie. Adaugam ceapa, ardeii, le inabusim 2-3 minute. Punem 1/2...
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu ouale si sosul caramel.
Praful de copt il stingen cu putina zeama de lamaie, il adaugam in compozitia de mai sus.
Punem praful de sare, amidonul, faina...
Se pun in cuva aparatului ulei şi ceapa tocată mărunt şi se selectează programul STEW . Se amestecă din când în cand, apoi ,după 20 de minute se adaugă carnea spălată...
Carnea se spală, se şterge şi se taie cubuleţe.
Cârnatul se taie rondele.
În cuva aparatului se pune ulei, apoi se setează pe modul FRY. Când s-a încins uleiul, se...
Se pune apa în vasul aparatului, apoi se setează programul BOIL. Când fierbe, se adaugă cubuleţele de fructe curăţate de coajă, zahăr după gust, zeama de...
Cum se prepara acest Tort Valentina cu capsuni si ciocolata - Deliciu ciocolatos si aromat
De la bun inceput spun ca nu e nimic complicat, doar ca trebuie un pic de rabdare.Am inceput cu mousse-ul de capsuni
Mousse de capsuni : Mai...
Pregatim o mamaliguta din 250 g malai, sare si apa.
Punem apa la fiert impreuna cu sarea. Inainte ca apa sa inceapa sa fiarba se adauga in ploaie malaiul, amestecand continuu cu un tel pana la...
Puiul il parlim pe flacara aragazului bine de puf. Il portionam si il spalam bine. Curatam ceapa, o tocam, decojim morcovul, il facem rondele. Toate tipurile de ardei le curatam de seminte, le...
Cartofii, spalati bine, i-am pus la fiert in apa cat sa fie acoperiti si necuratati de coaja.
I-am lasat pe foc pana s-au patruns bine, verificand cu o furculita, apoi am scurs apa si i-am lasat...
Spalam ardeii, ii coacem, uniform, pe o tava de aragaz, ii curatam de coaja si ii clatim, dupa care ii asezam intr-un bol.
Adaugam sare dupa gust, ulei de masline si otet balsamic,...
Se coc ardeii, in cazul meu pe aragaz, asezati pe un gratar deasupra flacarii.
Ideal ar fi sa fie coptdi pe un gratar cu jar.
Dupa ce se innegresc pe toate partile, se aseaza pe un platou sau...
Ardeii se coc pe tabla intorcandu-i pana se coc uniform pe toate partile.
Eu am folosit si o tigaie teflonata la care mi s-a rupt manerul. Este foarte buna pentru copt in ea.
Cand sunt...
Cum se prepara Prajitura Adelaide, cu crema de portocale - Desert rafinat si delicios
Blat : Mi-am scos albusurile de la congelator cu o seara inainte si le-am lasat la dezghetat. Am folosit o tava cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de...
Legumele taiate dupa bunul plac, se potrivesc de gust cu sare, se asezoneaza cu ulei de masline si suc proaspat de lamaie si se amesteca usor pentru combinarea aromelor. Se pastreaza la rece pentru...
Carnea si legumele se fierb in vase separate, (cartofii i-am pastrat in coaja), iar dupa ce s-au racit suficient se toaca cubulete mici. Se adauga maslinele, mazarea (fiarta) si castravetii tocati...
Se curata si se taie toate fructele. Se stoarce limeul,ca sa nu se oxideze fructele. Se adauga apa de trandafir si se amesteca putin. Se da la rece cateva ore. Se presara cu boabe de rodie sau...
Pipotele si inimile se curata bine si se spala. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Ficatul se spala bine si se pune la fiert separat. Dupa ce au fiert se lasa la racit. Este de preferat ca...
Vasul roman se scufunda in apa rece si se tine asa 30 minute inainte de a fi folosit. Aceasta operatiune este obligatorie pentru ca altfel se poate crapa in cuptor. Si o alta regula de baza e ca se...
Toate ingredientele le-am pus in cuva masinii, am selectat programul de framantare.
Cand a crescut aluatul, am portionat pentru doi cozonaci.
Separat, intr-un castron, am amestecat nuca...
Se amesteca bine faina cu migdalele macinate. Separat se mixeaza zaharul cu margarina Rama mit butter 3-4 minute pana amestecul devine pufos. Se adauga si zaharul vanilat si se mai mixeaza putin....
1.Am frecat untul/margarina cu zaharul pana a devenit ca o crema.
2.Apoi am pus faina cernuta,in ploaie,si am continuat sa mestec pana se incorporeaza bine.
3.Am uns tava de cuptor cu...
Amestecam untul (moale) cu zaharul pudra. Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem o compozitie spumoasa.
Folosindu-ne de un posh spritam mici gramajoare de aluat in...
Spalam pieptul de pui, apoi il punem la fiert la foc mic in apa rece (4 l) cu putina sare.
Spuma care se face deasupra o indepartam cu o paleta cu gauri.
Dupa ce s-a fiert, strecuram supa si...
Nu am dat cantitati la branza, kaiser si cascaval pentru ca aici se poate jongla usor la cantitate, se pune dupa bunul plac si gust.
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja. Cand intra...
Intr-un ibric punem la incalzit 100 ml lapte, o lingura de zahar si coaja rasa de la cele 2 portocale.
Cand este cald, adaugam drojdia sfaramitata apoi acoperim vasul si lasam 10-15 minute sa...
Pentru astazi am ales
Ciorba cu peste afumat
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, morcovul il decojim, il facem cubulete. Ardeiul galben si kapia, il curatam de seminte, il taiem bucati potrivite. Portionam pestele afumat. Conserva o...
Oua cu legume la tigaie
Spalam ceapa si o taiem rondele. Ardeiul rosu si galben il taiem fasii lunguiete, rosiile le taiem cuburi. Incingem uleiul intr-o tigaie. Adaugam ceapa, ardeii, le inabusim 2-3 minute. Punem 1/2...
Gogosele cu branza si crema de ciocolata
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu ouale si sosul caramel. Praful de copt il stingen cu putina zeama de lamaie, il adaugam in compozitia de mai sus. Punem praful de sare, amidonul, faina...