
publicat la 21.06.2025
publicat la 20.04.2025
publicat la 18.04.2025
Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Desert prajitura Ramasita
Blat : Am folosit o tava cu dimesiunile de 18/28 cm tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am mixat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile, unul cate unul, la final am adaugat nuca macinata, pesmetul si faina si...
Desert prajitura Boema
Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam, adaugam si esenta de vanilie, la final incorporam faina si cacaua cernute. Tapetam o tava cu dimensiunile 24/24 cm cu hartie de...
Crema de piersici rosii sau nectar
Se stie, musai la cules, apoi la curatat si taiat. Masura a fost un tuci de 15 l plin cu piersici curatate si taiate, apoi am transferat in alt tuci mai mare sa aiba loc sa fiarba. Am adaugat apa, dar sa nu depaseasca piersicile, am taiat in patru 2 lamai si am lasat sa fiarba cca 40 min. Dupa...
Gem din piersici rosii de gradina
Mai intai am cules piersicile, le-am curatat de coaja si le-am feliat, le-am pus in tuci, am adaugat zaharul si le-am scazut la foc mic. Tuciul de 15 l a fost plin cu piersici si l-am scazut pana a ajuns la jumatate. Am obtinut 12 borcanele de 400 g cu gem de piersici. Toata treaba este sa ai...
Desert placinta cu mere si aluat turnat
Mai intai m-am ocupat de umplutura, am curatat si ras merele, le-am stors si le-am pus in tigaia wok, am adaugat zaharul si le-am calit cca. 20 min, apoi am adaugat si scortisoara. Am lasat sa se racoreasca pana am facut aluatul. Aluat. In bolul de la mixer am pus zaharul, ouale, zaharul...
Desert prajitura cu aia si aia si ailalta
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea nu foarte tare. Separat amestecam osanza cu iaurtul si cacauao, adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie, incorporam faina pana obtinem un aluat usor de intins. Impartim aluatul in doua parti, o parte...
Gem de prune cu coaja
Mai intai culesul, cu grija ca-s cam batrani prunii, dar inca rodesc....nu ca-n tinerete, dar inca o fac si mi-au dat mie de lucru.....Deci am cules prunele, apoi le-am pus in apa sa le spal si le-am desfacut in doua eliminand samburele, le-am asezat in tuci si am adaugat 2,5 kg zahar. Am pus...
Desert placinta creata a la Motan ca la Cleme
Mai intai decongelam foile de placinta. Intr-un castron punem branza dulce, iaurtul grecesc, 4 galbenusuri de ou, zaharul vanilat si cele 8 linguri de zahar, sarea si stafidele si apoi omogenizam ingredientele. Luam foile, cate 2 si le ungem bine cu ulei, apoi pe jumatate din foi asezam 5...
Desert cu dovlecel si mar verde
Dovlecelul si marul le radem pe razatoarea mare, apoi adaugam sarea, zaharul, ouale si omogenizam, apoi adaugam si faina. Trebuie sa obtinem un aluat un pic mai tare decat la clatite. Punem tigaia pe foc sa se incinga, apoi adaugam ulei, cu o lingura luam din compozitie si punem in uleiul...
Desert prajitura cu banane si zmeura
Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am batut bine, apoi am adaugat 4 linguri de zahar si am continuat sa bat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile cu uleiul si 4 linguri de zahar...
Desert galusti cu prune
Mai intai am pus cartofii la fiert, cartofii i-am fiert in coaja. Dupa ce au fiert, i-am curatat de coaja si i-am lasat sa se raceasca, sa fie calduti. Cat timp cartofii au stat la racit, m-am apucat sa scot samburii de la prune, in asa fel incat sa nu rup in doua prunele, apoi am luat 3...
Desert prajitura cu zmeura
Blatul 1 : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile, 5 la numar, le-am mixat bine cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Separat am amestecat galbenusurile cu uleiul si apoi le-am...
Desert cozonac cu rahat si stafide
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. In bolul robotului am cernut faina. In alt bol am sfaramat drojdia, am adaugat 2 linguri de zahar din cele 200 g de zahar, 2 linguri de faina din totalul de faina si 50 ml lapte caldut, omogenizam si lasam 15 min sa creasca. ...
Desert cornulete pentru Picnithlon
Intr-un castronel am maruntit drojdia, am adaugat 1 lg zahar si 2 de faina si 1/2 cana cu lapte caldut, am amestecat si am lasat cca. 15 min sa creasca. Intr-un castron incapator am cernut cca 1 kg faina, am presarat 1 lingurita de sare, am adaugat ouale, osanza, zaharul, iaurtul, restul de...
Desert prajitura Mirela
Mai intai am rupt ciocolata bucatele si am pus-o la topit pe baie de aburi, cu frisca lichida. Nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, cand este ciocolata topita, se trage de pe baia de aburi, se lasa putin sa se raceasca, apoi se baga la congelator cca 30 min. Separat mixam frisca lichida...
Prajitura cu visine
Mai intai am cules visinele, le-am scos samburii si le-am lasat la scurs. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Apoi am...
Desert tort Mihai, 18 ani
Blat: blatul l-am facut cu o zi inainte pentru ca se taie mai bine a doua zi. Am mixat albusurile cu sarea pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat...
Desert ciocolata de casa cu sirop de cirese
Mai intai luam un castron incapator in care punem laptele praf, alunele si dulceata si amestecam. Intr-o craticioara cu fundul dublu se pune siropul de cirese si cacao, se omogenizeaza si se pune pe foc la fiert, sa dea in 2-3 clocote,,amestecam continuu. Tragem de pe foc cratita si adugam...
Desert prajitura pentru El si Ea
Blat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine. Separat galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat untul topit si racit. Am adaugat faina si migdalele macinate si am omogenizat, la final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in...
Desert tort Raffa pentru Madalina
Blat : In bolul de la robot punem ouale, zaharul si esenta de migdale si mixam bine pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul si mai mixam 5 min. Separat amestecam ingredientele uscate, faina, nuca de cocos, migdalele macinate, caju macinat si praful de copt si incorporam in amestecul de...
Dulceata din cirese de mai
In primul rand mergem la cules de cirese, asta daca ai cires in curte, daca nu, le cumperi, dar farmecul e mai mare cand le culegi cu mana ta...1 cireasa-n cos, 3 in gura, pana seara reusesti sa culegi si de-o dulceata..... Apoi le spalam si le scoatem samburii. Luam o farfurie adanca si o...
Desert cu iaurt si fructe
Am maruntit biscuitii, apoi am pus in ibric laptele si untul si am pus pe foc pana ce untul s-a topit, apoi am adaugat peste biscuiti. Am luat o forma de sticla cu diametrul de 30 cm, am pus folie alimentara apoi am intins biscuitii formand baza prajiturii. Separat am pus la hidratat in apa...
Desert prajitura Valurile Dunarii
Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 32/22 cm tapetata cu hartie de copt. Am lasat untul sa se inmoaie bine, pentru ca aveam cuptorul la aragaz pornit (coceam cozonaci), am lasat untul pe aragaz sa se inmoaie bine, se poate topi 1 min la microunde. Untul foarte moale impreuna cu zaharul,...
Desert mini tarte cu caramel si fructe
Intr-un castron am cernut faina, am adaugat ouale, zaharul, untul si untura si coaja de lamaie, am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios. Am lasat la rece cca 20 min. Apoi am impartit aluatul in 12 parti aproximativ egale, am intins fiecare bucatica si am asezat-o in forma, am intepat cu...
Desert cu zmeura si creme ole
Intr-un bol punem continutul plicului de Creme Ole, adaugam laptele rece si smantana si mixam bine pana obtinem o crema spumoasa. Intr-un alt bol punem smantana dulce si zaharul pudra si mixam pana obtinem o frisca ferma. Amestecam ness-ul cu laptele si inmuiem piscoturile, nu foarte...
Desert prajitura cu crema de lamaie
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm si am copt doua foi de blat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Separat am amestecat galbenusurile cu uleiul si apoi le-am incorporat in bezea cu miscari lente de...
Desert prajitura cu caramel si krant de migdale
Mai intai am pregatit krantul ca sa se poate raci si apoi sa-l pot da la robot sa se marunteasca, am vrut un krant mai fin, nu grosier. Intr-un vas cu fundul dublu am pus zaharul la caramelizat, atentie sa nu se arda pentru ca se amaraste. Dupa ce a capatat culoarea chihlimbarului, adaugam...
Desert bomboane Raffaello
Mai intai am prajit migdalele si le-am decojit, asta mi-a luat cel mai mult. Apoi am pus in vasul robotului nuca de cocos fulgi mai fini, adaugam si napolitanele si mixam 2-3 min pana se sfarama napolitanele, apoi adaugam laptele condensat si mixam pana obtinem o pasta omogena pe care putem sa o...
Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte condensat
Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Margarina la temperatura camerei impreuna cu zaharul si galbenusurile le-am mixat bine, am adaugat faina cernuta amestecata cu amoniacul....
Desert tort cu nuca si crema de vanilie
Blat : Am folosit o forma de tort tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 28 cm. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare. Incorporam galbenusurile cu miscari lente de...